Η Samsung σκοτώνει το Bada, νέα Tizen 2.0 smartphone το 2013

by Stefanos Kofopoulos • On 25-02-2013 • AT 1:22 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Samsung σκοτώνει το Bada, νέα Tizen 2.0 smartphone το 2013

Η Samsung αποσύρει το Bada. Οι Κορεάτες αποφάσισαν ότι έφτασε η ώρα του Tizen 2.0 για τα νέα Samsung smartphone του 2013, με ό,τι καλό είχε να προσφέρει το Bada OS να γίνεται μέρος του Tizen. Ξέρουμε ήδη ότι το 2013 θα είναι η χρονιά του Tizen.

Τέλος εποχής για το Bada OS που συνόδεψε την Samsung και την γενναία γενιά smartphone χαμηλότερου κόστους μέχρι σήμερα. Όλα τα καλά χαρακτηριστικά του Bada θα μεταφερθούν στο Tizen και μαζί θα δημιουργήσουν την έκδοση του Tizen 2.0 που θα δούμε να κυκλοφορεί το 2013 στα νέα Samsung smartphone.

Tizen smartphone vs Android smartphone, σημειωσατε Samsung

Δυστυχώς οι κάτοχοι Bada κινητών δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν στο Tizen. Για όσους συνεχίσουν και αγοράσουν Tizen smartphone, όλα τα Bada apps θα λειτουργούν κανονικά. Κίνηση που θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τους developers αντί για τους χρήστες, ώστε οι κόποι τους να μην πάνε χαμένοι.

Η Samsung ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για ένωση των δύο λειτουργικών αλλά μετάβαση σε μια νέα Tizen εποχή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Bada είναι πρακτικά νεκρό. Όσο για το Tizen, προέρχεται από το γνωστό σε όλους MeeGo, όταν Intel και Nokia συνεργάζονταν με κοινό στόχο την ανάπτυξη του OS.

Προς το παρόν το Tizen βασίζεται σε Linux και αναπτύσσεται με την βοήθεια της Intel και της Samsung σε ένα περίεργο μείγμα Open Source και κλειστού λειτουργικού. Θα δούμε τα πρώτα Tizen smartphone μέσα στo 2013 και θα μας λυθούν οι απορίες για τις δυνατότητες του λειτουργικού και το μέλλον που βλέπει η Samsung σε σύγκριση με τα φθηνά Android smartphone.

Το δεύτερο ετήσιο συνέδριο Tizen Developer Conference 2013 είναι γεγονός.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons