Θανάσης Βέγγος, ο καλός άνθρωπος που γελάει ακόμα στο Facebook

by Stefanos Kofopoulos • On 03-05-2011 • AT 2:04 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Θανάσης Βέγγος, ο καλός άνθρωπος που γελάει ακόμα στο Facebook

Η είδηση για τον θάνατο του Θανάση Βέγγου αν και τραγική εμπεριέχει αυτό το χαμόγελο και την αθωότητα του καλού ανθρώπου. Έχοντας γνωρίσει προσωπικά και φευγαλέα τον Βέγγο ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι το κομμάτι του Έλληνα που φωνάζει “καλέ μου άνθρωπε” και το εννοεί. Τώρα όμως κατάλαβα τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πόσο βαθειά είναι ριζωμένο στην Ελληνική κουλτούρα. Εκτός από τα βίντεο και links σχετικά με τον θάνατο του Θανάση Βέγγου, το wall στο Faceook γέμισε με ένα επιπλέον και απροσδόκητο νέο.

Αρκετοί από τους φίλους άλλαξαν την φωτογραφία τους και χρησιμοποιούν πλέον το πρόσωπο του Θανάση Βέγγου. Είναι μια κίνηση ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική. Δεν πρόκειται για copy&paste link άρθρου ή βίντεο YouTube αλλά για την διαδικασία εύρεσης, upload και αντικατάστασης της φωτογραφίας του προφίλ με αυτή του Βέγγου. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί με την ανακοίνωση του θανάτου του Michael Jackson, παρόμοιο αλλά όχι το ίδιο.

Η σχέση του Βέγγου με το Ελληνικό κοινό φαίνεται να είναι τόσο δυνατή που οι Έλληνες κάνουν το επιπλέον βήμα και ταυτίζονται μαζί του. Η φόρτιση των ημερών ίσως να βοηθάει προς σε αυτή την κατεύθυνση, είναι όμως ο Θανάσης Βέγγος που όλοι έχουν στο μυαλό τους, ο καλός άνθρωπος που χαμογελάει στο Facebook. Είναι η πρώτη φορά που οι περισσότερες από τις φωτογραφίες των προφίλ Ελλήνων έχουν χαμόγελο, έστω και για ένα τόσο πικρό γεγονός.

Το screenshot είναι από ένα μόνο batch ειδοποιήσεων όπου το 1/3 περίπου των φίλων έχει επιλέξει φωτογραφίες του Θανάση Βέγγου για προφίλ. Τόσο δυνατό είναι το engagement ενός απλού χαμόγελου και καλού ανθρώπου. R.I.P Θ.Β.

Θανάσης Βέγγος

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. … και σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα Γέλιου …

    • Κάπου το διάβασα το πρωί αλλά νομίζω οτι είναι την πρώτη Κυριακή του Μαίου και όχι σήμερα.

  2. Εχει γίνει Trending Topic στο Twitter! Εχει υπάρξει κι αλλο παράδειγμα για κάποιο Ελληνικό θέμα να γίνει worldwide topic;

    • Δεν το είχα προσέξει.. είναι ένα ακόμα σημάδι πόσο πολύ ο Θανάσης Βέγγος έχει συνδεθεί με την καλή προσωπικότητα του Έλληνα

  3. καλο ταξιδι Θαναση!!!!!

  4. Μέγας.

Top

Show Buttons
Hide Buttons