Συνέντευξη: Rafael Redczus, yellowBird

by Stefanos Kofopoulos • On 28-04-2009 • AT 2:15 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

yellowBird logo

Το yellowBird κάνει για το βίντεο, ότι και το Google Street View για τις εικόνες. Με 6 κάμερες προσαρμοσμένες στην ανάλογη συσκευή και το λογισμικό να κάνει την δουλειά του, το yellowBird ευελπιστεί να αλλάξει τον τρόπο που η ανθρωπότητα καταναλώνει βίντεο από την δημιουργία της τηλεόρασης μέχρι σήμερα. Μέσα από ένα flash περιβάλλον ο χρήστης μετακινώντας το ποντίκι πάνω – κάτω, δεξιά – αριστερά, μπορεί να δει εικόνα σε 360 μοιρών κάθε στιγμή. Τα δεδομένα χρειάζονται επεξεργασία περίπου 2 εβδομάδων ώστε να διατεθούν στον πελάτη.

Εκτός από συναυλίες και events μια καταπληκτική χρήση του yellowBird θα ήταν το crowd source διάσωσης και εντοπισμού επιζώντων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αν καταφέρουν φυσικά να επιταχύνουν σημαντικά της διαδικασίες. Φανταστείτε το yellowBird να καταγράφει βίντεο μετά από σεισμό και όλοι εμείς να προσπαθούμε να εντοπίσουμε σημάδια ζωής σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, μέσα από ένα web interface.

Περισσότερα, από τον Rafael Redczus του yellowBird. Πραγματικό demo του yellowBird θα βρείτε εδώ.

yellowBird device

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκπληκτικό!

    • Είναι εκπληκτικό το demo που έχουν και δουλεύει πολύ καλά. Καθυστερούν βέβαια στην παραγωγή του βίντεο, κάτι που μου φαίνεται περίεργο με services σαν το Amazon και τόσες CPUs διαθέσιμες. Για να δούμε πως θα πάνε..

Top

Show Buttons
Hide Buttons