Ρώσοι Hackers διαβάζουν τα emails Ομπάμα

by Nikos Kaimakamis • On 27-04-2015 • AT 4:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

obama-white-house

Ρώσοι Hackers πιστεύεται ότι απέκτησαν πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα τον περασμένο Οκτώβριο. 

Τον Οκτώβριο του 2014, αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν παραδεχτεί ότι είχε σημειωθεί μια διαρροή δεδομένων στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν είχαν δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το συμβάν. Τώρα, αποκαλύπτεται ότι το συμβάν αφορούσε στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Προέδρου Ομπάμα, με κάποια μηνύματά του να μπορούν να διαβαστούν από Ρώσους Hackers, όπως πιστεύεται.

Οι υπολογιστές που έπεσαν θύμα επίθεσης των Ρώσων Hackers ανήκουν σε ένα μη απόρρητο δίκτυο της αμερικανικής κυβέρνησης με τις πληροφορίες που διακινούνται μέσω αυτών να μην είναι υψίστης ασφαλείας, αλλά και πάλι το γεγονός αυτό είναι αξιοσημείωτο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους New York Times, το εν λόγω συμβάν είναι πολύ πιο ανησυχητικό και σημαντικό από ό,τι είχε αρχικά φανεί.

Όπως όλα δείχνουν, οι hackers δεν κατάφεραν να μπουν στον server που διακινεί την αλληλογραφία στο BlackBerry του Προέδρου Ομπάμα, με τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Προέδρου των ΗΠΑ να παραμένει ασφαλής, αλλά μπόρεσαν να διαβάσουν κάποια από τα emails που είχε ανταλλάξει.

Ως μέτρο ασφαλείας, το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο του Λευκού Οίκου τέθηκε εν μέρει εκτός λειτουργίας, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν κενά ασφαλείας και πιθανά σημεία εκμετάλλευσης από hackers.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons