Samsung Galaxy S5, κυκλοφορία Απρίλιο 2014 με scanner ματιών;

by Stefanos Kofopoulos • On 09-01-2014 • AT 3:44 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Samsung Galaxy S5, κυκλοφορία Απρίλιο 2014 με ανιχνευτή ματιών;

Το Samsung Galaxy S5 φαίνεται ότι είναι σχεδόν έτοιμη και η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου 2014.

Οι φήμες για αλουμινένιο Samsung Galaxy S5 κυκλοφορούν καιρό τώρα, όπως και για την WQHD μεγαλύτερη οθόνη του Galaxy S5. Όλοι περιμένουν το νέο smartphone ως απάντηση στο iPhone 5S και απόδειξη στους αναλυτές ότι η Samsung μπορεί και ξέρει να καινοτομεί, παρά τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα. Σε αντίθεση με τον ανιχνευτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων λέγεται ότι το Galaxy S5 θα χρησιμοποιεί iris scanner για επιπλέον ασφάλεια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει το “μοναδικό αποτύπωμα” που έχει κάθε ανθρώπινη ίριδα αντί για το δαχτυλικό αποτύπωμα στα δάχτυλα όπως κάνει η Apple με το Touch ID στο iPhone 5S.

Μαζί με το Galaxy S5 η Samsung θα ανακοινώσει ένα ακόμα gadgets στα πλαίσια του Samsung Galaxy Gear αλλά με βελτιωμένο design και περισσότερες δυνατότητες. Νέο smartwatch ή απλά wearable device όπως το Sony Core ή το Fitbit Flex;

Ο Lee Young Hee, executive vice president του Samsung Mobile Business δήλωσε:

“We’ve been announcing our first flagship model in the first half of each year, around March and April, and we are still targeting for release around that time. When we release our S5 device, you can also expect a Gear successor with more advanced functions, and the bulky design will also be improved.”

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μην περιμένετε τρελή αναβάθμιση από το Galaxy S4 στο S5.
  Αν βέβαια μιλάμε για την πρωτοεμφανιζόμενη σειρά Galaxy F αλλάζουν τα δεδομένα. Ο νοών νοείτω.

  • Αν πάει σε αλουμίνιο το Galaxy S5 θα αλλάξει και το design του. Τα υπόλοιπα είναι θέμα software και μόνο γιατί στα ηλεκτρονικά δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρακτικά μπορεί να κάνει την διαφορά στους επόμενους 6 μήνες.

 2. αν είναι αληθινό αυτό το πανηγύρι με τις κάμερες στο most viewable μέρος του τηλεφώνου, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο με thumbs down.

 3. H τεχνολογία δακτυλικού αποτυπώματος του iphone θεωρείται πλέον αναξιόπιστη και ανασφαλής (γιατί εύκολα αφήνει κάποιος αποτυπώματα παντού που μπορούν να κλαπούν όπως έχει ήδη γίνει από χάκερ) και έτσι η τεχνολογία στρέφεται προς την ανάγνωση ίριδας πράγμα που κάνει τις τεχνολογίες της Samsung ουσιαστικές και επιτυχημένες για πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα του χρήστη και σε ηλεκτρονικό εμπόριο.

  • Το σχόλιο σου είναι αναξιόπιστο και μη αληθές. Αυτό που έχει γίνει είναι ότι κάποιος κατάφερε να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο δαχτυλικού αποτυπώματος που προφανώς το Touch ID αναγνωρίζει ως κανονικό αποτύπωμα γιατί είναι το ίδιο. Είναι σαν να έχει κάποιος αντικλείδι για την πόρτα του σπιτιού σου και να λες ότι δεν είναι ασφαλής η κλειδαριά.

   Μόνο στην περίπτωση του Touch ID για να γίνει αντιγραφή του δαχτυλικού αποτυπώματος και να έχει επιτυχία η επίθεση κάποιος πρέπει να 1) να αντιγράψει το δαχτυλικό αποτύπωμα με κάποιος τρόπο και άρα να έχει προσωπική επαφή με το θύμα 2) για να γίνει αυτό απαιτούνται εξοπλισμός περίπου 30.000 δολαρίων και 48 ώρες δουλειάς 3) να έχει στην κατοχή του το iPhone 5S ώστε να χρησιμοποιήσει το πιστό αντίγραφο του δαχτυλικού αποτυπώματος

   • Το “αναξιόπιστο” σχόλιό μου βασίζεται στο in.gr http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231286062

    Δεν προυποθέτει προσωπική επαφή με το θύμα. Τα δαχτυλικά αποτυπώματα αφήνονται παντού. Καταλαβαίνω την πρεμούρα της Apple να το διαψεύσει όπως όπως. Καθώς και την πιστή αναπαραγωγή από διάφορες “ανεξάρτητες” πηγές να διαψεύσουν το πρόβλημα του χορηγού τους.

   • Το σχόλιο σου συνεχίζει να είναι αναξιόπιστο για ένα πολύ απλό λόγο. Ορίστε τι λέει ο hacker που εφάρμοσε την μέθοδο στην οποία με λανθασμένο τρόπο αναφέρεσαι. Μερικά αποσπάσματα από το αναλυτικό κείμενο του Marc Rogers.

    Hacking TouchID relies upon a combination of skills, existing academic research and the patience of a Crime Scene Technician.

    First you have to obtain a suitable print. A suitable print needs to be unsmudged and be a complete print of the correct finger that unlocks a phone. If you use your thumb to unlock it, the way Apple designed it, then you are looking for the finger which is least likely to leave a decent print on the iPhone. Try it yourself. Hold an iPhone in your hand and try the various positions that you would use the phone in. You will notice that the thumb doesn’t often come into full contact with the phone and when it does it’s usually in motion. This means they tend to be smudged. So in order to “hack” your phone a thief would have to work out which finger is correct AND lift a good clean print of the correct finger.

    Creating the fake fingerprint is arguably the hardest part and by no means “easy.” It is a lengthy process that takes several hours and uses over a thousand dollars worth of equipment including a high resolution camera and laser printer.

    Αν θέλεις να διαβάσεις αναλυτικά τις λεπτομέρειες της διαδικασίας θα βρεις περισσότερες πληροφορίες εδώ. https://blog.lookout.com/blog/2013/09/23/why-i-hacked-apples-touchid-and-still-think-it-is-awesome/

    Όπως βλέπεις δεν έχει καμία σχέση με την Apple αλλά τον hacker που ασχολήθηκε με το Touch ID. Καμία σχέση δεν έχει επίσης το σχόλιο σου για μη προσωπική επαφή με το θύμα γιατί το αποτύπωμα πρέπει να είναι πιστό αντίγραφο, χωρίς αλλοιώσεις και να φωτογραφηθεί άμεσα από κάμερα πολύ υψηλής ανάλυσης.

    Αν συνεχίσεις να αναφέρεσαι σε χορηγούς και άλλα υπονοούμενα δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεις να σχολιάσεις εδώ αλλά μόνο εκεί που σε παίρνει και δέχονται να αναξιόπιστα σχόλια σου.

   • Ολα αυτά που λες δείχνουν ότι είναι εφικτό το hacking απλώς σχετικά πιο δύσκολο. Δεν θεωρώ δύσκολο να αποχτηθεί τέτοιος εξοπλισμός από μία τέτοια ομάδα. Το hacking έχει συγκεκριμένο σκοπό να δείξει κενά ασφαλείας για να βελτιωθεί στην επόμενη έκδοση και ούτως ή άλλως αφορά ομάδα ειδικών. Αυτό που φάνηκε είναι ότι το Touch id έχει κενά ασφαλείας και ότι η τεχνολογία ίριδας είναι καλύτερη γιατί ο χρήστης δεν αφήνει αποτυπώματα παντού. Δεν καταλαβαίνω γιατί χτυπιέσαι έτσι, πράγμα που δεν δικαιολογείται από απλό apple fan boy. Η ανάγνωση ίριδας έχει απίστευτα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί εφαρμόζεται και σε ανθρώπους με αναπηρία. Δεν εμπιστεύομαι καμία πηγή ως αξιόπιστη παρά μόνο τα επιχειρήματα. Τα επιχειρήματά σου είναι φιλότιμα αλλά δεν με πείθουν ότι το touch id της apple είναι πιο ασφαλές από την ανάγνωση ίριδας.

   • Προφανώς διαβάζεις ό,τι θέλεις και όπως θες. Ακόμα και ο hacker που χρησιμοποίησε την μέθοδο για να αντιγράψει το δαχτυλικό αποτύπωμα χρησιμοποιεί την λέξη “hack” σε εισαγωγικά. Αυτό που έκανε είναι να φτιάξει ένα εξαιρετική ποιότητα αντίγραφο ενός δαχτυλικό αποτυπώματος και να το αναγνωρίζει το Touch ID γιατί φυσικά το πιστό αντίγραφο δεν ξεχωρίζει από το πραγματικό. Δεν υπάρχει κανένα κενό ασφαλείας στο iPhone 5S και το κομμάτι που αφορά το Touch ID. Καταρρέουν επίσης όλοι οι προηγούμενοι ισχυρισμοί σου.

    Αν το Samsung Galaxy S5 έχει eye scanner ή όχι και πόσο αποτελεσματικό είναι μένει να το δούμε όταν κυκλοφορήσει το νέο smartphone και εξεταστούν οι δυνατότητες του. Για να δεις την πραγματικότητα μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο του Wired από το 2012: Reverse-Engineered Irises Look So Real, They Fool Eye-Scanners http://www.wired.com/threatlevel/2012/07/reverse-engineering-iris-scans/all/

    “Researchers reverse-engineered iris codes to create synthetic eye images that tricked an iris-recognition system into thinking they were authentic.”

 4. Μέλι, μέλι και τηγανίτα τίποτα! Ατέρμονα ‘θα’ και αδιάκοπες ανακοινώσεις…Προσφάτως δε, είχαμε και τις διθυραμβικές ‘παλιγγενεσίες’ για την περιβόητη σειρα ‘F’. Από πράξεις όμως;…

 5. egw re paidia gt akousa oti fetos to s5 tha kikloforisei pros to telos fevrouariou,,pio noris diladi apo tis ales xronies.episis otipleon tha exei 2k hd screen kaioxi super amoled ,,,an eksereseis tin kaliteri kalimera to alouminio den tha diaferei kai poli apo to s4..

 6. Σταματήστε. Το κινητό δεν θα έχει eye scanner. Θα έχει λίγο πιο εξελιγμένη κάμερα που θα αναγνωρίζει παράδειγμα το κλείσιμο του ματιού για να εκτελεί εντολές όπως να γυρίζει σελίδες κλπ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons