Προβλήματα στην RIM, απολύσεις και λογιστικά κολπάκια

by Stefanos Kofopoulos • On 17-06-2011 • AT 6:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Προβλήματα στην RIM, απολύσεις και λογιστικά κολπάκια

Εκτός στόχων και με κέρδη χαμηλότερα από τα αναμενόμενα η RIM αντιμετωπίζει ένα δύσκολο οικονομικό έτος. Για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τα μειωμένα κε΄ρδη η RIM θα προχωρήσει σε απολύσεις, αγορά ιδίων μετοχών και υπομονή μέχρι να περάσει το επόμενο οικονομικό τρίμηνο και τα πράγματα να αρχίσουν να στρώνουν. Αν οι προβλέψεις επαληθευθούν η εταιρεία του BlackBerry θα δει καλύτερες μέρες στην συνέχεια.

Με αύξηση 16% στον τζίρο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν αλλά και ταυτόχρονη μείωση 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η RIM έχει να βρει λύση όχι μόνο στον ανταγωνισμό αλλά και τα οικονομικά της. Θετική εξέλιξη μέσα σε όλο αυτό το βαρύ κλίμα είναι οι εκτός προβλέψεων πωλήσεις του BlackBerry PlayBook όπου πούλησε 500.000 tablets αντί των 400.000 κομματιών που περίμεναν.

Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον χωρίς το νέο iPhone 5 με iOS 5 και iMessage και την ίδια ώρα που Nokia και Microsoft ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις ενώ το Android συνεχίζει να πουλάει τρελά. Μακάρι για την RIM να τα βγάλει πέρα για να παραμείνει σχετική στο παιχνίδι smartphones και tablets ώστε να κρατήσει ζωντανό τον ανταγωνισμό μεταξύ Apple, Google, Nokia και Microsoft.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons