Ρομπότ συλλογής ραδιενεργού υλικού από την Toshiba

by Nikos Kaimakamis • On 19-01-2016 • AT 3:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom Τεχνολογία

Toshiba-robot-Fukushima

H Toshiba έχει κατασκευάσει ένα ρομπότ, το οποίο θα αναλάβει το δύσκολο έργο της συλλογής ραδιενεργού υλικού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. 

Το ρομπότ της Toshiba θα αναλάβει να αφαιρέσει όλα τα επικίνδυνα υλικά από το εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, το οποίο είχε πληγεί σοβαρά από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011. Το εργοστάσιο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από τότε, ενώ η αποστολή ανθρώπων στην τοποθεσία θεωρούνταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου για την υγεία τους.

Το ρομπότ της Toshiba κατασκευάστηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό, έτσι ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί με ασφάλεια, με τον αντιδραστήρα 3, ο οποίος και αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ρομπότ αυτό θα μπορέσει να περισυλλέξει αντικείμενα από την πισίνα με το ραδιενεργό υλικό, πηγαίνοντας σε σημεία που δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει το ανθρώπινο χέρι. Οι τεχνικοί της Toshiba θα μπορούν να χειριστούν το ρομπότ από ασφαλή απόσταση, ενώ έχουν ήδη κάνει μία επίδειξη της λειτουργίας του.

Toshiba-robot-Fukushima-02

Ο σεισμός του 2011 ήταν κλίμακας 9 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε ένα τσουνάμι ύψους 15 μέτρων, το οποίο είχε χτυπήσει σοβαρά τον τρίτο πυρηνικό αντιδραστήρα του εργοστασίου της Φουκουσίμα, προκαλώντας την κατάρρευσή του. Τα ραδιενεργά υλικά στο εσωτερικό του αποτελούσαν έκτοτε μεγάλη απειλή για την Ιαπωνία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons