Η Samsung αγοράζει το 7.4% της Corning και του Gorilla Glass

by Stefanos Kofopoulos • On 23-10-2013 • AT 8:17 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Samsung αγοράζει το 7.4% της Corning και του Gorilla Glass

Σημαντικές εξελίξεις για την Corning και το Gorilla Glass που πλέον ανήκει κατά 7.4% στην Samsung. Σε μια έξυπνη ανταλλαγή μετοχών και ευθυνών οι Κορεάτες ελέγχουν πλέον ένα σημαντικό μερίδιο του Gorilla Glass.

VIDEO: Gorilla Glass 3 είναι πολύ σκληρό για να σπάσει

Το Gorilla Glass έγινε γνωστό σε όλους όταν η Apple χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το νέο είδος ανθεκτικού γυαλιού στο πρώτο iPhone το 2007. Από τότε σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές smartphones και tablets χρησιμοποιούν το Gorilla Glass για να προστατέψουν τις πολύτιμες οθόνες των πανάκριβων κινητών τηλεφώνων που πλέον αντέχουν περισσότερες κακουχίες και οι οθόνες τους σπάνε πιο δύσκολα.

ΜΑΘΕ:Οθόνες και γυαλί από την Corning χωρίς μικρόβια ή αντανακλάσεις

Ο έλεγχος του 7.4% της Corning από την Samsung θα προσφέρει στους Κορεάτες δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: μερίδιο από τα κέρδη της εταιρείας και έλεγχο στην αγορά των LCD οθονών σε όλο τον κόσμο. Πλέον η Samsung μπορεί να εξασφαλίσει σταθερή προμήθεια Gorilla Glass για όλα τα νέα smartphones των εταιρειών σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές αλλά και να γνωρίζει τα σχέδια των ανταγωνιστών όπως Apple, Microsoft, Google, Motorola για το άμεσο μέλλον.

Η αγορά LCD θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον το 2014 και σίγουρα η Samsung θα έχει σημαντικό λόγο στο παρόν και το μέλλον του Gorilla Glass.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρε … τιτανα που βλέπεις iphone στην λίστα ?
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_devices_with_Gorilla_Glass

  • Δεν είναι στην λίστα αλλά αν δεις αυτό θα καταλάβεις http://en.wikipedia.org/wiki/Corning_Inc.

   Gorilla Glass, which is a high-strength alkali-aluminosilicate thin sheet glass used as a protective cover glass offering scratch resistance and durability in many handheld devices with touchscreens, went on sale in 2008.According to the book “Steve Jobs” by Walter Isaacson, Gorilla Glass was used in the first iPhone released in 2007

   Εδώ έχει αναλυτικά τα πάντα για την ιστορία του Gorilla Glass και την επικοινωνία του Steve Jobs με την εταιρεία κάπου το 2005 αν θυμάμαι καλά http://www.wired.com/wiredscience/2012/09/ff-corning-gorilla-glass/all/

 2. Κοίτα το μέλλον!

Top

Show Buttons
Hide Buttons