Ρομποτικός εξωσκελετός από την Hyundai

by Nikos Kaimakamis • On 20-08-2016 • AT 9:07 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

hyundai-robotic-exoskeleton

Μπορεί να είναι γνωστή ως αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά η Hyundai παρουσίασε τον δικό της ρομποτικό εξωσκελετό. 

Ο ρομποτικός εξωσκελετός της Hyundai αποσκοπεί να βρει τη θέση του στη βιομηχανία, σε στρατιωτικές χρήσεις, στις μεταφορές και στον κατασκευαστικό τομέα. Η στολή της Hyundai είναι ογκώδης στην κατασκευή και βρίσκεται στην προπαρασκευή της, με το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές στο τελικό σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση, ο εξωσκελετός της Hyundai προορίζεται για σκληρή χρήση.

Εκείνος που φορά τον εξωσκελετό της Hyundai μπορεί να σηκώνει αντικείμενα βάρους έως και 60 κιλών με τα χέρια του, χωρίς να καταπονούνται τα πόδια, η μέση και η πλάτη. Πρόσφατα, η Hyundai είχε παρουσιάσει έναν mini εξωσκελετό για μικρότερα βάρη, αλλά το νέο της μοντέλο προορίζεται για πολύ πιο απαιτητική χρήση στη βαριά βιομηχανία.

Ένα από τα στοιχεία που αξίζουν να τονιστούν για τον εξωσκελετό αυτό είναι ότι προσφέρει εύκολο χειρισμό σε εκείνον που τον φορά, με χειριστήρια που προσαρμόζονται στα χέρια και κάνουν άνετη τη μεταφορά αντικειμένων, με τρόπο όμοιο με εκείνο που θα γινόταν και με τα χέρια. Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες ενός άλλου μικρότερου εξωσκελετού, ο οποίος προορίζεται για χρήση σε σκάλες από ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons