Η Sasmung αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της Apple στην Ευρώπη

by Stefanos Kofopoulos • On 18-12-2012 • AT 4:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Sasmung αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της Apple στην Ευρώπη

Σε μια κίνηση που θα ξαφνιάσει κάποιους, η Samsung αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον της Apple σε ό,τι αφορά τις standards essential patents, αποσύροντας επίσης και οποιαδήποτε απαίτηση για διακοπή των πωλήσεων προϊόντων Apple στην Ευρώπη.

Η απόφαση της Samsung μπορεί να αποτελεί στρατηγική κίνηση, διάθεση για διαπραγμάτευση ή απλά αδυναμία στήριξης των κατηγοριών εναντίον της Apple στο κομμάτι που αγορά τα standard essential patent. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος “βασικής” πατέντας όπου κάθε εταιρεία έχει την υποχρέωση να διαθέτει στον ανταγωνισμό με λογική και δίκαιη τιμή ώστε να μπορεί να κινηθεί η αγορά. Σε αντίθεση με τις άλλες πατέντες που οι εταιρείες μπορούν να αρνηθούν να παραχωρήσουν ή να ζητήσουν τόσο υψηλό χρηματικό ποσό ώστε να καταστήσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια αδειοδότησης μη εφικτή.

Η Samsung βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διερευνά κατά πόσο οι Κορεάτες διαθέτουν τις “βασικές” πατέντες με δίκαιους και λογικούς όρους στον ανταγωνισμό ώστε να λειτουργήσει η αγορά. Δεν είναι σίγουρο αν η απόφαση της Samsung να αποσύρει τις κατηγορίες βασίζεται σε κινήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή όχι αλλά σίγουρα έχουν σχέση.

Η Sasmung αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της Apple που αφορούν standard essential patents σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία. Μένει να δούμε τι θα μείνει στο κατηγορητήριο.

Η Apple έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών κατηγοριών για standard essential patents που πρακτικά δεν έχουν νόημα, ούτε σχέση με πατέντες τύπου rubber band.

Σε ακριβώς αυτό το θέμα είχε αναφερθεί και ο CEO της Apple, Tim Cook. Δείτε μεταξύ 7:50 μέχρι 10:50.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons