Ρεκόρ επισκεπτών στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος

by George Polyzos • On 09-04-2015 • AT 9:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Photo1

H Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημείωσε ρεκόρ επισκέψεων σε σχέση με όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις στην Ευρώπη.

Στον λευκό θόλο που στήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, το ευρύ κοινό ενημερώθηκε για τις αεροδιαστημικές τεχνολογίες που σχεδιάζονται στην Ελλάδα και τα οφέλη αυτών στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος έγινε πόλος έλξης για πάνω από 104.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας, τόσο το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Ρώμη με περίπου 52.000 επισκέπτες, όσο και το ρεκόρ επισκεπτών που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια μίας ημέρας (πάνω από 15.000), μεταξύ των 24 χωρών, όπου έχει φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα.

Το si-Cluster έδωσε δυναμικό παρών με ειδικές εκδηλώσεις και ομιλίες αφιερωμένες στις διεθνείς διακρίσεις, που αποσπούν οι διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές με αφετηρία την Ελλάδα και στο δυναμικό οικοσύστημα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, το si-Cluster καλωσόρισε τους επισκέπτες της έκθεσης με χαιρετισμό από τον Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και της Επικεφαλής των Διαστημικών Προγραμμάτων Δορυφορικής Πλοήγησης Galileo και EGNOS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας. Αικατερίνης Καββαδά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους σκοπούς του si-Cluster, με τις παρουσιάσεις του Δρ. Αθανάσιου Πότση, Προέδρου της ΕΒΙΔΙΤΕ και του κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη, si-Cluster Manager.

Σημαντική παρουσία είχαν πολλά από τα μέλη του si-Cluster αναδεικνύοντας πληθώρα εφαρμογών των διαστημικών τεχνολογιών.

Στην ξεχωριστή εκδήλωση “Space For Regions”, μέλη του si-Cluster μίλησαν για τις διαστημικές εφαρμογές, παρουσία στελεχών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ειδική εκδήλωση διοργανώθηκε, επίσης, με αφορμή την επίσκεψη του Apulian Space Cluster (DTA) στην Ελλάδα, διευρύνοντας τη συνεργασία με το si-Cluster που ξεκίνησε πριν από περίπου 9 μήνες.

Οι συζητήσεις μεταξύ στελεχών και μελών του si-Cluster και του DTA έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα ανάληψης κοινών ενεργειών στο πλαίσιο των προγραμμάτων της ESA και του Horizon 2020 καθώς και διαπεριφερειακών προγραμμάτων μεταξύ της περιφέρειας Αττικής και της περιφέρειας της Απουλίας.

[Δ.Τ. Corallia]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons