Ο Internet Explorer 8 είναι πολύ κοντά

by Stefanos Kofopoulos • On 19-02-2009 • AT 11:38 am • 18 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Internet Explorer 8

Αν οι φήμες επαληθευθούν, η Microsoft αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την προσπάθεια υλοποίησης του Internet Explorer 8 στον Μάρτιο. Μάλιστα τότε αναμένεται το RTM release ώστε να προχωρήσουν σε OEMs όλα τα απαραίτητα πακέτα γλωσσών και να ξεκινήσει η διάχυση του IE8 στην αγορά. Δεν θα μου φανεί περίεργο αν οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως Dell, Sony, HP δώσουν Internet Explorer 8 σε Windows XP, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα για τα Windows 7 που όλοι περιμένουν αρχές 2010. Προς το παρόν, αν θέλετε να δοκιμάσετε τον Internet Explorer 8 υπάρχει η RC1. Έχουν κάνει καλή δουλειά σε σύγκριση με τις beta εκδόσεις. Οι βελτιώσεις στο rendering και την ταχύτητα είναι σημαντικές.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εκατό χρόνια κάνει κάθε φορά η MS να βγάλει νέο browser, και πάντα βρίσκεται έτη φωτός πίσω από τους υπόλοιπους.
  Δεν λέω, πολύ καλύτερος ο IE8 από τον 7, αλλά αν τον συγκρίνουμε με τον Firefox, τον Safari, τον Chrome ή ακόμα και την Opera, βρίσκεται several εκδόσεις πίσω.
  Αντί η MS να ΤΡΕΧΕΙ για να καλύψει το τεράστιο κενό που έχει με τους υπόλοιπους, προχωράει ακόμα αργά. Με baby steps.
  Και φυσικά ποιός πληρώνει τη νύφη; Οι web developers… Ασταδιάλα πια…

  • Διαφωνώ για τον ΙE8. Δες το Ο IE8 Beta 1 αγαπάει τα web standards και το περί Acid2 compatibility. Αυτή την φορά φαίνεται ότι έχουν κάνει καλή δουλειά ειδικά για τους developers. Feature wise ναι δεν προσφέρει κάτι συγκλονιστικό σε σχέση με αυτά που έχουμε τώρα από Firefox, Chrome, Safari αλλά σκέψου πόσο καλό θα είναι αν σχεδόν ολόκληρη η βάση των WIndows σε 2 χρόνια έχει γυρίσει σε IE8 και στην υποστήριξη για τα web standards που κουβαλάει

 2. Μα το είπα κι εγώ ότι είναι πολύ καλυτερος από τον 7 Τιτάνα. Ουδέποτε το αμφισβήτησα αυτό! Τουλάχιστον υποστηρίζει πλήρως το CSS 2.1! Ωστόσο σε μια εποχή που οι υπόλοιποι συναγωνίζονται ποιός θα προσθέσει τα περισσότερα CSS3 properties, values & selectors, που υποστηρίζουν όλοι canvas και SVG, που υποστηρίζουν όλοι το W3C event model στη javascript (και θα μπορούσα να συνεχίσω επ’άπειρον), ε δεν μπορώ να τον θεωρήσω εφάμιλλο, sorry. Ακόμα πρόβλημα είναι για τους developers, γιατί το development του κινείται πολύ ΑΡΓΑ (και οι χρήστες του κάνουν update ακόμα πιο ΑΡΓΑ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα….).

  • Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι περισσότερα CSS3 properties, values & selectors είναι καλά. Φοβάμαι ότι αυτό θα μας οδηγήσει ξανά και εν μέρη στην κατάσταση με το blink tag και τις αυθαιρεσίες που έκανε η κάθε εταιρεία επειδή απλά μπορούσε

 3. Μα το CSS3 είναι standard, απλά βρίσκεται ακόμα σε draft. Δεν πρόκειται για αυθαιρεσία της κάθε εταιρείας. Υπάρχουν πολλά properties, values και selectors που είναι πρακτικά απίθανο να αλλάξουν στο τελικό specification.

  • Ναι, μαζί σου αλλά το γεγονός οτι είναι draft αλλά standard ταυτόχρονα δεν είναι περίεργο. Όπως και το 802.11n , το ίδιο πράγμα επειδή κάποιοι μεγάλοι κατασκευαστές τα βρήκαν. Μπορεί να χάνω και κάτι, δεν ξέρω, αλλά το HTML email και το blink tag της Netscape μου έχουν αφήσει άσχημη εικόνα

 4. Πότε είπα ότι είναι περίεργο να είναι draft ένα standard? Κάθε standard περνάει από τη φάση του draft. Και η HTML5 παρεμπιπτόντως, σε draft φάση βρίσκεται. Και φυσικά οι εταιρείες έχουν άποψη για το εκάστοτε standard και πολλές φορές προτείνουν ιδέες οι οποίες ενσωματώνονται στα standards και ορθώς συμβαίνει αυτό.
  Όσον αφορά το blink tag, να είσαι σίγουρος ότι ακόμα και το CSS level 1 μπορεί να γίνει misuse για να παράγει ένα απαίσιο site. Δοκίμασε απλά να βάλεις ένα repeated animated background image στο body και presto! Μόλις δημιούργησες ένα φρικτό και ενοχλητικό site. :P Αλοίμονο αν σκεφτόταν έτσι οι εταιρείες και το W3C, θα είχαμε μείνει ακόμα στην HTML1. :P Το κάθε εργαλείο/τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και θετικά και αρνητικά. Το πρόβλημα δεν το έχει το εργαλείο, αλλά αυτός που το χρησιμοποιεί.

  • Δεν το είπες εσύ, εγώ το λέω! Μαζί σου για τις εταιρείες και ό,τι περιγράφεις. Μην ξεχνάμε όμως πότε η HTML 5 θα γίνει standard :)

 5. Πότε;
  Κάτι ξέρεις εσύ :P

 6. Που γράφει στο συγκεκριμένο άρθρο για το πότε;
  Το τι το είχα υπόψιν, για το πότε είναι που δεν έχω ιδέα. :)

  • Development is underway, and HTML 5 is anticipated to reach W3C Candidate Recommendation status in 2012, though many modern browsers already have partial support for HTML 5 specifications.

 7. Καλημέρα, μικρή σημείωση, το Acid 2 test είναι πλέον περσινά ξυνά σταφύλια!
  Όλοι οι browsers που σέβονται τον εαυτό τους έχουν 100% score.
  Το ζήτημα τίθεται για το Acid 3 test, για το οποίο τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:
  Safari 4.0 Beta (5528.1) Mac OS X 10.5.4 100% (0.47s)
  Opera 9.0 Beta (build 636) “WinGogi” Windows Vista 32-bit 100% (1.31s)
  Firefox 3.1b2pre nightly (20081016) Windows XP 92%
  Seamonkey 2.0a1pre nightly (2008082800) Mac OS X 10.5.4 85%
  Google Chrome 0.2.149.29 Windows Vista 32-bit 79%
  Opera 9.50 Beta (build 9864) Windows XP Service Pack 2 79%
  Camino 2.0a1pre nightly (2008082800) Mac OS X 10.5.4 71%
  Firefox 3.0b4 (20081016) Mac OS X 10.5.2 68%
  Firefox 3.0b4 (2008030714) Windows XP Service Pack 2 68%
  Firefox 3.0b4 (2008030714) Windows Vista (32-bit) 68%
  Internet Explorer 8.0.6001.18241 (Beta 2) Windows Vista (32-bit) 21%

  http://www.anomalousanomaly.com/2008/03/06/acid-3/

  Και έτσι, όλοι προχωράμε σταθερά και ήσυχα στο όνειρο κάθε developer, την εξαφάνιση αυτού του πράγματος που λέγεται ΙΕ.

 8. @Titanas: Oops, αυτό δεν το είχα δει!

  @G Plus: Πώς ακριβώς προχωράμε; Αμφιβάλλω αν δίνουν δεκάρα οι απλοί χρήστες για το αν ο browser τους περνάει το Acid 1/2/3. Ειδικά οι χρήστες του IE, των οποίων μεγάλο ποσοστό δεν ξέρει καν τι είναι browser και νομίζει ότι ο Internet Explorer είναι “το Internet”. Αμφιβάλλω αν θα εξαφανιστεί ποτέ ο ΙΕ, ακόμα κι αν η MS σταματήσει να τον βγάζει (το είδαμε άλλωστε με τον ΙΕ6, είχε σταματήσει να ασχολείται για πόσα χρόνια, και οι χρήστες τον χρησιμοποιούσαν!). Δυστυχώς το όνειρο αυτό είναι πολύ μακριά, οπότε προς το παρόν εύχομαι απλά να δεήσουν να αντικαταστήσουν την Trident με Webkit να ησυχάσουμε όλοι (επίσης απίθανο όνειρο, αλλά πιθανότερο από το να εξαφανιστεί ο ΙΕ)

 9. Ο IE8 σαν προτερήματα μόνο έχει: το ανα tab process (σαν του Chromium) και το Font rendering μέσω DirectWrite (με την βοήθεια της ανανεωμένης GDI+ engine στα WindowsNT 6.1). Εάν εγκατασταθεί πχ σε Windows XP ή Vista, δεν έχει το ίδιο προτέρημα.

  Αλλά η έλλειψη σοβαρού adblock (που κόβει τα περισσότερα από τα προς click κακά links και images), το ότι έχει κρυμμένες τις ρυθμίσεις στα policies του (λογική περισσότερο για adminstration και group policies και δεν βολεύει τον χρήστη), το ότι έχει αρύθμιστο ActiveX scripting engine, τον καθιστά, εν έτει 2008, ξεπερασμένο.

 10. @Panos: Αν θεωρείς μόνο αυτά προτερήματα του IE8, I envy you. Προφανώς δεν έχεις χτυπήσει το κεφάλι σου στον τοίχο λόγω των CSS bugs των IE7 και 6, ώστε να μην αναγνωρίζεις ως πλεονέκτημα το full CSS2.1 compliance.
  Ignorance is bliss. Πραγματικά σε ζηλεύω…

  (Οτι θα κατέληγα να υπερασπιστώ τον ΙΕ, ε δεν το περίμενα πάντως :P)

  • Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά στο web development :P

 11. Μία διόρθωση στο πανω ποστ μου “εν έτει 2009” ήθελα να πω :p

  @Λία: Σαφώς και θεωρώ πολύ λίγα αυτά τα “προτερήματα”. Χίλιες φορές Firefox.

Top

Show Buttons
Hide Buttons