Samsung Galaxy S5, οι τρείς λόγοι της αποτυχίας που δεν φαντάζεσαι

by Stefanos Kofopoulos • On 25-02-2014 • AT 7:32 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Samsung Galaxy S5, οι τρείς λόγοι της αποτυχίας που δεν φαντάζεσαι

Το νέο Samsung Galaxy S5 ανακοινώθηκε, απογοητεύοντας κάποιους, με την κυκλοφορία του νέου Android 4.4 smartphone να έχει προγραμματιστεί για τις 11 Απριλίου 2014.

Για πολλούς η Samsung απέτυχε να εντυπωσιάσει και να κλέψει την παράσταση, ειδικά για όσους ήλπιζαν στα αστεία εξωτικά χαρακτηριστικά και την φημολογία για οθόνες υπερ-υψηλής ανάλυσης, eye scanner, αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων με άγγιγμα της οθόνης κλπ. Οι τρείς λόγοι για την αποτυχία εντυπωσιασμού του Samsung Galaxy S5 συνοψίζονται σε έναν: η Samsung δεν απέτυχε αλλά προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Διατηρει αποστασεις απο τις λυσεις του Galaxy S4 που σε κανουν να απορεις: μα καλα ειναι δυνατον;

Τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Galaxy S5 είναι περισσότερο ώριμα και ο τρόπος που η Samsung φαίνεται να προσεγγίσει την αγορά το 2014 διατηρεί (περιορισμένες) αποστάσεις από τις λύσεις του Galaxy S4 που σε κάνουν να απορείς “μα καλά είναι δυνατόν;” όπως για παράδειγμα το Sound & Shot που επιτρέπει την αποθήκευση φωτογραφίας με ήχο αντί για ένα σύντομο βίντεο.

Το Samsung Galaxy S5 δεν θα μπορούμε να είναι άλλο από αυτό που παρουσιάστηκε εχθές. Ένα τηλέφωνο βασισμένο στο παρελθόν, βελτιωμένο στα σημεία, με κλεφτές ματιές στο μέλλον φτιαγμένο από μια εταιρεία με το μέγεθος και τις φιλοδοξίες της Samsung.

Samsung Galaxy S4 vs Galaxy S5. Οταν κατι πουλαει δεν το αλλαζεις

Η εμπορική επιτυχία του Galaxy S4, παρά την επιβράδυνση των πωλήσεων, δείχνει στην Samsung ότι πρέπει να επιμείνει στο ίδιο μοτίβο. Το Galaxy S5 είναι σχεδόν το ίδιο με το Galaxy S4 και σίγουρα πολλοί δεν θα καταλάβουν την διαφορά κοιτώντας τα δύο τηλέφωνα. Το γεγονός ότι η Samsung επέλεξε να μεγαλώσει την οθόνη αλλά να διατηρήσει τα capacitive hardware κουμπιά εκτός οθόνης δείχνει ότι το Galaxy S5 είχε ήδη σχεδιαστεί πριν ακόμα το Google αποφασίσει να επιβάλει τους νέους σκληρούς όρους στους κατασκευαστές Android ή τουλάχιστον να μην τους επιβάλει στον μεγαλύτερο Android κατασκευαστή, την Samsung, αλλά και ότι το Galaxy S5 δεν μπορούσε να καθυστερήσει παραπάνω ώστε η Samsung να κερδίσει χρόνο και να σχεδιάσει ξανά το smartphone.

Galaxy S5: Βελτιωσεις στα σημεια με νοημα, απλοτητα και περιορισμους

Οι βελτιώσεις του Galaxy S5 σε σύγκριση με το Galaxy S4 είναι αυτό που λέμε evolution, όχι revolution. Η Samsung επέλεξε να αναβαθμίσει το S5 μόνο εκεί που μπορεί και έχει νόημα, δεδομένης της αγοράς και της τεχνολογικής εξέλιξης. Αυτός είναι ο λόγος που το Galaxy S5 έχει οθόνη full HD 1080p αντί για UHD, αυτός είναι ο λόγος για τα 2GB RAM αντί για 3GB RAM, αυτός είναι ο λόγος που η κάμερα έγινε 16 megapixel με εξέλιξη στα επιμέρους σημεία αντί για 20 megapixels κλπ.

Samsung Galaxy S5, οι τρείς λόγοι της αποτυχίας που δεν φαντάζεσαι

Το μελλον του Galaxy S5 ειναι συσκευες τυπου Gear Fit και Gear 2 smartwatch

Δεδομένων των περιορισμών του hardware αλλά και του software, ειδικά μετά την συμφωνία με το Google, η Samsung ξέρει ότι πρέπει να ενεργοποιήσει το νέο της όπλο. Όπως έγραψα μέρες πριν την παρουσίαση του Galaxy S5, “το Galaxy S5 μάλλον θα είναι το πρώτο Samsung smartphone που θα τολμήσει να κάνει το βήμα προς την κίνηση του quantified self πιθανότατα με νέο software, αξεσουάρ και συσκευές που θα καταγράφουν κινήσεις και όχι μόνο”. Απόδειξη αυτού το Gear Fit και η αναφορά της Samsung για 200.000.000 πωλήσεις Galaxy smartphones. Η Samsung φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει σημασία αν ο επεξεργαστής είναι quad-core 2.3GHz ή 2.5GHz γιατί έτσι και αλλιώς είναι πολύ γρήγορος ήδη. Αυτό που έχει σημασία είναι αν το smartphone με αυτό τον γρήγορο επεξεργαστή μπορεί να ξεπεράσει τους hardware και software περιορισμούς του εαυτού του και να γίνει το σημείο αναφοράς και επικοινωνίας για άλλες μικρότερες, λιγότερο έξυπνες και δυνατές αλλά περισσότερο βολικές και ανθρώπινες συσκευές.

Ναι, η Samsung απέτυχε αλλά όχι στο Galaxy S5. Απέτυχε να πραγματοποιήσει την ίδια all-in-your-face στρατηγική με αστεία Air Gesture και Sound & Shot χαρακτηριστικά και την επίμονη γνώμη ότι ένα smartphone μπορεί να ικανοποιήσει όλους, κάθε στιγμή, για πάντα, με κάθε δυνατό τρόπο. Αντίθετα το Samsung Galaxy S5 δείχνει να ωριμάζει και να στοχεύει εκεί που ακριβώς πρέπει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Titana πολλοι χρηστες samsung δυσαρεστηθηκαν να και εγω με το s4 μου το σκέφτομαι πολλοι να παρω το s5

    • Δεν υπάρχει σημαντικός λόγος αναβάθμισης σε Galaxy S5 αν έχεις ήδη Galaxy S4 και είσαι καλά. Δυστυχώς δεν υπάρχει software που να δικαιολογεί την αναβάθμιση και ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση του Gear Fit που θα λειτουργεί με 20 διαφορετικά μοντέλα Galaxy smartphones.

  2. Βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. ..just wait a Few months…

  3. Το πιο σωστό άρθρο που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής.. Έτσι ακριβώς είναι Τιτάνα.

  4. Πριν την κυκλοφορία του S 3, συνήθιζα να αλλάζω κινητό κάθε χρόνο. Δυστυχώς (τονίζω το δυστυχώς), τόσο το S4, όσο και το επερχόμενο S5, δεν πρόκειται να με πείσουν να αλλάξω συσκευή. Όταν μιλάμε για high end τηλέφωνο, πιστεύω ότι πρώτα εξετάζουμε μνήμη και επεξεργαστή και δεν έχουν αλλάξει πολλά …

Top

Show Buttons
Hide Buttons