Πρόστιμο $35 εκ. σε Samsung και LG Display για καρτέλ LCD οθονών

by Stefanos Kofopoulos • On 04-01-2013 • AT 9:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Πρόστιμο $35 εκ. σε Samsung και LG Display για καρτέλ LCD οθονών

Όσο και αν φαίνεται απίθανο, η Κινεζική κυβέρνηση στρίμωξε Samsung και LG Display για καρτέλ στην αγορά των LCD οθονών. Οι δύο εταιρείες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα συνολικούς ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή προσπάθησαν και κατάφεραν να διατηρήσουν τις τιμές σε τεχνητά επίπεδα.

Η Samsung θα πληρώσει πρόστιμο 16.2 εκατομμυρίων δολαρίων και η LG Display πρόστιμο 18.6 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο μεγάλες και πολύ γνωστές εταιρείες δεν είναι οι μόνες που συμμετείχαν στο καρτέλ LCD οθονών την περίοδο 2001 – 2006. Μαζί με τα μεγάλα ονόματα, οι μικρότερες εταιρείες Chi Mei Optoelectronics, AU Optronics, Chunghwa Picture Tubes Ltd και HannStar Display θα πληρώσουν συνολικά πρόστιμα αξίας 56 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις αρχές του 2001 και μέχρι το 2006 οι παραπάνω εταιρείες με την συμμετοχή της Samsung και της LG Display εξόπλιζαν τους Κινέζους κατασκευαστές με LCD οθόνες με τιμές που προέρχονται από μυστικές συμφωνίες και καρτέλ. Λέγεται ότι έγιναν 53 μυστικές συναντήσεις που είναι γνωστές με το όνομα Crystal Conferences ώστε οι συμμετέχοντες να καθορίσουν τεχνητά τις τιμές με διπλό σκοπό: να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη και να καταστήσουν τα Κινεζικά προϊόντα ακριβότερα και μη ανταγωνιστικά σε σύγκριση με προϊόντα που χρησιμοποιούσαν LCD panel από άλλους κατασκευαστές.

Το 2010 η Ευρωπαϊκή επιτροπή καταδίκασε τις LG, AU Optronics, Chimei InnoLux, Chunghwa Picture Tubes, HannStar Display με πρόστιμο συνολικής αξίας $856 εκατομμυρίων. Η Samsung κατάφερε να ξεφύγει γιατί έδωσε πληροφορίες για την λειτουργία του καρτέλ. Λίγο πριν το τέλος του 2011 και πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο, οι Sharp, η Samsung και άλλοι κατασκευαστές LCD οθονών δέχθηκαν πρόστιμα αξίας $400 εκατομμυρίων από τα Αμερικανικά δικαστήρια.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons