Ρεκόρ συμμετοχών στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

by George Polyzos • On 07-04-2015 • AT 9:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

ote_cosmote_robotics2

Περισσότεροι από 1.400 μικροί επιστήμονες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote. Με θέμα «Η Δική μου Πόλη» περισσότερες από 450 ομάδες από όλη την Ελλάδα, δημιούργησαν και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή,  αναπτύσσοντας τις επιστημονικές τους δεξιότητες μέσω της εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό κατέκτησε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών. Το 2ο βραβείο κέρδισε το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας που κατασκεύασε ένα τελεφερίκ και το αστεροσκοπείο της Πεντέλης συνδυασμένο με το μύθο του Θησέα και της Αριάδνης. Το τρίτο βραβείο κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας κατασκευάζοντας μια κυλιόμενη ράμπα. Οι νικήτριες ομάδες έλαβαν δώρα υψηλής τεχνολογίας από τον ΟΤΕ και την Cosmote για κάθε συμμετέχοντα.

OTE_COSMOTE_Robotics3

Σημαντική ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση που έλαβαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, εκτός από τους μαθητές και περισσότεροι από 1150 εκπαιδευτικοί και γονείς. Αξιοποιώντας ένα εκπαιδευτικό kit που δόθηκε στις ομάδες με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote, οι τελευταίοι συμμετείχαν δωρεάν σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών μοντέλων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons