Η Rakuten με την Techstars δίνουν ώθηση σε startups σε όλο τον κόσμο

by George Polyzos • On 16-03-2018 • AT 12:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Στα πλαίσια του τελευταίου της project που προωθεί τις αμοιβαίες επωφελείς συνεργασίες με web developers, η Rakuten ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης για την υποστήριξη φιλόδοξων startups σε όλο τον κόσμο.

Με την ονομασία “Rakuten Accelerator”, το νέο αυτό πρόγραμμα έχει στόχο να εντοπίσει και να υποστηρίξει το έργο επιχειρηματιών πρώιμου σταδίου επικεντρώνοντας σε εκείνους που μπορούν να αξιοποιήσουν δυναμικά μια παγκόσμια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια ευκαιρία για startups από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μια περιοχή στην οποία οι δραστηριότητες της Rakuten αφήνουν ένα σημαντικό αποτύπωμα το τελευταίο διάστημα.

Η Rakuten Viber, μέλος του Ομίλου Rakuten, η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και φωνητικών κλήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο έχει αναγνωριστεί ως επίσημο κανάλι επικοινωνίας της FC Barcelona, επίσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων των Golden State Warriors και επίσημη πλατφόρμα της Εθνικής Ένωσης Μπάσκετ.

Η Rakuten λειτουργεί επίσης ένα οικοσύστημα υπηρεσιών που καλύπτει τα πάντα, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως την ασφάλεια, τον τραπεζικό τομέα, την ασφάλιση, τις πληρωμές με κάρτα, τη διασκέδαση και τα μέσα ενημέρωσης. Σύμβουλοι του Ομίλου Rakuten – συμπεριλαμβανομένης και της Viber- από όλα τα μέρη του κόσμου, θα είναι διαθέσιμοι για να συνεργαστούν στενά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα, ώστε να βοηθήσουν τους πιο φιλόδοξους νέους επιχειρηματίες να αφήσουν το δικό τους σημάδι στον τομέα των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, η Rakuten συνεργάζεται με την Techstars με έδρα το Κολοράντο, έναν παγκοσμίου φήμης διαχειριστή προγραμμάτων επιτάχυνσης που μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 1.200 εταιρείες, το 90% των οποίων είναι ακόμη ενεργές ή έχουν εξαγοραστεί. Η Rakuten και η Techstars θα συνεργαστούν με επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου, που ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνολογιών ανταλλαγής μηνυμάτων, εστιάζοντας στην εφαρμογή Viber.

Το αρχικό τρίμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης με την καθοδήγηση συμβούλων της Rakuten θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη, στην έδρα της εταιρείας στην Ασία, και θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες και οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ανταλλαγή μηνυμάτων για να αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να παραμένουν συνδεδεμένοι.

Οι τομείς που θα εξεταστούν για το πρόγραμμα περιλαμβάνουν:
AI, συμπεριλαμβανομένων των chat bots
Chat commerce
Mobile wallets και κρυπτονομίσματα
Τεχνολογία διαφήμισης
Λύσεις VR και AR
Αναγνώριση φωνής
Αναγνώριση εικόνων
Μετάφραση
Περιεχόμενο – όπως μουσική και αθλητισμός
Chat based IoT
Ενσωματωμένα μηνύματα

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιτάχυνσης της Rakuten έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου 2018. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2018. Θα επιλεγούν δέκα startups, μέλη των οποίων θα προσκληθούν στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο του τριμηνιαίου εντατικού προγράμματος. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την Ημέρα Επίδειξης (Demo Day), κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προωθήσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε εκατοντάδες επενδυτές από όλο τον κόσμο. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 8η Απριλίου, 2018.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons