Η Samsung μειώνει την παραγωγή LCD εξαιτίας της κρίσης

by Stefanos Kofopoulos • On 13-12-2012 • AT 8:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Samsung μειώνει την παραγωγή LCD εξαιτίας της κρίσης

Η Samsung κάνει πίσω και περιορίζει την παραγωγή οθονών LCD με δικαιολογία την κρίση και το ενδιαφέρον των καταναλωτών στα AMOLED panels. Οι επενδύσεις των Κορεατών γίνονται πλέον προς την κατεύθυνση των μικρότερων panels, για κινητά, tablets και μόνιτορ υπολογιστών αντί για μεγάλες LCD τηλεοράσεις.

Η κρίση που έχει επηρεάσει σημαντικά την Αμερική, αγορά παραδοσιακά όπου το μέγεθος μετρά και το μεγαλύτερο είναι πάντα καλύτερο, ωθεί την Samsung να κάνει πίσω και να μειώσει τις επενδύσεις στην γραμμή παραγωγής τεράστιων LCD panels για τηλεοράσεις. Αφού η αγορά δεν τραβάει και τα πράγματα είναι χειρότερα από όσο περίμεναν οι κατασκευαστές τηλεοράσεων η Samsung ρίχνει το βάρος στα AMOLED panels.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα LCD panels από την Samsung θα εξαφανιστούν, ούτε ότι το αγαπημένο σας μόνιτορ ή τηλεόραση θα μείνουν χωρίς εγγύηση και ανταλλακτικά. Αντίθετα, η Samsung θα συνεχίσει να παράγει LCD οθόνες για πιο μικρές συσκευές και θα στραφεί πιο σοβαρά στην αγορά AMOLED αφού εκεί έχει και κάθε ενδιαφέρον να το κάνει με την σειρά τηλεφώνων Galaxy S2 και Galaxy S3.

Αντί να χάνει λεφτά από τις χαμηλές πωλήσεις LCD τηλεοράσεων και με τον ανταγωνισμό από LG να καραδοκεί, η Samsung μειώνει την παραγωγή, κάνει απολύσεις και γυρνάει τον διακόπτη στην AMOLED τεχνολογία.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons