Ρώσοι Hackers εισβάλλουν στον Λευκό Οίκο

by Nikos Kaimakamis • On 08-04-2015 • AT 11:48 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

russian-hackers

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, Ρώσοι Hackers εισέβαλλαν σε πληροφορικές υποδομές του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ. 

Ο Λευκός Οίκος δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει την είδηση, μιλώντας για ανακριβείς πληροφορίες, ενώ αξιωματούχοι ασφαλείας των ΗΠΑ, σημειώνουν ότι στο Λευκό Οίκο υπάρχει ένα σύστημα το οποίο διακινεί μη απόρρητες πληροφορίες και ένα ακόμα το οποίο είναι υπεύθυνο για τις πολύ ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες. Το σύστημα το οποίο μπορεί να έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα είναι το πρώτο, με εκείνο που διακινεί τις απόρρητες πληροφορίες να παραμένει ασφαλές από τους Hackers.

Σύμφωνα με το CNN, οι πληροφορίες που έπεσαν στα χέρια των Ρώσων Hackers δεν είναι απόρρητες, αλλά παραμένουν ευαίσθητες, καθώς περιλαμβάνουν στοιχεία από το πρόγραμμα και την ατζέντα του Αμερικανού Προέδρου. Προτού να χτυπήσουν οι Ρώσοι Hackers τον Λευκό Οίκο, είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε μία υποδομή του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ και από εκεί χρησιμοποίησαν έναν λογαριασμό του και μπόρεσαν να μπουν στον Λευκό Οίκο.

Όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμός στο Λευκό Οίκο και στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μαζί με το FBI, με σκοπό να βρεθούν στοιχεία και τα ίχνη των Ρώσων Hackers, με τις υπηρεσίες αυτές να θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχει σύνδεση της επίθεσης με την ρωσική πλευρά.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons