14 εκ. ευρώ για την Rovio το πρώτο τρίμηνο από τα Angry Birds φυσικά

by Stefanos Kofopoulos • On 14-04-2011 • AT 2:28 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

14 εκ. ευρώ για την Rovio το πρώτο τρίμηνο από τα Angry Birds φυσικά

Έχουν συμπληρωθεί οι πρώτοι 3 μήνες του 2011 και η Rovio βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τζίρο 14 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά τα χρήματα προέρχονται από τα Angry Birds και τις τρελές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο αλλά όχι μόνο. Σύμφωνα με την Rovio Mobile, την εταιρεία που φτιάχνει το παιχνίδι Angry Birds, τα 2/3 του τζίρου προήλθαν από τις πωλήσεις του παιχνιδιού και το 1/3 από τις διαφημίσεις στις δωρεάν εκδόσεις του Angry Birds. Κάπου εκει μέσα υπάρχουν και χρήματα από τις πωλήσεις 3 εκατομμυρίων παιχνιδιών Angry Birds μαζί με το όραμα για εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Είναι απίστευτο πως ένα παιχνίδι με τόσο απλό game play καταλήγει να είναι άκρως εθιστικό και φυσικά να παράγει εκατομμύρια ευρώ τζίρο επειδή η μητέρα ενός μηχανικού κόλλησε ένα βράδυ παίζοντας Angry Birds. Ναι, αυτό ήταν το σημείο που η Rovio κατάλαβε ότι το Angry Birds θα είναι επιτυχία. Η μητέρα του co-founder της Rovio “κόλλησε τόσο άσχημα” με το παιχνίδι ώστε να ξεχάσει το ραντεβού που είχε εκείνο το απόγευμα. Η Rovio στην συνέχεια πρόσθεσε την σφεντόνα και αυτό ήταν, το υπόλοιπο το γνωρίζετε όλοι πολύ καλά από το παιχνίδι σε iPhone, Android, Nokia – Ovi.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ποσό είναι πολύ καλό, γνωρίζουμε τίποτα για έσοδα από τρίτες πηγές όπως παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα;

    • Δεν αναφέρεται κάτι, γιατί άλλωστε; Ακόμα δεν είναι χρηματιστήριο. 3.000.000 κουκλάκια είναι πολλά αλλά μάλλον μετράει η άδεια χρήσης και όχι περιθώριο κέρδους από τις πωλήσεις. Το ίδιο θα προκύψει και από την ταινία, κινούμενα σχέδια, επιτραπέζια κλπ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons