Πάλι τα ίδια με το νερό

by Stefanos Kofopoulos • On 20-03-2007 • AT 1:55 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

water tap locked

Η ιστορία ξεκινάει πάντα με τον ίδιο τρόπο όταν ο χειμώνας που πέρασε δεν είχε αρκετές βροχοπτώσεις. Δηλώσεις για την διάθεση του νερού να αντιμετωπίζει πρόβλημα, μειωμένες στάθμες σε διάφορες λίμνες και το χαρακτηριστικότερο όλων η κορυφαία διαπίστωση ότι το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ λόγω παλαιότητας και έλλειψης συντήρησης έχει απώλειες μέχρι και 60%.

Δικέ μου έχω βαρεθεί να τα ακούω τα ίδια και τα ίδια, όπως και τις συμβουλές για οικονομία τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες. Δηλαδή, σε λίγο καιρό θα ανοίγουμε την Κυριακάτικη φυλλάδα και θα βλέπουμε για άλλη μια φορά διαφήμιση για το νέο χειριστήριο ντους που πετάει 50% αέρα και 50% νερό, θα διαβάζουμε οδηγίες τοποθέτησης τούβλων στο καζανάκι κλπ;

Ίσως να έπρεπε να γίνουν επενδύσεις και στο ξεχαρβαλωμένο δίκτυο ύδρευσης, όχι μόνο στα εργοστάσια και την τεχνολογία. Χωρίς σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων δεν θα πούμε το νερό νεράκι, κουτσά στραβά θα τα βγάλουμε πέρα, θα κοιτάμε όμως τα παιδιά μας με ντροπή γιατί καταφέραμε να φτιάξουμε πισίνα που δεν μπορούμε να γεμίσουμε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. αυτό με τη πισίνα είναι όλα τα λεφτά! ;)

 2. Εγώ πάντως πριν από σχετικά λίγο καιρό που περνούσα από την Υλίκη την έβλεπα σχεδόν ξεχιλισμένη ποτέ δεν την είχα δει τόσο ψηλα. Τώρα για τις υπόλοιπες λίμνες δεν γνωρίζω.

 3. @GeeKay: Όταν κολυμπούσα και υπήρχε έντονο το πρόβλημα του νερού μας έκαναν πόλεμο στα ντους. Είχαν κλείσει τα μισά και όσα λειτουργούσαν πετούσαν αέρα και η λειτουργία τους περιοριζόταν στα 45-60″. Όλα αυτά σε ένα κολυμβητήριο πολύ μεγαλύτερο από αυτά των ολυμπιακών διαστάσεων.

  @cghera: Για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσει ο τύπος στην συνέχεια και τι αναφορές θα κάνει.

 4. @cpil: Όταν τα αποθέματα είναι χαμηλά η οικονομία σημαίνει λιγότερο νερό σε όλα! Λιγότερο νερό στο καζανάκι, στο ντους, στον κήπο, στο πλύσιμο των πιάτων, των ρούχων, στο ξύρισμα, στα γήπεδα ποδοσφαίρου κλπ κλπ κλπ. ΔΕΝ είναι κάτι απλο.. δυστυχώς.

  Γιατί να μην περιορίσουν τις απώλειες από μέχρι και 60% σε μέχρι και 30% ;

 5. Ευκολα λεγεται η φραση να το περιορισουν, στην πραξη ομως ειναι απιστευτα δυσκολο.Θα επρεπε να σκαφτουν χιλιαδες χιλιομετρα δρομων για να αλλαχτουν οι σωληνωσεις και το κοστος θα ηταν δυσθεωρητο. Βασικα το περισοτερο νερο (για Αθηνα μιλω) χανεται στην διαδρομη απο τον Μορνο τους καλοκαιρινους μηνες που στα εκατονταδες χιλιομετρα που ρεει το νερο απο την Αιτωλοκαρνανια εως οτου φτασει στην Αθηνα αυτο εξατμιζεται.

 6. @Κωστας: Νομίζω ότι είναι το ίδιο δύσκολο με τα έργα για την ΔΕΗ, τις οπτικές ίνες κλπ.

  Ακόμα και στην περίπτωση που είναι δυσκολότερο και απαιτεί μεγάλα ποσά μπορώ να σκεφτώ το επιχείρημα ότι είναι έργο με βάθος χρόνου για το καλό της χώρας και των πολιτών.

Top

Show Buttons
Hide Buttons