Ρωσία εναντίον Android, νέα RoMOS διανομή χωρίς Google

by Stefanos Kofopoulos • On 03-09-2012 • AT 10:22 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Ρωσία εναντίον Android, νέα διανομή χωρίς Google

Τα πράγματα σοβαρεύουν για το Android αλλά όχι για καλό του Google. Το νέο RoMOS Android Linux είναι το λειτουργικό που αγαπάει η Ρωσία και μισεί θανάσιμα το Google. Αυτό γιατί το RoMOS (Russian Mobile Operating System) είναι το Android λειτουργικό που όλοι ξέρουμε χωρίς όμως την επικοινωνία με τους servers του Google. Οι Ρώσοι έχουν επίσης αφαιρέσει το GPS και χρησιμοποιούν το δικό τους σύστημα δορυφόρων, το GLONASS. Έτσι με τις κατάλληλες μετατροπές και προσθήκες, το Android γίνεται κάτι διαφορετικό χωρίς το Google να έχει παραμικρή πρόσβαση στα δεδομένα, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του χρήστη.

RoMOS, το Android για τον Ρωσικό στρατό και εσένα

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι νιώθουν πιο ασφαλείς απέναντι στην οποιαδήποτε υποψία Αμερικάνικης απειλής σε περίπτωση που ένα Android tablet πέσει στα λάθος χέρια, ενώ το Google βλέπει να χάνει πολύτιμα δεδομένα που χρησιμοποιεί για να πουλήσει διαφημίσεις.

Η πρώτη χρήση του RoMOS (Russian Mobile Operating System) Android θα είναι σε ένα νέο tablet που κατασκευάζει ο Ρωσικός στρατός με χαρακτηριστικά όπως υψηλή ασφάλεια και κρυπτογράφηση να θεωρούνται δεδομένα. Λέγεται ότι το RoMOS θα διατεθεί και στο κοινό και μάλιστα μαζί με hardware, ένα tablet με τιμή περίπου $460. Πότε, που και αν τελικά πουλήσει το νέο Ρωσικό Android θα το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι το Google βλέπει το Android να απομακρύνεται.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons