Samsung Galaxy Tab 3 8.0, ο αντίπαλος του iPad mini

by Stefanos Kofopoulos • On 03-06-2013 • AT 5:26 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Samsung Galaxy Tab 3 8.0, ο αντίπαλος του iPad mini

Το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Tab 3 8.0 είναι εδώ και έρχεται να ανταγωνιστεί το iPad mini σε όλα. Οι Κορεάτες δημιούργησαν ένα νέο tablet με σχεδόν ίδιες διαστάσεις με το iPad mini και έμφαση στην λειτουργία με το ένα χέρι.

Galaxy Tab 3 8.0 εναντιον iPad mini, η μαχη των μικρων tablets ξεκινησε. Βιντεο, ταινιες, μουσικη, βιβλια

Όπως μαρτυρά και το όνομα, το Galaxy Tab 3 8.0 έχει οθόνη 8 ιντσών με ανάλυση 1280 x 800 στα 189 ppi. Επεξεργαστής dual-core Exynos 1.5 GHz με 1.5GB RAM και χωρητικότητα 16GB ή 32GB ανάλογα με τις ανάγκες. Δύο κάμερες προσφέρουν φωτογραφίες και βίντεο. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 5 megapixel και βρίσκεται στο πίσω μέρος του Galaxy Tab 3 8.0 ενώ η μικρότερη έχει ανάλυση 1.3 megapixel και βρίσκεται μπροστά, έτοιμη για video chat. Όπως είναι αναμενόμενο, το Galaxy Tab 3 8.0 τρέχει Android 4.2.2 με την βοήθεια του TouchWiz από την Samsung. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4450mAh.

Διαθέσιμο μέσα στον Ιούνιο, το Samsung Galaxy Tab 3 8.0 θα κυκλοφορήσει σε μοντέλα WiFi και WiFi/3G για όσους θέλουν πρόσβαση online από όπου και αν βρίσκονται. Αυτή είναι η βασική διαφορά των δύο μοντέλων.

Σε σύγκριση με το Galaxy Tab 2 το νέο Galaxy Tab 3 8.0 έχει μικρότερο bezel για αν διευκολύνει στην χρήση με το ένα χέρι σε περιπτώσεις όπως η ανάγνωση βιβλίων. Για αυτό το λόγο ακριβώς η Samsung χρησιμοποιεί το ειδικό “reading mode” ώστε η οθόνη να προσαρμόζεται όσο το δυνατόν περισσότερο στην υφή και όψη του πραγματικού χαρτιού. Όσοι θέλουν YouTube, ταινίες, βίντεο, μουσική και games τότε το Sound Alive για την μουσική ο Dolby Surround ήχος για βίντεο θα καλύψουν τις απαιτήσεις όλων.

Android 4.2, Exynos CPU, HD 720p οθονη και Bluetooth 4.0 τα δυνατα χαρακτηριστικα

Samsung Galaxy Tab 3 8.0, ο αντίπαλος του iPad mini

Στα λοιπά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η δυνατότητα επέκτασης της μνήμης με κάρτα μνήμης microSD μέχρι και 64GB αλλά και το Bluetooth 4.0 για επικοινωνία με αξεσουάρ με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. WiFi 802.11n/g/b/a σε συχνότητα 5GHz και 2.4GHz για ταχύτερο download ακόμα και με ασθενέστερο σήμα σύνδεσης με τον router.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Samsung θέλει να χτυπήσει το iPad mini, προσφέροντας ένα νέο tablet με αρκετή δύναμη, παρόμοιες διαστάσεις και την τελευταία έκδοση του Android 4.2. Με το νέο Play Store οι χρήστες θα έχουν περισσότερες επιλογές για μουσική, βιβλία, ταινίες και κάποια apps φτιαγμένα αποκλειστικά για tablets.

Η τιμή του Samsung Galaxy Tab 3 8.0 παραμένει προς το παρόν άγνωστη αλλά αναμένεται να κινηθεί κοντά στον ανταγωνισμό για προφανείς λόγους. Η μάχη στην κατηγορία tablets 7.9 – 8 ιντσών μόλις ξεκίνησε για τα καλά. Προς το παρόν το iPad mini φαίνεται να κυριαρχεί με το νέο iPad mini 2 να ετοιμάζεται. Από την άλλη πλευρά η Samsung έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε επιτυχία του Galaxy Tab 3 8.0 γιατί προσφέρει apps όπως S-Translator, S-Travel, Group Play, κλπ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άντε μπράβο! Και γω έλεγα που είναι; Σύντομα ελπίζω και σε 7,23″, 7,5″, 8,5″, 9,0″, 9,44″, 9,79″ κοκ.
    Νομίζω ότι λείπουν οι παραπάνω διαστάσεις από την αγορά. Και εννοείται ότι όλα πρέπει να γράφουν Galaxy. Όλοι ευχαριστημένοι!
    Μετά αναρωτιούνται γιατί ακόμη οι συσκευές με το μήλο και αυτό το “μεσήλικο” iOS πουλάνε τρελά…

  2. Δεν έχω iPad ουτε θα πάρω,αλλά ξέρω πρίν δώσω οπου να ναι τα λεφτά μου οτι το android έχει σοβαρό θέμα το frahlgmentation,πράγμα που δεν ισχύει με το iPad που στην περίπτωση αυτη το mini τρέχει όλες τις εφαρμογές που έχουν βγεί για iPad μέχρι τώρα σε αντίθεση με τα iPad killers με το χαώδες σε διαφορετικότητα hardware και συμβατού λογισμικού αλλά και των μη αναβαθμίσεων του λειτουργικου,τίποτα δεν είναι τσαμπα και οτι δεν είναι πρωτότυπο δεν είναι και συνάμα σωτήρια λύση

  3. Το iPad mini δεν έχει αντίπαλο. Τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσουν οι εφαρμογές του android στα tablets.

  4. Παιδία σε όποιον δεν του αρέσει απλά δεν το αγοράζει…

Top

Show Buttons
Hide Buttons