Η Samsung απογοητεύει τους αναλυτές, η μετοχή πέφτει

by Stefanos Kofopoulos • On 05-07-2013 • AT 2:24 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Samsung απογοητεύει τους αναλυτές, η μετοχή πέφτει

Η Samsung ανακοίνωσε τις προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 χάνοντας τους στόχους που είχε θέσει η αγορά και οι αναλυτές. Οι αγορές ανησυχούν γιατί βλέπουν τον ρυθμό ανάπτυξης της Samsung να μειώνεται.

Η μετοχη της Samsung εχει χασει 17% της αξιας της, ε και;

Οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερα κέρδη από την Samsung που προβλέπει για άλλη μια φορά κέρδη ρεκόρ 8.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 47% αυξημένα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Οι αγορές περίμεναν κάτι παραπάνω αναμένοντας κέρδη της τάξης των 8.8 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο.

ΔΕΣ: Το νέο Samsung Galaxy S4 ZOOM με κάμερα 16 megapixel

Μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων η τιμή της μετοχής συμπιέστηκε κατά 3% σημειώνοντας συνολικές απώλειες 17% από τις αρχές Ιουνίου 2013. Αναλυτές σημειώνουν την ανησυχία τους για την πορεία των πωλήσεων του Samsung Galaxy S4 παρά τα νέα για 20 εκατομμύρια “πωλήσεις” σε λιγότερο από 3 μήνες, νούμερο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την Samsung.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που η Samsung ξοδεύει περισσότερα χρήματα σε marketing και διαφήμιση αντί για R&D.

Η τιμή της μετοχής συμπιέζεται και οι αναλυτές νιώθουν ανησυχία για το παρόν και το μέλλον της Samsung, παρά την αισιοδοξία τους για νέα Tizen smartphones που αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρεία αλλά και wearable devices όπως το ρολόι Samsung.. Όπως και στην περίπτωση της Apple, η μειωμένη τιμή της μετοχής της Samsung δεν σημαίνει τίποτα απολύτως για την εξέλιξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών που ετοιμάζουν οι Κορεάτες.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων το -17% στην τιμή της μετοχής της Samsung από τον Ιούνιο 2013 μέχρι σήμερα είναι ένας καλός δείχτης ευκαιριακών παιχνιδιών στο χρηματιστήριο με στόχο το εύκολο κέρδος και επίκεντρο εταιρείες τεχνολογίας όπως η Samsung και η Apple.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λογικό είναι η samsung να πέφτει γτ είναι πανάκριβη σε smartphones . Η sony το αδιάβροχο xperia z έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού

Top

Show Buttons
Hide Buttons