Η Samsung παρουσιάζει τις πρώτες λύσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης 5G

by George Polyzos • On 06-03-2018 • AT 1:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Samsung παρουσίασε τις ολοκληρωμένες εμπορικές λύσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA) 5G στη διεθνή έκθεση MWC 2018, αποκαλύπτοντας νέες δυνατότητες για το μέλλον των κινητών τηλεπικοινωνιών.

Οι παρουσιάσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον εκθεσιακό χώρο του Samsung Networks, αξιοποίησαν τις δυνατότητες 5G για την παρουσίαση ανεξερεύνητων δυνατοτήτων εξυπηρέτησης και επιχειρηματικών σεναρίων.

Η Samsung έχει αναπτύξει τις πρώτες σε παγκόσμιο επίπεδο ολοκληρωμένες εμπορικές λύσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA) 5G, οι οποίες περιλαμβάνουν 5Gοικιακούς δρομολογητές (routers) (CPEs) για εσωτερική και εξωτερική χρήση, ένα 5G Δίκτυο RAN (Radio Access Network) που απαρτίζεται από μια μονάδα ραδιοπρόσβασης και ένα εικονικό RAN, έναν πυρήνα νέας γενιάς, καθώς και εργαλεία και υπηρεσίες σχεδιασμού 3D ραδιοσυχνοτήτων που λειτουργούν με τεχνική νοημοσύνη. Με τη χρήση δικών της τεχνολογιών και πόρων, η Samsung έχει καταφέρει να αναπτύξει τα πρώτα εμπορικά 5G modems βασισμένα σε ASIC και mmWave RFICs, επιτρέποντας τον σχεδιασμό συμπαγών μονάδων πρόσβασης και CPEs.

Αυτά τα προϊόντα έχουν ήδη καταστεί αξιόπιστα μετά από μήνες δοκιμών σε πολλαπλές αγορές. Την 23η Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FCC) παραχώρησε έγκριση στις μονάδες πρόσβασης 5G της Samsung. Αυτά είναι τα πρώτα σε παγκόσμιο επίπεδο προϊόντα 5G millimeter-wave που έχουν εξασφαλίσει κρατική ρυθμιστική έγκριση – ένα κομβικό σημείο που επιτυγχάνεται μέσα από στενή συνεργασία με το Γραφείο Μηχανικής και Τεχνολογίας της FCC.

Οι λύσεις πρόκειται να εφαρμοστούν στο πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G που θα κυκλοφορήσει το 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Samsung παρουσίασε επίσης τα πρώτα 5G NR προϊόντα της που συμμορφώνονται με το πρότυπο 3GPP Release 15 και υποστηρίζουν ζώνες φάσματος τόσο άνω όσο και κάτω των 6GHz, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2018.

Οι λύσεις θα επιτρέψουν τη συνδεσιμότητα 5G για εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του παρόχου κινητής τηλεφωνίας να διερευνήσει διάφορες επιχειρηματικές περιπτώσεις και σενάρια. Σε μία επίδειξη μιας 5G-powered έξυπνης πόλης, η Samsung παρουσίασε τη διαφορά που η τεχνολογία επόμενης γενιάς μπορεί να φέρει στους δρόμους και τις μεταφορές, έτσι ώστε να είναι πιο ασφαλείς και εύχρηστες. Έγιναν, επίσης, και άλλες επιδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο η 5G τεχνολογία θα λειτουργήσει σε κατοικίες, στάδια, αυτοκίνητα και τρένα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και άλλες λύσεις της Samsung που περιλαμβάνουν νέες LTE radio μονάδες και μεγάλες λύσεις τεχνολογίας MIMO (Multiple Input Multiple Output), cloud πλατφόρμα, εργαλεία βελτιστοποίησης δικτύου με επίκεντρο τον χρήστη, καθώς και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των παρόχων δικτύου και των επιχειρήσεων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons