Ασύρματη φόρτιση στο Samsung Galaxy S4 με τεχνολογία Qi

by Stefanos Kofopoulos • On 26-03-2013 • AT 6:46 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Galaxy S4 και ασύρματη φόρτιση με τεχνολογία Qi

Είναι πλέον επίσημο, το Galaxy S4 θα φορτίζεται και ασύρματα με τεχνολογία Qi. Η Samsung επιτέλους δηλώνει ότι υποστηρίζει το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi, βάζοντας τέλος στις φήμες. Όλα καλά για τους υποψήφιους αγοραστές του Galax S 4.

Αν και υπάρχουν φωτογραφίες και αναφορές που επιβεβαιώνουν ότι το Galaxy S4 θα χρησιμοποιεί τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, μέχρι σήμερα η Samsung κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της. Όχι πια, με την ανακοίνωση ότι θα υποστηρίξει το Qi Wireless Charging πρότυπο. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το Nokia Lumia 920 και το Nokia Lumia 820.

Galaxy S4 με ασυρματη φορτιση, η Samsung επιλεγει τεχνολογια Qi

Για να φορτίσει ασύρματα το Samsung Galaxy S 4 απαραίτητη είναι η αλλαγή του πίσω καλύμματος στο πίσω μέρος. Η Samsung θα πρέπει να ρίξει στην αγορά τα νέα καλύμματα αυτή την φορά. Σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην περίπτωση του Galaxy S3. Αν οι Κορεάτες καθυστερήσουν και πάλι, η Qi έχει ανακοινώσει ήδη την διάθεση των αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης. Όχι όμως και πότε θα είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Η Samsung επιλέξει την λύση της τεχνολογίας Qi όπως πολλές εταιρείες έχουν κάνει σήμερα. Blackberry, Energizer, Hitachi, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Panasonic, Philips, Sony, TDK, Texas Instruments και Toshiba είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που βρίσκονται στο πλευρό του Qi πρότυπου. Μέχρι σήμερα η Samsung υποστήριζε την ασύρματη φόρτιση μέσω του προτύπου A4WP που είχε αναπτύξει σε συνεργασία με την Qualcomm.

ΔΕΣ: Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Samsung Galaxy S4

Η επιλογή της Samsung για ασύρματη φόρτιση με την τεχνολογία Qi σημαίνει πρακτικά ότι κάθε ασύρματος φορτιστής Qi θα μπορεί να φορτίσει το Galaxy S4 χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Ο ασύρματος φορτιστής της Nokia θα μπορούσε να φορτίσει το Galaxy S 4 χωρίς πρόβλημα. Όπως και όλα τα αξεσουάρ που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά όπως το Duracell Powermat. Υπομονή να δούμε αν και το Galaxy S4 mini υποστηρίζει την ίδια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης ή όχι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σκεφτείτε το μέλον. Όπου πας (καφε, club κτλ) η επιφάνεια των τραπεζιών να φορτίζει τα κινητά μας. Αυτή είναι η χρησιμότητα που λίγα άτομα θα σκέφτηκαν.

Top

Show Buttons
Hide Buttons