Η RIM θα χρησιμοποιήσει NFC στα BlackBerry, θα ήταν χαζό αν δεν το έκανε

by Stefanos Kofopoulos • On 22-11-2010 • AT 10:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Jim Balsillie Η RIM θα χρησιμοποιήσει NCF στα BlackBerry, θα ήταν χαζό αν δεν το έκανε

Η συνέντευξη του Jim Balsillie στο Web 2.0 Summit έχει διάφορα σημεία με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ένα από αυτά είναι και η δήλωση ότι η RIM θα ήταν χαζό αν δεν ενσωμάτωνε NFC στα BlackBerry κινητά. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Balsillie είναι ο co-CEO της RIM, εταιρείας που κατασκευάζει τα ΒlackBerry και πλέον το PlayBook. Δεν ανακοινώθηκε πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί η ενσωμάτωση NFC στα BlackBerry, είναι σίγουρο όμως ότι θα γίνει στο άμεσο μέλλον, πιθανότατα και στο πρώτο τρίμηνο του 2011 γιατί όπως δήλωσε ο Balsillie η RIM δεν είναι χαζή για να καθυστερήσει ή να μην κάνει κάτι τέτοιο.

Για όσους παρακολούθησαν τις εξελίξεις, στο ίδιο συνέδριο ο CEO του Google Eric Schmidt παρουσιάζοντας το Nexus S δήλωσε ότι θα χρησιμοποιεί NFC και η νέα έκδοση του Android 2.3 Gingerbread θα υποστηρίζει επίσημα την τεχνολογία. Με το Google στο παιχνίδι και την RIM να βεβαιώνει ότι πρόκειται να λάβει μέρος στην μάχη των NFC, το μέλλον για την τεχνολογία και της υπηρεσίες που θα ακολουθήσουν διαφαίνεται λαμπρό.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το NFC είναι ουσιαστικά το παλιό RFID εμπλουτισμένο ως πακέτο και με μερικά πραγματάκια ακόμα. Αν αναρωτιέστε τι είναι το RFID η απάντηση είναι απλή: κάτι που έχετε χρησιμοποιήσει χιλιάδες φορές μέχρι σήμερα χωρίς να το γνωρίζετε. Είναι αυτά τα μικρά “τσιπάκια” σε βιβλία, CD, ρούχα, συσκευασίες που αν δεν έχεις πληρώσει ενεργοποιούν τον αντίστοιχο μηχανισμό και ο νόμος αναλαμβάνει δράση. Αυτή βέβαια είναι μόνο μία από τις χρήσης του NFC – RFID.

Το σημείο της συνέντευξης με την αναφορά στο NFC από την RIM για τα BlackBerry είναι κάπου μεταξύ 12ο-15ο λεπτό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons