Το κόκκινο κρασί χαρίζει χρόνια ζωής

by Stefanos Kofopoulos • On 06-03-2007 • AT 1:00 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

red wine glass

Αν και νομίζω ότι στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει παλιότερα και άλλες έρευνες, εκτός από τις δικαιολογίες των αλκοολικών φυσικά, Αυστριακοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μισό ποτηράκι την ημέρα μπορεί να χαρίσει από 2 ώς 3.8 περισσότερα χρόνια ζωής. Η έρευνα είχε διάρκεια 40 χρόνια και περιελάμβανε 1300 άντρες γεννημένους μεταξύ 1900 και 1920. Το καλό δεν προέρχεται από την γενική κατανάλωση αλκοοόλ αλλά συγκεκριμένα κόκκινου κρασιού, αφού η μπύρα και άλλα ποτά βρέθηκε ότι δεν έχουν τις ίδιες ευεργετικές επιδράσεις.

Ως φιλική συμβουλή θα πρότεινα να δοκιμάζετε εμφιαλωμένα κρασιά με ονομασία προέλευσης και όχι το τυχαίο κόκκινο που βρέθηκε στο ράφι του super market και κοστίζει 1.5€ ούτε και αυτό που χάρισε ο άγνωστος (μικροπαραγωγός) θείος της Μαρίας της άσχημης που αν συγκριθεί με τον Μπουτάρη μπορεί να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το οτι το κοκκινο κρασι κανει καλο το ξεραμε, για την καρδια. Τωρα μαθαινουμε οτι κανει καλο και στην υγεια μιας και το προφυλασσει και αυξανει την ζωη απο 2-4 χρονια;!
  Πολύ καλο.
  Μαζί θα έπρεπε να αναφέρουν και την σωστή διατροφή.
  Μπράβο Τιτάνα για αυτό το πολύ καλο άρθρο.
  Αλλά δεν μου άρεσε η μαύρη διαφήμιση που κανεις που βάζεις τα επώνυμα πρώτα και τα άλλα σε 2η μοίρα.
  Αν εγώ δηλαδή φτιάχνω μόνος μου το κρασακι μου σε δικο μου βαρελάκι, δεν θα μου παρατείνει την ζωή κατα 2-4 χρόνια;
  Για προσεξε το αυτο καλύτερα.

 2. @Christos: Εσύ μπορεί να ξέρεις τι κάνεις και να προσέχεις. Δυστυχώς έχω επιφυλάξεις για τους άλλους 5000 “εσύ”. Τουλάχιστον το επώνυμο αν έχει κάτι μπορεί να βρεθεί από κάποιον από εμάς, να γίνουν οι σχετικές νομικές κινήσεις κλπ.

 3. Είναι σαν να πηγαίνεις στον Τυρναβο και να πέρνεις το επώνυμο τσιπουράκι αμφισβητώντας την προσωπικη παραγωγή των υπολοίπων Τυρναβέων, οι οποίοι στο κάτω-κάτω της γραφής βάζουν και το προσωπικο τους οικογενειακό μυστικό στην παραγωγή του παραδοσιακού ποτού τους.

 4. @Christos: Δεν αμφισβητώ τίποτα. Απλά λέω ότι κατά την γνώμη μου είναι περισσότερο πιθανό το κρασί παραγωγής του κάθε κυρ τάδε να μην είναι το ίδιο ποιοτικό με κάποια εμφιαλωμένα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons