Η Samsung καταθέτει ευρεσιτεχνία για notebook με phablet dock

by Nikos Kaimakamis • On 26-05-2015 • AT 4:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

ultrabook-samsung

Η Samsung κατέθεσε μια αίτηση ευρεσιτεχνίας για έναν φορητό υπολογιστή με ειδική υποδοχή για phablets και υποστήριξη για δύο λειτουργικά συστήματα.

Η λογική της Samsung είναι να μπορεί να προσαρμοστεί ένα phablet μέσα στο σώμα του φορητού υπολογιστή και αφότου γίνει αυτό, το σύστημα να λειτουργεί με το κύριο λειτουργικό του υπολογιστή, το οποίο θα μπορεί να είναι τα Windows 10. H κορεάτικη εταιρεία, στην αίτησή της δεν αποκλείει να υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας του υβριδικού αυτού συστήματος ακόμα και με το δικό της Tizen OS.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της λύσης που για πρώτη φορά παρουσιάζει η Samsung είναι ότι το laptop δεν θα χρειάζεται το Wi-Fi για να συνδεθεί στο Internet, αφού θα μπορεί να χρησιμοποιεί την σύνδεση mobile Internet του phablet, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να γίνει εφαρμογή της ιδέας αυτής στο επιχειρηματικό περιβάλλον, σύμφωνα με την φιλοσοφία του Bring Your Own Device.

Τέλος, η μεγαλύτερη μονάδα του φορητού υπολογιστή με την μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας θα μπορεί να φορτίζει το phablet για όση διάρκεια αυτό είναι συνδεδεμένο. Δεν είναι γνωστό το κατά πόσο θα βγει στην αγορά ως τελικό προϊόν η ευρεσιτεχνία της Samsung, αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μπορούσε να γίνει πράξη κάτι τέτοιο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons