Windows 8, πέντε τρόποι για να επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης

by dtonias • On 22-11-2012 • AT 6:00 pm • 17 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Windows 8, 5 τρόποι για να επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης

Η οθόνη της Έναρξης αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία των Windows 8 προσφέροντας ένα μεγάλο πλήθος χρήσιμων λειτουργιών όπως το άνοιγμα εφαρμογών και συντομεύσεων, την αναζήτηση αρχείων, ρυθμίσεων και εφαρμογών, την εμφάνιση πληροφοριών από τις εφαρμογές του Windows Store, κλπ. Αν και η πρόσβαση στην οθόνης Έναρξης είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να επιτευχθεί με διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, το ποντίκι ή την αφή στις υποστηριζόμενες οθόνες, ωστόσο λόγω των κρυφών λειτουργιών των Windows 8 οι μέθοδοι δεν είναι τόσο προφανής με μια πρώτη ματιά.

Δείτε παρακάτω 5 διαφορετικούς τρόπους για να επιστρέψετε στην οθόνης της Έναρξης των Windows 8 από οποιοδήποτε σημείο του λειτουργικού βρίσκεστε.

ΠΛΗΚΤΡΟ ΤΩΝ WINDOWS ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Windows 8, 5 τρόποι για να επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης

Το πλήκτρο των Windows που υπάρχει στο πληκτρολόγιο σας πλέον σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθείτε απευθείας στην οθόνης της Έναρξης από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκετε, είτε στην κλασική επιφάνεια εργασίας είτε σε μία ανοικτή εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει από το Windows Store. Μάλιστα, αποτελεί μία από τις πιο γρήγορες μεθόδους επιστροφής στην οθόνη της Έναρξης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΩΝΙΑ

Windows 8, 5 τρόποι για να επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης

Αν χρησιμοποιείτε τα Windows 8 με πληκτρολόγιο και ποντίκι καλό θα ήταν να θυμάστε ότι οι γωνίες της οθόνης παίζουν σημαντικό ρόλο στο νέο λειτουργικό καθώς κρύβουν αρκετές χρήσιμες λειτουργίες. Μεταφέροντας το δείκτη του ποντικιού στην κάτω αριστερή γωνία, στο σημείο όπου υπήρχε παλαιότερα το μενού Έναρξη, εμφανίζεται αυτόματα μία μικρογραφία της οθόνης Έναρξης. Κάνοντας κλικ σε αυτό το σημείο θα μεταφερθείτε αμέσως στην Έναρξη είτε βρίσκεστε στο desktop περιβάλλον είτε σε μία ανοικτή εφαρμογή.

ΜΕΝΟΥ CHARMS

Windows 8, 5 τρόποι για να επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης

Το μενού Charms είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 το οποίο μέσω των πέντε συμβόλων-εικονιδίων προσφέρει πρόσβαση σε χρήσιμες λειτουργίες μεταξύ άλλων την εναλλαγή στη νέα οθόνη της Έναρξης. Πατώντας στο αντίστοιχο εικονίδιο που θα βρείτε στο μέσο της οθόνης σας επιστρέφει και πάλι πίσω στην οθόνη της Έναρξης από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν χρησιμοποιείτε το συνδυασμό πληκτρολόγιο και ποντίκι, ωστόσο είναι αρκετά βολικό σε οθόνες αφής.

ΜΠΑΡΑ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Windows 8, 5 τρόποι για να επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης

Εμφανίζοντας τη μπάρα εναλλαγής εφαρμογών στη δεξιά πλευρά της οθόνης μπορείτε να επιστρέψετε στην οθόνη της Έναρξης πατώντας στη μικρογραφία που εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία. Αν χρησιμοποιείτε τα Windows 8 με πληκτρολόγιο και ποντίκι μπορείτε να εμφανίσετε τη μπάρα μεταφέροντας αρχικά το δείκτη του ποντικιού σε μία από τις δύο γωνίες στα αριστερά και έπειτα προς το κέντρο της αριστερής πλευράς. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και του Tab διαδοχικά έως ότου ενεργοποιήσετε τη μικρογραφία της Έναρξης. Σε οθόνες αφής σύρετε ελαφρά με το δάκτυλο από την αριστερή πλευρά της οθόνης, έπειτα προς τα πίσω με την αντίθετη φορά και πατήστε στην αντίστοιχη επιλογή.

ΠΛΗΚΤΡΟ ΤΩΝ WINDOWS ΣΕ TABLETS

Windows 8, 5 τρόποι για να επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης

Αν έχετε στην κατοχή σας ένα Windows RT tablet ή υπολογιστή με Windows 8 που διαθέτει hardware κουμπί με το λογότυπο των Windows μπορείτε να επιστρέψετε στην οθόνη της Έναρξης ανά πάσα στιγμή απλά με ένα πάτημα.

Τέλος, αν έχετε εγκαταστήσει μία από τις διαθέσιμες εφαρμογές που επαναφέρουν το εικονίδιο του μενού Έναρξη στην κάτω αριστερή γωνία της γραμμής εργασιών, μπορείτε προφανώς να το χρησιμοποιήσετε για να επιστρέψετε πίσω στην οθόνη της Έναρξης των Windows 8.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υπάρχει κι ένας 6ος πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος. ΜΗΝ εγκαταστήσεις ποτέ τα Win 8, κίνηση πολλαπλώς ωφέλιμη, που σε κραταει στη σιγουριά και την καλαισθησία των Win 7, μεχρι η MS να συνέλθει…

  • Το άρθρο αναφέρεται στην επιστροφή της οθόνης Έναρξης, όχι στην επιστροφή σε προηγούμενο λειτουργικό. :)

  • Ακριβώς όπως τα λές φίλε Βασίλη!
   Αυτό το εκτρωματικό interface που έβγαλε η Microsoft για να πετύχει τη σύγκλιση με τα tablets/κινητά είναι ότι χειρότερο έχω δει ποτέ σε PC. Ακατάλληλο, δύσχρηστο και 100% θα μπερδέψει τον αρχάριο χρήστη. Ας ελπίσουμε όλοι τα Win8 να έχουν τη μοίρα των V(ρ)ista.

   • Τα πάντα είναι θέμα συνήθειας.

    Επιτέλους η MS έκανε ένα δυνατό βήμα και μπήκε στη multiple device environment λογική με δική της πρόταση, χωρίς να αντιγράφει τον ανταγωνισμό, και τη κράζουμε επειδή δεν έχουμε συνηθίσει το interface.

    Ταυτόχρονα, χρεώνει το update σε Windows 8 Pro μόνο με 30€, πράγμα πρωτάκουστο για τη MS, αλλά εμείς τη κράζουμε επειδή δεν έχουμε συνηθίσει το interface.

    Υπάρχουν εξαιρετικά καλαίσθητα tweeks (http://www.stardock.com/products/start8/) που με 5€, αν κάποιος θέλει, μπορεί να επαναφέρει το Start Menu. Είμαι σίγουρος ότι με λίγο ψάξιμο μπορούν να βρεθούν και δωρεάν λύσεις.

    Για να κλείσω, θεωρώ ότι η κίνηση της ms είναι εξαιρετική και το marketing πολύ προσεγμένο. Εφόσον πετύχει πιστεύω ότι στην αγορά θα δημιουργηθούν δύο τύποι χρηστών οι Apple Users (iMac, Macbook, iPad, iPhone) και οι Windows Users (PC/Laptop, Windows 8 Tablet/Phones) αυτό που μένει είναι να δούμε το πως θα σταθεί και τι κινήσεις θα κάνει η Google σε αυτό το πολύ πιθανό αλλά υποθετικό μέλλον.

 2. ΟΠΟΙΟΣ θελει το επιλεγει, ΟΠΟΙΟΣ θελει μενει με τα 7αρια. για μενα ειναι αριστο και σχεδιαστικα και λειτουργικα..αργα ή γρηγορα θα το συνηθισουν ολοι…

 3. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το δύσχρηστο περιβάλλον ούτε και το πρόβλημα που λίπει το έναρξη σιγά τα έχω γνήσια με το που βγήκαν και τα έμαθα την ίδια μέρα, σταθερό λειτουργικό χωρίς κωλύματα ούτε προβλήματα τίποτα και πιάνουν και λιγότερη RAM και ανοίγει και σε δευτερόλεπτα το pc δώστε τους μια ευκαιρία πρώτα δεν είναι και χαλια το λειτουργικό

  • Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι σχόλια τύπου είναι δύσχρηστο, δύσκολο, δε δουλεύει με ποντίκι, θέλει πολλές κινήσεις για απλά πράγματα, κλπ., κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έρχεται από άτομα που δε έχουν δοκιμάσει καν τα Windows 8. Πέρα από την πρώτη εντύπωση, που ενδεχομένως να μην είναι η καλύτερη λόγω αρκετών νέων χαρακτηριστικών, δε με έχει πείσει κάποιος ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τα Windows 8.

  • Για το δυσχρηστο περιβαλλον των 8 δεν το λεω μονο εγω (http://tinyurl.com/csfx2zz) και εξ αλλου και οι πωλησεις τους ΔΕΝ πανε τοσο καλα οσο περιμενε η MS (http://tinyurl.com/cyl8d2k)

   • Συμφωνώ σε ορισμένα μόνο σημεία με το Nielsen, ωστόσο σε αρκετά σημεία είναι υπερβολικός χωρίς λόγο. Ο ίδιος, σε αντίστοιχες έρευνες, είχε προκαταβάλει την αποτυχία τόσο του iPad και του Kindle Fire. Κρίνοντας από τη δική μου μεριά, δε θεωρώ αξιόπιστη την κριτική του. Είσαι αρκετά σίγουρος στις απαντήσεις σου, για πόσο διάστημα χρησιμοποίησες τα Windows 8 και κατέληξες στο ότι είναι δύσχρηστα;

 4. Πάνω από 2 μέρες δεν τα άντεξα παιδιά. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα μάθαμε για τα Windows μεχρι τώρα και να συνηθίσουμε σ’ αυτό το πανάθλιο κατασκεύασμα ? ας όψονται οι ταμπλέτες και οι “άμπαλοι” χρήστες τους.
  Αν θέτε να παιδεύεστε πάρτε τα, γρήγορα είναι. Το κακό είναι οτι μάλλον θα συνηθίσετε σε ένα λειτουργικό σαφώς πιο δύσχρηστο και κακάσχημο, και θα σας αρέσει κιόλας…

  • Το desktop βρίσκεται εκεί όπως το έχεις συνηθίσει, δε χρειάζεται να ξεχάσεις ότι γνωρίζεις ήδη αλλά να μάθεις 2-3 νέα πράγματα. Τι προσπαθούσες να κάνεις και σε δυσκόλευε; Το λέω γιατί 2 ημέρες είναι υπεραρκετές να μάθεις περισσότερα από τα βασικά.

  • Βιβλίο;
   Πάνω από 2 μέρες δεν τα άντεξα παιδιά. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα μάθαμε για τον πάπυρο μεχρι τώρα και να συνηθίσουμε σ’ αυτό το πανάθλιο κατασκεύασμα;

   Computer;
   Πάνω από 2 μέρες δεν τα άντεξα παιδιά. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα μάθαμε για το χαρτί μεχρι τώρα και να συνηθίσουμε σ’ αυτό το πανάθλιο κατασκεύασμα;

   Αυτοκίνητο;
   Πάνω από 2 μέρες δεν τα άντεξα παιδιά. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα μάθαμε για το κάρο μεχρι τώρα και να συνηθίσουμε σ’ αυτό το πανάθλιο κατασκεύασμα;

   Μπορεί τα παραδείγματα να είναι ακραία αλλά η βασική αρχή είναι η ίδια, η συνήθεια είναι η άγκυρα της εξέλιξης.

   • Δεν νομιζω να καταλαβαινεις ποσο fail ειναι το σχόλιο σου…

 5. προσωπικά το interface των windows 8 μου αρέσει καλήτερα δίνει έναν αέρα φρεσκάδας στο λειτουργικό οσο για την χρηστικότητα θα συμφωνήσω οτι είναι λίγο δύσχρηστο λόγο των πολλων αλλαγών

 6. Εχω Ubuntu windows xp windows 7 windows 8. τα δουλευω ολα. τα windows 8 ειναι πανευκολα, προφανος αυτοι που λενε οτι ειναι δυσκολα ειναι ασχετοι απο υπολογιστες.

 7. Το Ctrl-Esc δουλεύει στα Windows 8;

  • Ναι.

Top

Show Buttons
Hide Buttons