Η RIAA κάνει προσφορά στις μηνύσεις, μόνο $750 το κομμάτι

by Stefanos Kofopoulos • On 01-03-2010 • AT 11:52 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

riaa money pile

Με μια ακόμα κίνηση η μουσική βιομηχανία δείχνει πως ακόμα ζει στην χρυσή εποχή του rock n roll όταν το internet δεν υπήρχε. Η RIAA (Recording Industry Association of America) ζητάει από την Whitney Harper να πληρώσει $27,750 για 37 κομμάτια που κατέβασε και μοιραζόταν όταν ήταν στο λύκειο. Με άλλα λόγια η τότε πιτσιρίκα καλείται να πληρώσει $750 το κομμάτι. Η ιστορία έχει παρελθόν και είναι η συνέχεια άλλης δίκης που ζητούσε από την τότε νεαρή cheerleader να πληρώσει πρόστιμο $200 για κάθε μουσικό κομμάτι που είχε κατεβάσει και μοιραζόταν μέσα από file sharing υπηρεσίες.

Προφανώς η RIAA δεν πρόκειται να γίνει πιο πλούσια, για αυτό έχει τα 10.000.000.000 κομμάτια του iTunes και του mega stars να πουλάνε. Οι δικηγόροι θέλουν να δείξουν ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει ενώ παράλληλα τρομοκρατούν την κάθε μικρή Whitney Harper της Αμερικής που τώρα ανακαλύπτει τον θαυμαστό κόσμο του internet. Ίσως μαζί με όλα αυτά θα πρέπει κάποια στιγμή να μπουν στα μεγάλα κεφάλια που ακόμα ελέγχουν την μουσική ότι το internet δεν έχει σύνορα, η μουσική μεταφέρεται χωρίς θήκες CD και ο κόσμος χρειάζεται ένα έξυπνο οικοσύστημα software και hardware για να αγοράζει εύκολα μουσική ακόμα και σε μέτρια ποιότητα. Αν θέλετε να διαβάσετε την τραγελαφική ιστορία το Wired παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ανησυχητικό, τουλάχιστον.

    • Συνηθισμένη πρακτική. Ανησυχητικό είναι ότι μετά από τόσα χρόνια ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό το μοντέλο δεν πιάνε… και συνεχίζουν

  2. sorry αλλά γράφεται “μήνυση”

Top

Show Buttons
Hide Buttons