Το Raspberry Pi γονατίζει το iPhone 4S, δύναμη και γραφικά με $25

by Stefanos Kofopoulos • On 28-01-2012 • AT 9:33 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το Raspberry Pi γονατίζει το iPhone 4S, δύναμη και γραφικά με $25

Περίπου δύο φορές δυνατότερο στα γραφικά φαίνεται να είναι το Raspberry Pi μπροστά στο iPhone 4S. Το πανάκριβο κινητό της Apple γίνεται σκόνη μπροστά στα 25 δολάρια του Raspberry Pi. Για όλα ευθύνεται το Broadcom BCM2835 SoC και η ενσωματωμένη VideoCore IV GPU του που δίνουν στο Raspberry Pi τρελό προβάδισμα σε γραφικά. Μπορεί το Raspberry Pi να απευθύνεται κυρίως σε HTPC λύσεις και περισσότερο σε αυτούς που τους αρέσει να λερώνουν τα χέρια τους με hardware, αλλά δεν βλέπουμε πουθενά το πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί και σαν πλήρης υπολογιστής. Σύμφωνα με πηγές το Raspberry Pi καταφέρνει όχι μόνο να ξεπερνάει το iPhone 4S στα γραφικά αλλά και το πανίσχυρο NVIDIA Tegra 2. Βέβαια το αν αυτό ισχύει θα φανεί σε λίγες εβδομάδες που η εν λόγω συσκευή κυκλοφορήσει.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. γιατι αναφερεις μονο το iphone 4s?

  • Γιατί με βάση αυτό έγινε η σύγκριση.

 2. Η σύγκριση νομίζω είναι ατυχής με οποιοδήποτε smartphone. Διότι πολύ απλά το κύκλωμα αυτό δεν βλέπω να δουλεύει με μπαταρία αλλά με μια παροχή ρεύματος.
  Άμα ήταν τόσο εύκολο με 25 δολάρια να βελτιώνονται τα γραφικά σε ενα κινητό θα είχε ήδη εφαρμοστεί. Αν η raspberry κάνει τόσο καλη δουλειά μπορει σύντομα να δούμε τα τσιπ της σε κάποια κινητή συσκευή.

  • Άτυχη δεν είναι, λίγο άδικη ναι (στο power managment). Συγκρίνουμε τα SoC των δύο συσκευών και τίποτα παραπάνω.

 3. λογικο το βρισκω αφου πουλαει πιο πολυ το 4s

  • Όσο και να πουλάει έπρεπε να συγκριθεί με το καλύτερο smartphone της αγοράς, όποιο και να είναι αυτό για να δούμε πόση είναι τελικά είναι αυτή η διαφορά.

  • Βασικά επειδή έχει την καλύτερη GPU σε κινητά (από όσο ξέρω δηλαδή).

Top

Show Buttons
Hide Buttons