Τα προβλήματα της RIM και του Blackberry δεν τελειώνουν

by Stefanos Kofopoulos • On 22-12-2011 • AT 10:09 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Τα προβλήματα της RIM και του Blackberry δεν τελειώνουν

Η RIM βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ο τοίχος φαίνεται να τελειώνει. Αν οι πληροφορίες που μεταδίδει το BGR αποδειχθούν αληθινές, τότε η RIM σύντομα θα βρεθεί περιορισμένη στην δική της γωνία με ελάχιστον μερίδιο αγοράς και πολύ απελπισία. Πηγές μέσα από την εταιρεία αναφέρουν εκτός των άλλων ότι το Playbook 2.0 μόνο έτοιμο δεν είναι και τα καινούρια Blackberry κινητά που υπόσχεται η RIM υπάρχουν μόνο στην φαντασία των CEO της εταιρείας. Αν αυτά σας φαίνονται άσχημα διαβάστε παρακάτω γιατί ακολουθεί κάτι χειρότερο.

Μέλος της εταιρείας δεν φαίνεται να πιστεύει ότι υπάρχει χώρος για τέταρτο παίχτη στην αγορά των smartphones. iOS, Android, Windows Phone και κάπου εδώ τελειώνει το παιχνίδι. Αν τελικά εξελιχθούν έτσι τα πράγματα τότε το Backberry θα αποτελεί σύντομα συλλεκτικό αντικείμενο και φωτογραφία δίπλα στην λέξη Crackberry. Γιατί ακόμα και αν καταφέρει η RIM να σταθεροποιήσει την κατάσταση πρέπει να καταφέρει να πείσει developers να ασχοληθούν με την πλατφόρμα και να αναπτύξουν εφαρμογές, την ίδια ώρα που το Android αδυνατεί να προσφέρει να αναμενόμενα και τα Windows Phone προσπαθούν να αναπτυχθούν.

Η RIM πρέπει να παρουσιάσει επιτέλους ένα Blackberry διαφορετικό από τα άλλα και να ξεφύγει από την σχεδιαστική λογική που την έκανε αυτό που είναι σήμερα. Ο ανταγωνισμός όχι μόνο τρέχει αλλά οι καταναλωτές και εργαζόμενοι σε εταιρείες θέλουν να χρησιμοποιούν τα ίδια κινητά εντός και εκτός γραφείου. Για αυτό το iOS ωριμάζει περισσότερο σε θέματα ασφαλείας και ενσωματώνει χαρακτηριστικά όπως το iMessage, το Android προσπαθεί προς την ίδια κατεύθυνση και τα Windows Phone προσφέρουν το καλύτερο email.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. IOS, Android and WP need a long way to reach the “safety” of the Blackberry.
  An advantage of the BB is that it works perfect with Lotus Notes, a platform widely used by the big multinational companies in Europe and USA.
  In the company I work (30,000 employees) and in the company my wife works (10,000 employees) all middle and high management have BBs. I believe the same applies to bigger companies such as Siemens, Daimler, IBM, etc. Not to mention the government organisations which prefer BB due to the safety factor.

  Besides the new Bold 9900 is a wonderful phone with a battery that can last for days although a bigger screen would be an advantage. A BB with a bigger screen and fancier multimedia features would be the Torch 9810 or 9860. I hope that Agios Basilis will bring me one of these-:)

  I wouldn’t like to give up my BB for any other phone while working and travelling.
  In my private life I play around with Nokias (symbian) and Androids which are good enough for this purpose.

  Sorry for the english, but I hate to write in Greeklish.

  Happy Christmas to all!!

 2. Δεν λέω ότι είναι άχρηστα τα Blackberry αλλά έχουν να κάνουν και να προσφέρουν wow πράγματα εδώ και χρόνια. Οι επιπλέον ή οι καλύτερες multimedia δυνατότητες δεν λένε τίποτα πλέον.. αγοράζεις ένα iPod και τις έχεις. Το θέμα είναι να πάνε ένα βήμα μπροστά.

 3. Μερικοί manager δεν φέρνουν την άνοιξη, μια πλατφόρμα πρέπει να έχει απήχηση σε όλες τις κατηγορίες χρηστών αλλιώς είναι καταδικασμένη. Προσωπικά πιστεύω πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την RIM.

  • Αυτό νομίζω και εγώ. Είναι κρίμα γιατί ο ανταγωνισμός είναι απαραίτητος

Top

Show Buttons
Hide Buttons