Ρομποτική τεχνολογία μέτρησης από την BMW

by Nikos Kaimakamis • On 01-08-2016 • AT 12:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

bmw-3d-scanner

H BMW γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία χρησιμοποιεί μία ειδική ρομποτική τεχνολογία μέτρησης στη γραμμή παραγωγής. 

Η BMW, σύμφωνα με το New Atlas, εντάσσει σταδιακά, ολοένα και περισσότερες νέες τεχνολογίες στο σχεδιασμό, την έρευνα και εξέλιξη των οχημάτων της, ενώ το τελευταίο της επίτευγμα περιλαμβάνει τη χρήση μίας ειδικής ρομποτικής τεχνολογίας μέτρησης σε τρεις διαστάσεις σε ένα πιλοτικό εργοστάσιο στο Μόναχο. Το σύστημα της BMW χρησιμοποιεί τρισδιάστατους σαρωτές που δημιουργούν ένα τρισδιάστατο μοντέλο ενός οχήματος σε πραγματικό μέγεθος στο μισό χρόνο από ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα.

bmw-3d-scanner-5

Η BMW χρησιμοποιεί έναν ειδικό ρομποτικό βραχίονα για όλες τις κινήσεις του σαρωτή, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει τάχιστα η όλη διαδικασία και χωρίς να απαιτείται η κίνηση του ειδικού εξοπλισμού από ανθρώπους σε διάφορες περίεργες γωνίες και θέσεις. Μάλιστα, χρησιμοποιούνται δύο ρομπότ ταυτόχρονα, προκειμένου να γίνεται η όλη διαδικασία στο μισό χρόνο, αφού αυτά εργάζονται παράλληλα.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι ότι η BMW θα μπορεί να κάνει καλύτερο ποιοτικό έλεγχο των οχημάτων που παράγει, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να προστεθεί ένα επιπρόσθετο επίπεδο ελέγχου στη διαδικασία παραγωγής με το τρισδιάστατο μοντέλο του κάθε οχήματος να αποτελεί ένα εργαλείο για τον εντοπισμό σφαλμάτων στη διαδικασία παραγωγής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons