Ο πρόεδρος της Samsung ζητάει καινοτομία στο software

by Stefanos Kofopoulos • On 15-01-2014 • AT 10:15 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Ο πρόεδρος της Samsung ζητάει καινοτομία στο software

Η Samsung καινοτομεί αλλά ο πρόεδρος της εταιρείας δεν είναι ευχαριστημένος. Ο Lee Kun-hee ζήτησε από τους εργαζομένους περισσότερη προσπάθεια και καινοτομία στο software.

ΔΕΣ: Samsung Galaxy S5 από αλουμίνιο και specs

Ο πρόεδρος της Samsung Electronics, Lee Kun-hee, θέλει η Samsung να αλλάξει τρόπο σκέψης και να κοιτάξει στο μέλλον. Σε συνέντευξη που έδωσε στην The Wall Street Journal, ο Lee Kun-hee ζητάει από τους εργαζομένους να αλλάξουν στρατηγική, να αφήσουν το hardware και να καινοτομήσουν στο software.

“Research & development centers should work around the clock, non-stop […] Get rid of business models and strategies from five, ten years ago and hardware-focused ways”

Το δυνατό σημείο της Samsung μέχρι σήμερα είναι το hardware σε μια τεράστια γκάμα κινητών και smartphones. Οι καιροί αλλάζουν και η εταιρεία πρέπει να καινοτομήσει στο software ή τουλάχιστον να αφήσει το hardware σε δεύτερη μοίρα και να δώσει βάση στο software.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το μοντέλο που απογειώθηκε με την Apple προς το τέλος των 00s τελικά φαίνεται ότι το μιμούνται πλέον όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Η Samsung είναι πολύ πίσω στο software συγκριτικά με μεγαθήρια όπως η Google και η Microsoft. Χρειάζονται δεκαετίες για να αποχτήσει αντίστοιχη εμπειρία και θα μπορέσει να κερδίσει χρόνο μόνο αν μπει σε γενναίες εξαγορές αντίστοιχων πολύ μεγάλων εταιρειών λογισμικού (όπως αντίστοιχα κέρδισαν δρόμο η Google και Microsoft με τις εξαγορές Nοkia και Motorola) και σε γενναίο fork υπάρχοντος ανοιχτού λογισμικού όπως έκανε και η Apple όταν χρειάστηκε να αλλάξει δραστικά το Mac OS στην 10 κάνοντας fork του Unix. H Google, κατά τη γνώμη μου η ιδιοφυέστερη όλων στο θέμα, βρίσκεται πίσω από πολλά κορυφαία project ανοιχτού λογισμικού χρηματοδοτώντας πχ το firefox ή το Blender με το Google Summer of Code. Και από την άλλη η Microsoft έχει προϊόντα μύθους όπως το Visual Studio που δεν ξέρω αν ποτέ η Samsung θα μπορούσε ούτε κατά διάνοια να αγγίξει.

  2. Είναι αναμενόμενο να είναι απογοητευμένος ο πρόεδρος με το κακό software της samsung αφού έτσι χάνει πολλούς πελάτες και συνεχώς χάνει την ισχύ της η samsung

    • Δεν είναι απογοητευμένος, ζητάει άλλη γραμμή ανάπτυξης με βάση το software

  3. Αν θυμάμαι καλά ο πρόεδρος της sammy το είχε ζητήσει και πριν ένα εξάμηνο αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα . Το software στα κινητά samsung είναι το μεγάλο αγκάθι

Top

Show Buttons
Hide Buttons