Ρεκόρ downloads καταγράφεται στο App Store

by George Polyzos • On 25-11-2014 • AT 12:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Cosmote-iphone-6-b

Οι υψηλές πωλήσεις των iPhone 6 και iPhone 6 Plus φαίνεται να συμπαρασύρουν και τις επιδόσεις σε downloads για το App Store, το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple.

Σύμφωνα με το BGR, η εταιρεία marketing Fiksu δημοσίευσε το App Store Competitive Index για τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με το οποίο τα downloads εφαρμογών έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 7,8 εκατομμυρίων, μεταξύ των κορυφαίων 200 δωρεάν εφαρμογών για το iOS.

Πάντα σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα downloads εφαρμογών για τον μήνα Οκτώβριο ήταν αυξημένα σε ποσοστό 42% σε σχέση με τον μήνα Σεπτέμβριο και κατά 39% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Fiksu υποστηρίζει ότι η εντυπωσιακή άνοδος οφείλεται στα νέα iPhones της εταιρείας μιας και τα περισσότερα downloads αποτελούν ήδη χρησιμοποιούμενες εφαρμογές από τους χρήστες. Δηλαδή, όσοι αναβάθμισαν το iPhone τους προχώρησαν στη συνέχεια σε «re-download» στη νέα συσκευή των εφαρμογών που είχαν εγκατεστημένες στην προηγούμενη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο μέσος όρος κόστους απόκτησης νέων εφαρμογών έπεσε από τα 2,25 δολάρια τον Σεπτέμβριο στα 2,16 δολάρια για τον μήνα Οκτώβριο. Επιπλέον, το κόστος της διαφήμισης παρέμεινε υψηλό καταγράφοντας μηνιαία αύξηση 21% στο κόστος ανά εγκατάσταση (CPI) φτάνοντας στα 1,46 δολάρια και ετήσια αύξηση 59%.

Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus λανσαρίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και παρά την αρχική αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω του περιβόητου bendgate πούλησε δέκα εκατομμύρια συσκευές κατά το πρώτο τριήμερο διάθεσής του. Για το σύνολο του τριμήνου η Apple αποκάλυψε ότι πούλησε 39,3 εκατομμύρια συσκευές.

Πλέον, οι προβλέψεις θέλουν την Apple να πουλάει ακόμη 56 εκατομμύρια νέα iPhones κατά την περίοδο Χριστουγέννων/ Πρωτοχρονιάς, οπότε αναμένεται οι ανοδική πορεία στα downloads του App Store να συνεχισθεί.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons