Η Samsung δεν ενδιαφέρεται για την RIM, τελεία και παύλα

by Stefanos Kofopoulos • On 18-01-2012 • AT 9:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Samsung δεν ενδιαφέρεται για την RIM, τελεία και παύλα

Με μια σύντομη και λιτή δήλωση η Samsung λέει ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά της RIM. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Reuters η Samsung δήλωσε:

We haven’t considered acquiring the firm and are not interested in (buying RIM)

Οι Κορεάτες είναι επίσης ξεκάθαροι ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με πρωτοβουλία της RIM για οποιαδήποτε συζήτηση για εξαγορά της εταιρείας. Γιατί να το έκαναν άλλωστε, όταν έχουν μια γραμμή παραγωγής κινητών με όλα τα λειτουργικά και το Bada OS να πουλάει τρελά. Η RIM αντιμετωπίζει προβλήματα με το Blackberry, προβλήματα που η Samsung λύνει με την χρήση του Android και των Windows Phone για τους χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν email με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (Gmail και Microsoft Exchange) ενώ παράλληλα έχουν μεγάλες οθόνες, καλές κάμερες και ό,τι άλλο προσφέρουν τα σύγχρονα λειτουργικά όπως το Android και τα Windows Phone.

Η RIM αντιμετωπίζει όχι μόνο σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και πρόβλημα ταυτότητα σε ένα κόσμο που έχει αλλάξει συνήθειες και επιλογές ενώ η RIM και το Blackberry παραμένουν κολλημένα στα ίδια με ελάχιστα σημάδια εξέλιξης και καινοτομίας σε σύγκριση με το παρελθόν.

Οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι σε περίπτωση που θα πωληθεί εξολοκλήρου η RIM, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από τα $8,5 δισεκατομμύρια αν και δεν αποκλείεται να δούμε συμφωνία μεταξύ των $12-15 δισεκατομμυρίων που επιδιώκει η RIM. Και πάλι όμως επικρατέστερο σενάριο είναι η τμηματική πώληση της εταιρείας και εισροή ρευστού από licensing του software, του Blackberry OS και των πατεντών που κατέχει.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons