Όσα δεν τα φτάνει η αλεπού τα κάνει ΕΡΤ

by Stefanos Kofopoulos • On 11-01-2010 • AT 11:35 pm • 72 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

old broken tv by schmilblick

Η υποκρισία είναι εθνικό σπορ και συμπληρώνεται στο ίδιο δελτίο στοιχήματος μαζί με το πάντα φταίνε οι άλλοι. Δυστυχώς στις αρχές του 21ου αιώνα ο νεοέλληνας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με τόσο μεγάλη διαστροφή που για τα πάντα φταίει η ΕΡΤ. Ένα σωρό κακά, στραβά και ανάποδα μπορώ να σκεφτώ για το πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, ακόμα και υποθέσεις για κακοδιαχείριση οικονομικών αλλά είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τους μισθούς των δημοσιογράφων ενώ η χώρα βρίσκεται στην χειρότερη κοινωνική κρίση ever.

Μπορεί όλοι να γκρινιάζουν και να συζητάνε τους μισθούς των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, δεν έχω δει όμως να κυκλοφορούν το ίδιο εύκολα και άνετα οι μισθοί των υπόλοιπων δημοσιογράφων σε ιδιωτικά μέσα. Δημοσιογράφων που κάνουν τηλεόραση, που αρθρογραφούν σε εφημερίδες, έχουν καρέκλα πίσω από το μικρόφωνο κλπ. Είμαι σίγουρος ότι στο οικοσύστημα που ονομάζεται Ελληνική δημοσιογραφία οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν παίρνουν τα περισσότερα.

Το επιχείρημα για πληρωμή και συντήρηση των μισθών από την εισφορά του καθένα από εμάς είναι το ίδιο γελοίο με όλη την φασαρία που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες. Επειδή δουλεύουν στο δημόσιο δεν πρέπει να πληρώνονται υψηλούς μισθούς; Από πότε η ιδιότητα του εργοδότη που στην συγκεκριμένη περίπτωση ονομάζεται Ελληνικό Δημόσιο, είναι καθοριστικός παράγοντας διάκρισης για την ποιότητα και την αξία, την ανικανότητα και την βλακεία ενός εργαζομένου;

Είναι επίσης εξοργιστικό ότι ξαφνικά οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως θέσης, ευθυνών, γνώσεων, εμπειρίας κλπ κρίνονται επειδή πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο. Αν αυτό δεν είναι αρκετά βλακώδες και ρατσιστικό, απαγορεύεται να λαμβάνουν υψηλούς μισθούς επειδή ο εργοδότης είναι το Ελληνικό δημόσιο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να οικειοποιούμαστε την λογική του παραλόγου και να διαγράφουμε το μερίδιο ευθύνης, γνώσης, εμπειρίας κλπ επειδή το νούμερο των 5000 ή 10000 ή 30000 ευρώ τον μήνα ακούγεται υψηλό. Αυτό που διατυπώνεται είναι με απλά λόγια είναι ότι ταμίας και διευθυντής θα πρέπει να πληρώνονται περίπου το ίδιο αλλά επειδή παίρνουν μισθό από το δημόσιο θα πληρώνονται σίγουρα λιγότερα από τους αντίστοιχους συναδέλφους σε ιδιωτικές εταιρείες.

Είναι εξοργιστικό να στήνεται όλη αυτή η φασαρία με ρατσιστικά και μόνο κριτήρια, να επικροτείται και να προωθείται ως ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας και κανείς να μην ασχολείται με τα 20 δις ευρώ έλλειμμα της χώρας το 2009. Η Apple διαθέτει το ίδιο ποσό σε μετρητά δολάρια και αλλάζει τον κόσμο, δεν υπάρχει στον χάρτη απλά για να αποπληρώνει τόκους δανείων όπως η Ελλάδα. Το βατοπέδι μπορεί να κόστισε 1 δις ευρώ, κάτι ψιλά εδώ και εκεί 7 δις ευρώ και έχουμε άλλα 12 δις ευρώ που κανείς δεν ξέρει που πήγαν αλλά με περίσσια ευκολία και ρατσιστική διάθεση κρίνουμε την ΕΡΤ για τους μισθούς που δίνει σε δημοσιογράφους και συμβούλους.

Αν πρέπει να κριθεί κάποιος είναι αυτός που ενέκρινε τους μισθούς. Αν πρέπει να κριθεί κάτι είναι το ROI της κάθε εκπομπής. Αν πρέπει να κριθεί η ΕΡΤ είναι η θέση κάθε εκπομπής απέναντι στον ανταγωνισμό. Ξαναλέω, το επιχείρημα επί της αρχής της κριτικής για την πληρωμή από το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα είναι τόσο γελοίο όσο εύκολο είναι για τα ιδιωτικά κανάλια και τις εφημερίδες να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και να τάσσονται υπέρ κομμάτων ή πολιτικών προσώπων παίρνοντας όχι μισθό κάθε μήνα αλλά εκατομμύρια ευρώ κρατικής διαφήμισης. Για όσους δεν το κατάλαβαν, δημόσιο χρήμα είναι και αυτό και μάλιστα πολύ πιο βρώμικο και ακριβό.

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

72 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τα λεφτά που παίρνουν τα δίνει ο κόσμος γι αυτό και είναι εξοργιστικό.Όπως επίσης ότι πρέπει να μπεις σε μια γραφειοκρατική διαδικασία για να μην πληρώνεις ΕΡΤ. (το οποίο βρισκω ακόμα πιο εξοργιστικό).

  • Σε αυτό απάντησα ήδη αλλά προφανώς βλέπεις ότι θέλεις να βλέπεις.

 2. σύμφωνο απόλυτα..γιατί τους έχουν κάνει να κοιτάνε και να λένε μονο εκεί που τους συμφέρει..

 3. Δεν εξηγείς για ποιον λόγο είναι γελοίο αυτό το επιχείρημα….Δεν είπα πουθένα οτι δεν θεωρώ εξίσου εξοργιστικό να αμείβονται με τέτοια ποσά άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα… (ανεξάρτητα τι επαγγέλονται)

  • Είπα στο post ότι όλο αυτό είναι γελοίο γιατί

   1. δεν ξέρουμε τι παίρνει η Τρέμη, ο Ευαγγελάτος, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Πρετεντέρης κλπ ώστε να κρίνουμε συνολικά
   2. υψηλός μισθός δεν είναι κακό πράγμα
   3. υψηλός μισθός δεν είναι πολλά μηδενικά κάθε μήνα στην τράπεζα αλλά ευθύνη, εμπειρία, γνώση κλπ

   Για να έχουμε καλό ρώτημα με πιο δικαίωμα κυκλοφόρησαν οι μισθοί των υπαλλήλων της ΕΡΤ, με αυτό θα ασχοληθεί κάποιος;

   • δεν ξέρουμε τι παίρνει η Τρέμη, ο Ευαγγελάτος, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Πρετεντέρης κλπ ώστε να κρίνουμε συνολικά

    Και τι μ’αυτό? Να μάθουμε και γι αυτούς λοιπόν

    υψηλός μισθός δεν είναι κακό πράγμα

    Τεράστια συζήτηση (αν θες την κάνουμε)

    υψηλός μισθός δεν είναι πολλά μηδενικά κάθε μήνα στην τράπεζα αλλά ευθύνη, εμπειρία, γνώση

    Σίηουρα έιναι πολλα μηδενικά στην τράπεζα (απο αντικειμενικής άποψης δλδ).Οσον αφορά της ιδιότητες όπως ευθύνη ,εμπειρία κτλ είναι χαρακτηριστικά άσχετα με τον μισθό,σχετικά όμως με αυτό που λέμε “επαγγελματισμό”

   • Για μάθε και πες μου και εμένα.. είμαι πολύ περίεργος. Όταν μάθεις να συγκρίνεις τι πληρώνει ο κλάδος και πόσα παίρνει ποιος. Να μιλήσουμε μετά δίκαια και με ανοιχτά χαρτιά.

    Τα μηδενικά είναι η αποτίμηση σε χρήματα της ευθύνης, της εμπειρίας, της επιμέλειας, της γνώσεις κλπ κλπ. Μια βόλτα τριγύρω αν κάνεις.. πχ Facebook – Friendfeed που μου έρχεται στο μυαλό θα καταλάβεις πως εξαγοράζεται μια ολόκληρη εταιρεία που δεν έχει καν κέρδη γιατί είναι τρομερό asset το μυαλό και η εμπειρία των μηχανικών

 4. Είναι επίσης εξοργιστικό ότι τόσα χρόνια ενώ βλέπαμε τι γίνεται, και που πηγαίνουμε δεν κάναμε κάτι για να βοηθήσουμε την κατάσταση να καλυτερέψουμε την ποιότητα ζωής, εργασίας μας, να βοηθήσουμε την χώρα μας. Το μόνο που κοιτάμαι είναι να βολέψουμε τον “πισινό” μας και για τα άλλα “δε βαριέσαι… εγώ θα σώσω τη χώρα”. Για όλοι αυτοί την κατάντια περισσότερο υπεύθυνοι είμαστε εμείς και οι επιλογές που κάναμε σκεπτόμενοι μόνο την πάρτι μας. Έτσι καταντήσαμε την Ελλάδα μας.

  • Αυτό είναι πάγιο και το έγραψα στην πρώτη πρόταση. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα stage κλπ κλπ. Για αυτό είπα ότι “ενώ η χώρα βρίσκεται στην χειρότερη κοινωνική κρίση ever.” Είναι κοινωνικό το θέμα όχι οικονομικό.

 5. Το να πέρνει κάποιος τέτοια ποσά, ή ακόμα και υποπολλαπλάσια αυτών που πέρνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι, ανεξαρτήτως εργοδότη είναι σκανδάλώδες και εξοργηστικό. Το τι πέρνουν στον ιδιωτικό τομέα όμως έχει να κάνει με την συζήτηση πέρι τρόπου λειτουργίας των μέσων ενημερωσης, τις πηγές των εσώδων τους, την διαπλοκή τους με την εξουσία κλπ. Το τι πέρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι όμως είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Και είναι διαφορετικό γιατι όχι απλά η υπεραξία τους κόβει λεφτά απο άλλους τομείς, αλλα γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η κρατική τηλεόραση, σαν υπηρεσία του πολιτείας προς τον πολίτη, να μην λειτουργεί με τους “νόμους”, τις σχέσεις εξουσίας, την διαπλοκή του του ιδιωτικού τομέα.

  Στην τελική όσο κατακριτέα είναι τα διάφορα σκάνδαλα, όσο ζημιογόνες είναι οι μίζες και εργολαβίες που δίνονται σε διάφορους “παράγοντες της οικονομίας”, τόσο κατακριτές και ζημιογόνα είναι όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Όχι μόνο στο κομμάτι της διοίκησης αλλά και σε θέματα λογοκρισίας, περιχαράκωσης διαφορετικών φωνων κλπ

  Οσο για το “γελοίο επιχείρημα”, είναι τουλάχιστον άστοχο. Τα λεφτά που έχει φάει η ΕΡΤ μέσω των διάφορων κρατικοδιαίτων που την λυμαίνονται δεν είναι καθόλου “γελοία” και όλοι εμείς τα έχουμε στερηθεί. Πρέπει δηλαδή να είναι μεγέθους Βατοπεδίου το φιλέτο να αξίζει να ασχοληθούμε?

  • Όχι δεν είναι ΟΥΤΕ σκανδαλώδες ΟΥΤΕ εξοργιστικό να πληρώνεται κάποιος/α μεγάλο μισθό. Είναι τραγικό να κρίνεται ένα νούμερο και μάλιστα πιο αυστηρά επειδή προέρχεται από το δημόσιο και όχι ποιος ενέκρινε το νούμερο αυτό, αν αποδίδει η στρατηγική που ακολουθούν κλπ κλπ κλπ

   Έχω εξηγήσει ήδη δύο φορές γιατί είναι γελοίο και ρατσιστικό το περί δικά μου και δικά σου λεφτά και λεφτά του δημοσίου. Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα, ότι νομίζεις ότι το Βατοπέδι είναι σοβαρό σκάνδαλο και πάνω σε αυτό δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου χρησιμοποιώντας την ΕΡΤ αφορμή και αιτία.. ή μάλλον σε κάνουν να το πιστεύεις και να ενεργείς έτσι

 6. Θα συμφωνήσω ότι και στον ιδιωτικό τομέα δεν πάνε πίσω, αλλά το γεγονός πως οι μισθοί της πλειοψηφίας των εργαζόμενων της ΕΡΤ είναι υπέρογκοι και όλους αυτούς τους ατάλαντους χαραμοφάηδες τους ταΐζουμε κατευθείαν εμείς με εξοργίζει περισσότερο!

  Και εδώ που τα λέμε σίγουρα υπάρχουν και άλλες δημόσιες υπηρεσίες που γκουρλώνουν τα άπειρα φράγκα από εμάς.
  Και μόνο που βγαίνουν στην επιφάνεια κάτι τέτοια μετράει, σκεφτείτε όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχαμε ιδέα, για τι ποσά μιλάμε;;;;

  Έ, ρε Ελλάδα μπουρ/λο…

  • Πως ξέρεις ότι είναι υπερβολικοί; Έχεις δει τους άλλους;

 7. ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ 324.000

  ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976

  ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 176.400

  Eμενα παντως πες με γελοιο αλλα αλλα μονο τα γελια δεν βαζω οταν τα βλεπω…..

  3. υψηλός μισθός δεν είναι πολλά μηδενικά κάθε μήνα στην τράπεζα αλλά ευθύνη, εμπειρία, γνώση κλπ……….
  ……………..Εμενα οι γονεις μου ειναι δασκαλοι και πληρουν ολα τα παραπανω που αναφερεις(εκτος τους υψηλους μισθους)….μπορεις να βοηθησεις γιατι τωρα τελευταια εχουμε ζορια???

  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ :

  Oι ανθρωποι αυτοι δεν ειναι απλοι δημοσιοι υπαλληλοι……κανενας δημοσιος υπαλληλος δεν επιτρεπεται να εχει μισθο μεγαλυτερο απο τον προεδρο του αρειου παγου (ειναι νομος του κρατους αυτο) …….δουλευουν με συμβασεις εχοντας ουσιαστικα μεγαλους μισθους και μια εμμεση μονημοτητα…..

  • Τί ακριβώς προσπαθείς να αποδείξεις δεν καταλαβαίνω. Μπορείς να μου κάνεις και copy & paste τους μισθούς 4 ονομάτων από τα ιδιωτικά κανάλια;

   Όταν το κάνεις αυτό να μου πεις που βρήκες τα νούμερα και πως (για να βρω και εγώ τον μισό των γονιών σου με ακρίβεια ευρώ), να μου πεις γιατί έχεις αυτή την ρατσιστική αντίληψη μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο vs στον ιδιωτικό (για να ξέρουν και οι γονείς σου αν θα παραμείνουν δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι), να μου εξηγήσεις γιατί είναι κακό να πληρώνεται κάποιος πολλά χρήματα (πρόσεξε δεν είπα αν τα αξίζει ή όχι κλπ.. ώστε να δούμε αν οι γονείς σου έβγαζαν τα 4πλάσια θα χρησιμοποιούσες το παράδειγμα αυτό).

   Δεν θα απαντήσω στο ερώτημα για τους γονείς σου γιατί το θέμα θα ξεφύγει και δεν είσαι ώριμος να το αντιμετωπίσεις, κρίνοντας από το παραπάνω σχόλιο σου.

   • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ……………..ψαξε τι γραφεις πριν εκτεθεις……….

    Κανενας δημοσιος υπαλληλος δεν επιτρεπεται να εχει μισθο μεγαλυτερο απο τον προεδρο του αρειου παγου (ειναι νομος του κρατους αυτο) ………..Οι ανθρωποι αυτοι με λαμογιες παιρνουν τοσα……………..

    Titana εχεις πει 400 φορες σε αυτο το post oti κανουμε ολοι το ιδιο λαθος……..για ξαναψαξου μια……….μηπως αλλος τελικα κανει το λαθος

    p.s Και θα σου πω αλλη μια φορα……..ασε τα σοβαρα θεματα για κανεναν αλλο και σχολιασε τα gadgetakia και τα μπλουζακια τα φοσφωριζε……….δεν σε παει ρε αδερφε

   • Δεν είπα ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

    Μην προσπαθήσεις να αφήσεις ξανά σχόλιο με το ίδιο ύφος. Τέλος ρε αδερφέ.

 8. Φίλε titana θα διαφωνήσω σε πολλά σημεία μαζί σου.
  Δυστυχώς, δεν περιβαλλόμαστε από τόσο ικανούς επαγγελματίες, για να ανταμείβουμε αδρά τη συνέπεια και την υπευθυνότητά τους.
  Και καλά για τη Χούκλη να το δεχτώ. Αλλά για την Τσαπανίδου, που δεν ξέρει να μιλάει και στις μισές προτάσεις κομπιάζει?? Για τον Παπαδόπουλο, που ενώ έχει ρημάξει την ελληνική τηλεόραση με σήριαλ και κτλ, τώρα παίρνει τόσα για να πίνει και να γλεντάει στο πλατώ??
  Και στο κάτω, κάτω, άλλος εργοδότης το δημόσιο, άλλος ο ιδιώτης. Αν ο Κοντομηνάς, έχει να δίνει 800000 ευρώ στο Λαζόπουλο το χρόνο, εμένα τι με κόφτει?? Αλλά τα 900000 των Λυριτζή – Οικονόμου, οι οποίοι, ναι μεν είναι καλοί, αλλά στο γενικό κλίμα που επικρατεί πλέον, το ρίχνουν και λίγο στο χαβαλέ, εγώ τα πληρώνω.

  για να ξέρουν και οι γονείς σου αν θα παραμείνουν δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι

  Εμένα ο πατέρας μου, είναι δημόσιος υπάλληλος και σαφώς αμοίβεται λιγότερο, από τον αντίστοιχο ιδιωτικό, με τις ίδιες γνώσεις, την ίδια θέση και προϋπηρεσία.

  • Δεν κρίνω αν κάνουν σωστά την δουλειάς του ή όχι. Για αυτό έκανα αναφορά για ROI (Return On Investment) κλπ. Είπα στο post τι πρέπει να κριθεί και αυτό δεν περιλαμβάνει πρόσωπα, ούτε μισθούς.

   Σχολιάζω ότι το θέμα αντιμετωπίζεται εντελώς ρατσιστικά και με πολλά μηδενικά χωρίς κανένας επίσης να ασχολείται πως όλα αυτά βγήκαν στην φόρα.

   Όσο για τα show και τι κάνει ποιος και τι, άσε να το κρίνει η τηλεθέαση και τα ιδιωτικά κανάλια. Αν θες να πάμε εκεί τότε να προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο βίντεο αυτό για να καταλάβεις γιατί έχουμε γεμίσει μεσημεριανά, επαναλήψεις των επαναλήψεων, τα πίνουμε στο στούντιο μέσα κλπ.

 9. Είσαι τέρμα λάθος και λυπάμαι γι αυτό διότι το blog σου το διαβάζω σχεδόν καθημερινά και το θεωρώ πολύ καλό.

  Πάμε λοιπόν…

  Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συγκρίνουμε τους μισθούς αυτών των οποίων δουλεύουνε σε ιδιωτικούς σταθμούς με αυτούς που δουλεύουνε στην Δημόσια Τηλεόραση. Στους ιδιωτικούς ας πέρνουνε όσα θέλουνε…Δεν μου τα παίρνουνε εμένα με νταβατζιλίκι (ΔΕΗ) όπως κάνει η ΕΡΤ, αλλά εγώ τους τα δίνω έμμεσα (διαφημίσεις), ΑΝ θέλω.

  Οι υψηλοί μισθοί σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό πράγμα, απλά αναλόγως των περιστάσεων, είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ. Δεν γίνεται να υπάρχει έλλειψη 3500 νοσηλευτών (που αμείβονται με 1000ε τον μήνα) και κάποιοι κύριοι να πέρνουνε 300.000ευρώ μηνιαίως (που με 350.000 έπαιρνες 350 νοσηλευτές για τα νοσοκομεία ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή κάποιοι συναδερφοί τους στην ιδιωτική πέρνουνε τα ίδια ή και περισσότερα (στο κάτω κάτω αν αξίζουν 300.000ε τον μήνα γιατί δεν τους τα δίνουνε τα ιδιωτικά κανάλια?)

  • Όπως ξαναείπα πολλές φορές, δεν είναι πρόβλημα για μένα οι υψηλές αμοιβές γενικά. Δεν το θεωρώ κακό. Άλλοι δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν της πείνας κυριολεκτικά τί να κάνουμε; Τί να κάνουμε επίσης και για αυτούς που δουλεύουν μαύρα με μια 800άρα μισθό τον μήνα και πήραν επίδομα αλληλεγγύης και είναι στον ΟΑΕΔ περιμένοντας στην σειρά για νέα δουλειά;

   Για το νταβατζιλίκι απάντησα ήδη εδώ. Ρίξε μια ματιά στο σχόλιο.

   Αν λυπάσαι επειδή διαφωνούμε τί να σου πω, ξέρεις είναι πολύ εύκολο να μην ξαναδιαβάσεις το blog.

 10. Μιλάμε για ΕΡΤ, σκοπός της ΕΡΤ δεν είναι να βγάλει λεφτά, είναι να προσφέρει ποιότητα-εκπαίδευση-ενημέρωση (το αν το κάνει καλά ή όχι είναι άλλη συζήτηση).
  Η ΕΡΤ είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, άρα ανήκει σε ΟΛΟΥΣ, άρα ΟΛΟΙ έχουν λόγο στο τη κάνει και πως το κάνει. Στα ιδιωτικά δεν μας πέφτει και δεν μπορεί να μας πέσει λόγος, αν χρεοκοπήσουν μαγκιά τους, αν η ΕΡΤ χρεοκοπήσει εμείς θα τα πληρώνουμε!
  Και ένα παράδειγμα για το δημόσιο: Στη βόρεια Ελλάδα το ρεύμα κοστίζει (στη ΔΕΗ) 5 λεπτά η κιλοβατώρα, στην Κρήτη 15, αλλά όλοι πληρώνουμε 8 λεπτά, γιατί ο Κρητικός δεν είναι λιγότερο Έλληνας και δεν φταίει και αυτός που γεννήθηκε σε νησί!!! Έτσι, όπως ο Κρητικός δεν είναι λιγότερος Έλληνας, έτσι δεν είναι και ο πατέρας μου που για να βγάλει τα λεφτά 1 χρόνου των κυριών/κυρίων της κάθε ΕΡΤ θέλει 10-20 χρόνια δουλειά!

 11. Άλλο ένα γελοίο και εξωργιστικό post, με αστεία επιχειρήματα που το ΜΟΝΟ που έχει σκοπό, είναι να τραβήξει πολλά views και replies. Δεν είναι δυνατόν να πιστευείς αυτά που λες για αυτό δεν θα μπω καν στην διαδικασία να απαντήσω στα ‘επιχειρημάτα’ σου.
  Well played πάντως… σε παραδέχομαι! Enjoy the hits…

  • Είσαι διασκεδαστικός στα άκρα. Αφού ενοχλείσαι τόσο γιατί ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ και διαβάζεις. Αν σου αρέσει να αισθάνεσαι γελοίος και εξοργισμένος δικαίωμα σου αλλά να ξέρεις ότι

   1. Δεν θα επιτρέψω ξανά τέτοιο σχόλιο
   2. Ό,τι έγραψα το ΠΙΣΤΕΥΩ

 12. Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσους διατύπωσαν παραπάνω την άποψη ότι είναι άκυρη η σύγκριση μισθών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα.

  Το ιδιωτικό κανάλι δίνει παχυλούς μισθούς και αν φουντάρει θα επωμιστεί το κόστος μόνο του.

  Το δημόσιο (ΕΡΤ) δίνει παχυλούς μισθούς σε κομματόσκυλα αμφίβολης αξίας, με νταβατζιλίκι στο λογαριασμό της ΔΕΗ που δεν μπορεί να αποφύγει κανείς.

  Όταν Titana σβήσει το νταβατζιλίκι των τελών αυτών και προσθέσουμε ότι δεν πάρει ούτε 0,01 ευρώ από άλλο δημόσιο λογαριασμό η ΕΡΤ, ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα είναι ίση η σύγκριση.

  • Μεταφέρεις το θέμα στην επιβολή του ποσού που πληρώνουμε κάθε μήνα και όχι σε ό,τι αναφέρω παραπάνω περί στυγνής σύγκρισης μισθών, ρατσισμού κλπ.

   Αυτό που λες νταβατζιλίκι το βιώνεις καθημερινά σε κάθε πτυχή της ζωής σου αλλά εκεί δεν κάνεις τίποτα γιατί 1. το απολαμβάνεις 2. μπορεί να έχεις μέρος των κερδών

   Παραδείγματα οι φόροι σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα επειδή έτσι απλά ξυπνήσαμε το πρωί και το θέλουμε. Η φορολογία του φόρου στα κινητά κλπ κλπ.

   Δεν λέω ότι μου αρέσει να πληρώνω ΕΡΤ αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα από το πως αντιμετωπίζονται όλοι οι δημοσιογράφοι με τους μισθούς που παίρνουν.

   • Και το νταβατζιλίκι των γενικότερων φόρων σε άλλα πράγματα με ενοχλεί στο βαθμό που τα χρήματα πηγαίνουν για να τακτοποιούν κομματόσκυλα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι στις κοινωνικές υποδομές, όπως πρέπει να συμβαίνει σε όλα τα κράτη με τους φόρους.

    Εδώ όμως μιλάμε για την ΕΡΤ συγκεκριμένα, το ότι υπάρχουν και άλλα νταβατζιλίκια δεν σημαίνει ότι θα είμαστε ανεκτικοί και σε αυτό, ειδάλλως θα πέσουμε στην καταστροφική λογική (ή παράλογη) «ε, τόσα υπάρχουν, αυτό σε ενόχλησε;».

    Ο ιδιωτικός τομέας σαφώς και δεν είναι άγιος, αλλά ο εκάστοτε επιχειρηματίας έχει το απόλυτο δικαίωμα στο ρίσκο του.

    Όταν αποτυχαίνουν επί σειρά ετών κομματόσκυλα στην ΕΡΤ σε σειρά έργων που έχουν αναλάβει, φύγανε σπίτια τους όλοι με κάτι μύρια στην τσέπη από τα δικά μου και τα δικά σου χρήματα.

 13. Καλημέρα σας.

  Γράφω σήμερα πρώτη φορά για να δηλώσω αγανακτισμένος με όσα ακούγονται για την Νετ. Που κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ γιατί μπορεί να παρέχει ένα επίπεδο, αλλά αν είσαι φτωχός και πεινάς δεν έχεις σαν προτεραιότητα την ποιότητα και το επίπεδο αλλά να χορτάσεις, τώρα σχετικά με την ακροαματικότητα νομίζω ότι δεν παρακολουθεί σχεδόν ΚΑΝΈΝΑΣ ΝΕΤ και αισθάνομαι τουλάχιστον αδικημένος όταν με υποχρεώνουν να πληρώνω για την συντήρηση της μέσω της ΔΕΗ (όχι μόνο εγώ, ΌΛΗ η Ελλάδα, αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια το μήνα που λογικά βγάζουν, αλλά βάζουν και διαφημίσεις ΓΙΑΤΊ???????

  Έψαξα μια ώρα αλλά δεν βρήκα την δημοσίευσή που είχα διαβάσει προ 5ετίας για μια υπέρογκη προσφορά της νέτ στα εκατομμύρια ενω τα υπόλοιπα κανάλια έδιναν μέχρι 17 εκατομμύρια για αποκλειστικότητα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες (δεν θυμάμαι ποία ομάδα και για ποία σεζόν)

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΤ.
  Πόσο όμως θα κοστίσει το «Στην υγειά μας» στον Ελληνα φορολογούμενο;

  Σύμφωνα με τη σύμβαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ που ενέκρινε την ανανέωση της ανάθεσης στην εταιρεία παραγωγής «CUT Production» για 38 επεισόδια, εκ των οποίων τα 35 διάρκειας 180 λεπτών το καθένα, θα κοστίζει 65.022 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Τα υπόλοιπα τρία επεισόδια θα είναι εορταστικά και θα προβληθούν, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα. Τα συγκεκριμένα επεισόδια θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας και θα κοστίσουν επιπλέον το καθένα 6.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Με άλλα λόγια το κόστος για κάθε εορταστικό επεισόδιο θα ανέρχεται στις 71.022 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Έτσι το συνολικό κόστος της εβδομαδιαίας εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου ανέρχεται στα 2.618.036,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Από αυτά το ποσό των 833.000 ευρώ θα βαρύνει τον τρέχοντα προυπολογισμό της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης, ενώ το ποσό του 1.784.972,00 (πλέον ΦΠΑ) θα αφορά στον προϋπολογισμό του 2010.

  Η σκανδαλώδης σύμβαση με την «CUT Production»

  Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω νούμερα θεωρούνται εξωπραγματικά για τους ιδιωτικούς σταθμούς, ειδικά φέτος που όλοι, παραγωγοί, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και ηθοποιοί, αναγκάστηκαν να μειώσουν τις αμοιβές τους τουλάχιστον κατά 30%. Είναι προκλητικό λοιπόν σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και λιτότητας, ο Σπύρος Παπαδόπουλος αμείβεται με «μισθό» 20.000 ευρώ ανά επεισόδιο για να τον βλέπουμε να τρώει, να πίνει και να λέει κάνα τραγουδάκι!

  Η λέξη-κλειδί όμως για το πώς ο γνωστός ηθοποιός εισπράττει ζεστό χρήμα, είναι η παραγωγή, της οποίας την διεύθυνση φέρεται να έχει η κύρια Βίκυ Λάσκαρη. Το όνομα της τελευταίας συναντάμε ανάμεσα στους μετόχους της CUT Production, μιας εταιρίας παραγωγής που συνεργάζεται στενά με την Noir Production συμφερόντων Σπύρου Παπαδόπουλου. Δύο εταιρίες που έχουν προνομιακή σχέση με την ΕΡΤ, έχοντας αναλάβει κατά καιρούς πολλές παραγωγές του κρατικού καναλιού. Μάλιστα σε τηλεπαιχνίδι που παρουσίαζε στο παρελθόν ο ηθοποιός, οι δυο εταιρίες συνυπήρχαν αρμονικά.

  http://www.protothema.gr/content.php?id=48862

  • Αγανακτισμένος να δηλώσεις φίλε μου που κάποιος επειδή απλά του την βάρεσε έβγαλε στην φόρα όλο αυτό το θέμα και το αντιμετωπίζουν όλοι με τόσο ρατσισμό.

   Σκέψου ότι την επόμενη φορά μπορεί να είναι τα οικονομικά του σπιτιού σου στην φόρα επειδή ο γείτονας που σε μισεί γιατί δεν βρίσκει parking έχει να πληρώσει κάποιον και να κλέψει τα στοιχεία ή να παρακαλέσει για να του τα δώσουν. Φυσικά μετά θα πρέπει να υποστείς και τον εξευτελισμό ότι το 8ωρο σου δουλειάς αμείβεται με Χ ποσό και όχι με Υ που ο γείτονας κρίνει ότι είναι το σωστό για σένα.

 14. Έχω νευριάσει με αρκετά σου posts Titana, αλλα σε αυτό έχεις μία δόση αλήθειας. Γιατί όλοι μας κράζουμε ΣΥΝΕΧΩΣ (λές και δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε) και δεν κοιτάμε τη σαπίλα που επικρατεί στην Ιδιωτική Τηλεόραση…μας φταίει μόνο ο Δημόσιος Υπάλληλος .

  karapan, έτσι κ νομίζεις πως δεν πληρώνεις έμεσσα τα ιδιωτικά κανάλια, τότε μάλλον θα πρέπει να ξυπνήσεις ..!! :P

  • Προσωπικά φίλε μου δεν βλέπω καμιά σαπίλα τηλεόραση οπότε αν θέτεις το θέμα του έμμεσου επηρεασμού μέσω των διαφημίσεων έπεσες έξω. ;)

   Επίσης θα ήταν πιο όμορφο να προσέχεις τους χαρακτηρισμούς για άτομα που δεν γνωρίζεις ποιοί είναι, τί κάνουν και ποιά ειναι η φιλοσοφία και οι πράξεις τους στη ζώη.

   Φιλικά πάντα.

   • Μάλλον είσαι απο τα άτομα που δεν δέχονται κριτική, γιατί δεν υπήρξε χαρακτηρισμός προς το πρόσωπό σου παρα μόνο μία φιλική συμβουλή, αλλά όποιος έχει τη μύγα λέει ο λαός…

    Απο την άλλη μεριά, όχι, δεν θίγω το θέμα των διαφημίσεων απο πλευράς Ιδιωτικής Τηλεόρασης, αλλα μιλάω για σκάνδαλα που έχουν γίνει (με πυρήνες διάφορα κανάλια ιδιωτικά ΚΑΙ δημοσιογράφους) που δηλώνουν με τον πλέον ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ τρόπο, πως ο Ιδιωτικός Τομέας (όσων αφορά την τηλεόραση) δεν έχει φτερά στην πλάτη και ένα φωτοστέφανο στο κεφάλι… κερατάκια μόνο φαίνεται πως έχει…

    Οπότε, μάλλον (φιλικά πάντα) πρέπει να ξυπνήσεις . Συμβουλή σου δίνω.. αν θές την ακολουθάς…αν δεν θές, περι ορέξεως…κολοκυθόπιττα…

   • Επειδή μιλάς στον αέρα, για πες μας έμμεσα πώς πληρώνω εγώ τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά μη μάς πας μέσω 35 hops στον οικονομικό ιστό.

    Είμαστε στη διάθεσή σου να ακούσουμε.

   • Άν δεν θές να πάω μέσω 35 hops στον οικονομικό ιστο και γενικά αν θές να βάζεις στους άλλους όρους πριν μιλήσουν… πήγαινε μίλα με κανα φιλαράκι σου.. εγώ με τέτοια άτομα δεν γουστάρω να μιλάω.. να στο πώ κ λαϊκά..

    Μία γεύση μόνο θα σου δώσω για το τί παίζεται, μπας και ανοίξεις λίγο τα ματάκια σου…

    Η ΕΡΤ στηρίζει τα ιδιωτικά κανάλια
    Τη συνεχιζόμενη στήριξη της ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια, στα οποία παραχωρεί υλικό, εξοπλισμό αλλά και το προσωπικό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, καταγγέλλουν οι Ενώσεις Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ), τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος σε απολύσεις ή σε «εθελούσιες» αποχωρήσεις.

    Συγκεκριμένα, η κρατική ραδιοτηλεόραση μέχρι στιγμή καθημερινά παραχωρεί στα ιδιωτικά κανάλια οπτικοακουστικό υλικό από τα ρεπορτάζ που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, «pull» συνδέσεις με την κάλυψη και περιοδειών των υποψηφίων προέδρων πολιτικού κόμματος, ενώ έχει συνδεθεί απ’ ευθείας με τον ΑΝΤΕΝΝΑ μέσω οπτικής ίνας. Ομως, την περασμένη βδομάδα προχώρησε και στις «ζωντανές συνδέσεις» των δημοσιογράφων των ιδιωτικών καναλιών με τους σταθμούς που εργάζονται.

    Υπενθυμίζεται, ότι ήδη το Σωματείο Εικονοληπτών της Τηλεοράσεως της ΕΡΤ την περασμένη βδομάδα κατήγγειλε ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ στις 30/10 το τηλεοπτικό συνεργείο και το συνεργείο ζωντανών συνδέσεων της ΕΡΤ πήραν εντολή και πραγματοποίησαν ζωντανή σύνδεση με το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Παράλληλα, δύο μέρες μετά στις 2/11 δόθηκε πάλι εντολή να συνδεθούν «ζωντανά» με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, η οποία όμως απετράπη με παρέμβαση του Σωματείου. Ομως, όπως έχουν καταγγείλει οι εικονολήπτες της ΕΡΤ τέτοια φαινόμενα συνέβαιναν στο παρελθόν κατ’ επανάληψη με τα ενοικιαζόμενα από την ΕΡΤ συνεργεία.

    Τα ΔΣ της ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ καταγγέλλουν ότι και στις δύο περιπτώσεις «ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης του κρατικού καναλιού δήλωσε άγνοια». Απευθύνουν μάλιστα τα ερωτήματα «ποιοί δίναν αυτές τις εντολές; Τι συμφέροντα εξυπηρετούν και τι συμφέροντα έχουν οι ίδιοι; Γιατί δεν επεμβαίνει αμέσως ο εισαγγελέας να ψάξει αν κάποιοι εμπορεύονται το προσωπικό της δημόσιας τηλεόρασης μας που την πληρώνουμε όλοι με το ανταποδοτικό τέλος».

    Απευθυνόμενοι στον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, του ζητούν να βάλει τέλος σε αυτές τις συναλλαγές εδώ και τώρα γιατί «αν συνεχίσουν αυτές οι συναλλαγές, σε λίγο στα ιδιωτικά κανάλια δεν θα υπάρχει πλέον τεχνικό προσωπικό. Αλλωστε τι να το κάνουν αφού έχουν στην διάθεση τους το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ, το οποίο φυσικό είναι να μην φτάνει και να αναγκάζεται η ΕΡΤ να προχωρά σε σωρηδόν ενοικιάσεις ιδιωτικών εταιρειών παροχής τεχνικού προσωπικού και εξοπλισμού καθώς και στην πρόσληψη νέων συμβασιούχων», υπογραμμίζουν.

    “Ριζοσπάστης”

    Αυτά και άλλα πολλά είναι τα “Ιδιωτικά” κανάλια…

   • Ακόμα δεν μάς απάντησες όμως πώς προσωπικά εγώ πληρώνω τα ιδιωτικά κανάλια έστω και έμμεσα.

    Προσωπικά καταδικάζω το σύστημα της ΕΡΤ και όλες τις δοσοληψίες γύρω από αυτό.

   • Το κλασικό στυλάκι… δεν είδα, δεν άκουσα, δεν είπα…

    Άντε καλημέρα μας…

 15. Τελικά Titana βλέπεις πως το πράγμα στην Ελλάδα πάντα στο ίδιο καταλήγει.
  Μας εξοργίζουν οι μισθοί που παίρνει ο τάδε και ο τάδε, μόνο επειδή δεν τους παίρνουμε κι εμείς (ή ο πατέρας μας, ο θείος μας κλπ.). Εκτός από τις φορές που μας εξοργίζουν επειδή τους παίρνουν “οι άλλοι” (γαλάζιοι, πράσινοι κλπ.).

  Σχετικά με το θέμα τώρα πιστεύω πως για να το συζητήσουμε θα έπρεπε πρώτα να έχουμε αποφασίσει ποιός είναι ο ρόλος της ΕΡΤ. Αν ο στόχος είναι να βγάλει λεφτά, τότε ας κοιτάξουμε το ROI. Αν ο Χ δημοσιογράφος παίρνει 3 εκ. ευρώ το χρόνο αλλά φέρνει πίσω 20, τότε καλώς τα παίρνει κι ας πάρει και περισσότερα. Αν όλοι ήταν κερδοφόροι θα καταργούσαμε και το τέλος της ΔΕΗ και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι.

  Αν ο στόχος όμως δεν είναι το κέρδος (που πιστεύω δεν θα έπρεπε) τότε δεν πρέπει να το κρίνουμε έτσι. Από την άλλη όμως ας σκεφτούμε αυτό: Πώς θα παράγει η ΕΡΤ ποιότητα πληρώνοντας το 1/20 από αυτό που πληρώνουν οι άλλοι. Σαν παράδειγμα, αν στην πόλη μας υπήρχε ένα δημόσιο σχολείο και 10 ιδιωτικά και τα ιδιωτικά πλήρωναν τους καλούς δασκάλους 20 φορές παραπάνω, με πόσους καλούς δασκάλους θα έμενε τελικά το δημόσιο; Και πώς θα παρήγαγε ποιότητα με αυτούς; Το γεγονός πως στην πόλη μας δεν υπάρχουν 10 ιδιωτικά για κάθε δημόσιο σχολείο και οι καθηγητές αναγκάζονται να παραμένουν στα δημόσια για 1500 ευρώ δε σημαίνει πως μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στην τηλεόραση.

  • Κανείς δεν είπε για το πόσα παίρνουν στον ιδιωτικό τομέα, για το δημόσιο λέμε, γιατί σε μια κοινωνία που η ισότητα είναι θεμελιώδες αξίωμα, τα ίδια τα όργανα της κοινωνίας δεν το σέβονται.
   Σε ένα σχολείο απαραίτητος δεν είναι μόνο ο δάσκαλος αλλά και η καθαρίστρια. Ο δάσκαλος θα πάρει περισσότερα επειδή έχει επενδύσει περισσότερα χρόνια για να μάθει τη δουλειά που κάνει, αλλά οι δάσκαλοι μεταξύ τους παίρνουν τα ίδια λεφτά. Βέβαια ο διευθυντής παίρνει περισσότερα, αλλά σε καμία περίπτωση 20 φορές απάνω. Και για να το πω κανονικά… Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αμείβονται όσο ένας δημόσιος υπάλληλος, ρώτα και αυτούς πως νιώθουν…

 16. @ symos

  Δεν με νοιάζει αδερφέ ποσα παίρνει ο Χ δημοσιογράφος στο Χ ιδιωτικό κανάλι διότι ΚΑΝΕΝΑ ιδιωτικό κανάλι δεν μου παίρνει με νταβατζιλίκι Χ χρήματα το μήνα, όπως κανει η ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ.
  Όταν λοιπόν θα καυαργήσουνε αυτό το νταβατζιλίκι, ας πληρώνουνε όσα θέλουν όποιον θέλουνε

  • Δε λέω πως είναι λίγα τα χρήματα που ζητάνε τα κρατικά κανάλια… αλλά ρώτα τους γονείς σου, πριν το 1989 τί έβλεπαν… και θα καταλάβεις γιατι πληρώνεις το κράτος για να σου παρέχει ενημέρωση…

   Και μην μου πείς πως σου δίνει πιό σκάρτη ενημέρωση απο τα ιδιωτικά κανάλια… θα γελάσω έτσι?…

 17. Τα περισσότερα ειπώθηκαν στα παραπάνω σχόλια. Ιδιαίτερα με αυτό του Πάνου.

  Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Οι ιδιωτικοί σταθμοί λειτουργούν υπό το καθεστώς της ελεύθερης αγοράς και ως σκοπό έχουν το κέρδος. Η Δημόσια Τηλεόραση ΟΧΙ. Όταν καταφέρεις να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο, θα καταλάβεις γιατί ό,τι έγραψες για το θέμα είναι λάθος.

  • Όπως και οι περισσότεροι κάνεις το ίδιο λάθος και παραβλέπεις την αλήθεια. Μεταφέρεις το πρόβλημα στην πληρωμή του μηνιαίου τέλους.

   Επειδή σου αρέσουν τα προηγούμενα σχόλια ρίξε μια ματιά σε αυτό εδώ αλλά και σε αυτό εδώ.

 18. Για μάθε και πες μου και εμένα.. είμαι πολύ περίεργος. Όταν μάθεις να συγκρίνεις τι πληρώνει ο κλάδος και πόσα παίρνει ποιος. Να μιλήσουμε μετά δίκαια και με ανοιχτά χαρτιά

  Έστω λοιπον οτι μαθαίνουμε και τους μισθούς στα ιδιωτικά κανάλια.Και ας υποθέσουμε για την συζητηση ότι είναι οι διπλάσιοι απο αυτούς στη ΝΕΤ…Αλλάζει κάτι???? Σου ειπα και πριν και δεν το σχολίασες οτι το θέμα μου δεν είναι η ΝΕΤ αλλα οι υψηλοί μισθοί ανεξάρτητα ποιος τους δίνει και ποιο επαγγλεμα αφορούν.

  Επίσης πολλοί εδώ μεσα (αναμέσα σε αυτους και εγώ) εξοργίζονται με το γεγονός πως πρέπει υποχρεωτικά να μην πληωνεις την ΝΕΤ ακόμα κια αν δεν βλέπεις τηλεόραση.Το ξαναγράφω μήπως έχεις να πεις κάτι πάνω σ’αυτό

  Τα μηδενικά είναι η αποτίμηση σε χρήματα της ευθύνης, της εμπειρίας, της επιμέλειας, της γνώσεις κλπ κλπ. Μια βόλτα τριγύρω αν κάνεις.. πχ Facebook – Friendfeed που μου έρχεται στο μυαλό θα καταλάβεις πως εξαγοράζεται μια ολόκληρη εταιρεία που δεν έχει καν κέρδη γιατί είναι τρομερό asset το μυαλό και η εμπειρία των μηχανικών

  Εντελώς άστοχο το παραδειγμά σου…Ενδεχομένως να ισχύει για τον κλάδο της πληροφορικής,όχι όμως για της δημοσιογραφίας.Επίσης μιλάμε για άτομα όχι για εταιρίες…Ξαναεγραψες την ίδια πρόταση με πριν και σου ξαναλέω οι ιδιοτητες που αναφέρεις χαρακτηριζουν τον επαγγελματισμό καποιου και όχι τον μισθο του…..Και για να στο κάνω ποιο ξεκαθαρο….Ένας δημοσιογράφος ο οποίος παιρνει το 1/10 αυτών των μισθών είναι λιγότερο έμπειρος,συνεπής επιμελής κτλ ?????

  • Απάντησα σε όλα αυτά προηγουμένως. Δεν έχω κάτι επιπλέον να πω.

 19. Titana, άστο .. κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν εδω μέσα.. απο τέτοια άτομα του στύλ “για όλα φταίει το Δημόσιο” έχουμε ακούσει και θα ακούμε πολλά..

  Κανείς τους όμως δεν θα ψάξει να δεί κ τριγύρω τί ΒΡΩΜΙΑ υπάρχει… για αυτούς θα φταίει πάντα το Δημόσιο…

  α ρε Έλληνα…

 20. Αν και αξιοκρατικά δεν θεωρώ οτι αξίζουν οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι τόσο μεγάλους μισθούς δεν πιστεύω οτι είναι εκεί το πρόβλημα. Θεωρώ όμως οτι είναι και παράλογο και παράνομο το να πληρώνω υποχρεωτικά μέσω μιας “εταιρίας” που λέγεται ΔΕΗ μια υπηρεσία (αμφιβόλως αν την χρησιμοιποιώ η όχι) που ανοίκει στο κράτος. Δεν γνωρίζω και δεν ενδιαφέρομαι για σύγκριση μισθών μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων καναλιών. Δεν μπορεί όμως να υποχρεώνομαι για να έχω φώς να πληρώνω τηλεόραση. Και για όσους ενδιαφέρονται είμαι φοιτητής και τηλεόραση δεν διαθέτω!

  • Φίλε μου, δεν είπα ότι συμφωνώ με την πληρωμή του μηνιαίου τέλους αλλά το άφησα στην άκρη γιατί είναι άσχετο με αυτό που σχολιάζω στο post και εδώ στα σχόλια. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά θέματα

 21. Έχω νευριάσει με τους περισσότερους από εσάς σε αυτό το post…

  Γιατί προσπερνάμε το ότι πληρώνουμε μαζί με τη ΔΕΗ τη συνδρομή για την ΕΡΤ? Οι μεγαλοδημοσιογράφοι της ΕΡΤ όπως θα είδατε, δεν έχουν σύμβαση δημοσίου και δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα ποσά που παίρνουν όμως προέρχονται από μένα κυρίως και όχι από τα διαφημιστικά έσοδα όπως συμβαίνει στα ιδιωτικά κανάλια.

  Το τι παίρνει κάποιος σε μια ιδιωτική επιχείριση δεν με ενδιαφέρει καθόλου και ούτε καν θέλω να μάθω! Ο κάθε ιδιώτης μπορεί να πληρώνει όσο και όπως θέλει τους εργαζομενους του σύμφωνα με τη συμφωνία τους. Η ΕΡΤ όμως με μεσο όρο τηλεθέασης 5% και την διαφημιστική πίτα που κατέχει, ΔΕΝ έχει τόσα έσοδα ώστε να καλύπτονται όλοι οι μισθοί κλπ κλπ. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιεί τις συνδρομές μας μέσα από τη ΔΕΗ για να βολεύονται όλοι!

  Ας σταματήσει λοιπόν η συνδρομή, ας κλείσουν η ΝΕΤ και η ΕΡΤ3 για να μείνει ένα μόνο κρατικό κανάλι και μετά αναλόγα με το πόσο ανταγωνιστικό θα γίνει και τα έσοδα που θα αποφέρει η διαφήμιση, μπορούν άνετα να καθορίσουν και το ύψος των μισθών!

  Για την ώρα όμως που εγώ και εσείς τους πληρώνουμε, με νοιάζει και μάλιστα πολύ! Γιατί με το ποσό αυτό θα μπορούσα να πληρώνω συνδρομή σε κάποιο δορυφορικό πακέτο ή ακόμη και τη συνδρομή μου για την πρόσβαση στο internet! Ή αν έπρεπε να πληρώνω αυτό το ποσό αναγκαστικά, θα περίμενα από την ΕΡΤ υπηρεσίες και περιεχόμενο τύπου NOVA!

  Αυτά!

  PS: Ξέρω ότι με τις τελευταίες αποκαλύψεις “χάλασε” η πιάτσα της ΕΡΤ και πολύς κόσμος θα “ξεβολευτεί” και ακόμη περισσότερο άλλοι τόσοι θα χάσουν τις θέσεις που τους υποσχέθηκαν αλλά …χ*στηκα!

  :)

  • Κάνεις το ίδιο λάθος με τους υπόλοιπους και μπαίνεις στο ίδιο loop που μπαίνουν και όλοι οι άλλοι αυτή την στιγμή. Καταλήγεις να τα ανάγεις όλα στο μηνιαίο τέλος που πληρώνεις στην ΕΡΤ ως νταβατζιλίκι ή όπως θες πες το αλλά αυτό δεν είναι το θέμα.

   1. Μιλάμε για μια εντελώς ρατσιστική αντιμετώπιση
   2. Πρόκειται για παραβίαση κάθε αρχής και ηθικής
   3. Ενισχύεται όλο και περισσότερο το αίσθημα στην άκρη και σας έφαγα
   4. Είναι μονομερής η αντιμετώπιση

   Δεν σε βλέπω να αντιδρά το ίδιο στην φορολογία του φόρου στα κινητά πχ, εκεί είναι όλα καλά γιατί έχουμε είμαστε παγκόσμιοι μάγκες που φορολογούμε και τον φόρο;

 22. Έχω βαρεθεί αυτούς που βάζουν τη κασέτα και πατάνε play κάθε φορά που κάποιος τους αναλύει αυτά που θέλει να πεί…

  Titana, μην κουράζεσαι… δεν θέλουν να καταλάβουν… έχει γίνει επάγγελμα αυτό δεν το ξέρεις ?… Άδικός κόπος αδερφέ!!!..

  Η γενικότητα σαν μορφή ζωής έχει περάσει στο DNA μας σαν Έλληνες…

 23. Δεν με κατάλαβες! Στο σκεπτικό σου γενικότερα δεν διαφωνώ! Το θέμα της ΕΡΤ όμως έχει και την παράμετρο της αναγκαστικής συνδρομής που έχει ξεμείνει εκεί από την εποχή της ΥΕΝΕΔ (ή κάπου εκει…).

  Και ναι, από κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή! Αλλιώς καταλλήγουμε στο όλα καλα και όλα ωραία και συντηρούμε διάφορες καταστάσεις επειδή έτσι βολεύει μερικούς!

  • Τότε είσαι off topic γιατί δεν σχολιάζω το τέλος (κάτι με το οποίο διαφωνώ) αλλά πως αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό, την άποψη ότι οι υψηλοί μισθοί είναι κακό να δίνονται κλπ κλπ.

   Το τέλος είναι κάτι άλλο, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά ενισχύεται και από τις πολιτικές της φορολογίας του φόρου στα κινητά. Ξέρεις (ποσό + ΦΠΑ)χ νέος φόρος. Είχα ρωτήσει τον ΓΑΠ και είχα επιμείνει σε αυτό αλλά..

   Για αυτό ξαναλέω ότι μιλάμε για κοινωνική κρίση και όχι οικονομική και όλο αυτό βιώνεται πολύ στραβά και άρρωστα. Όλη αυτή η ιστορία ουσιαστικά δείχνει ότι στην κατάλληλη στιγμή αυτός που έχει τα χρήματα και την δύναμη θα πει: Α ναι Βασιλάκη, έτσι μου είσαι, να λοιπόν τα φορολογικά σου στον φόρα και να σου πω, πρέπει να κόψεις το sushi και τον μισό μισθό σου γιατί πολλά παίρνεις και δεν κάνει καλό.

   Πάνω σε αυτό το ρατσιστικό και άρρωστο σκεπτικό, κολλάνε το τέλος για να μπει το συναίσθημα και η μπάλα χάνεται με ακόμα πιο άρρωστο τρόπο γιατί αυτό που θα γίνει είναι περικοπές. Αυτό σημαίνει ότι αυτός που είχε τα λεφτά, την δύναμη και αποφάσισε την χρονική στιγμή να επηρεάσει με τόσο ρατσιστικό και άρρωστο τρόπο τα πράγματα, επιβεβαιώνεται και την επόμενη φορά θα έχει ένα ακόμα λόγο να το κάνει για την όποια ΕΡΤ και φυσικά για το δικό του συμφέρον και μόνο.

   • Κάνεις λάθος! Εδώ μιλάμε για ένα τεράστιο φαγοπότι με διακίνηση ποσών που δεν δικαιολογούνται! Αντίστοιχα ποσά θα αποκαλυφθουν αν βγουν στη φόρα και προϋπολογισμοί για εκπομπες που ποτέ δεν γυρίστηκαν αλλά τα χρήματα …κάπου πήγαν!

    Και αυτό που λες με το παράδειγμα ότι θα μου βγάλουν στη φόρα το μισθο μου και κάποιος θα κρίνει για το αν θα έχω περικοπές είναι επίσης άκυρο! Αν αποδειχτεί πως ο μισθός μου (σε δημόσια υπηρεσία πάντα) ήταν αποτέλεσμα της φιλίας μου με το Δ.Σ. και έπαιρνα τα κέρατά μου κάθε μήνα κατόπιν “εσωτερικών συμφωνιών”, ναι καλά θα κάνει και θα μου τα κόψει γιατί ήξερα πως “έπαιζα” και όταν παίζεις υπάρχει κίνδυνος να χάσεις!

    Αν ήμουν ένας απλός εργαζόμενος της ΕΡΤ με έναν βασικό μισθό σύμφωνα με την ειοδικότητά μου, δεν θα είχα απολύτως κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιηθούν τα πάντα! Αν όμως ήξερα πως πληρώνομαι για μια θέση στην οποία δεν εμφανίζομαι ποτέ, ε ναι θα …ίδρωνα λίγο! :p

    Η ιστορία με την ΕΡΤ συντηρείται δεκαετίες τώρα και όλοι το θεωρούσαν δεδομένο! Ε ήταν καιρός να σταματήσει, έστω και με άσχημο τρόπο! Και αν όλα γίνουν σωστά (δεν είμαι σίγουρος ακόμη), μπορεί να τακτοποιηθούν όλα με τέτοιο τρόπο που καμία από τις επόμενες εξουσίες δεν θα μπορέσει ξανά να …μαγειρέψει!

    Ξανα-μανα-τονίζω πως όλα αυτά τα λέω για την υπόθεση της ΕΡΤ και τίποτα άλλο!

   • ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ. ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου στα περί συμφωνιών under the table, φαγοπότια, κλπ. Δεν μπορώ να το γράψω διαφορετικά.

    Αυτό που λέω είναι ότι η ιστορία αντιμετωπίζεται ρατσιστικά και μόνο. Θα γίνει μια μεγάλη αφορμή για αυτόν που το έκανε να ξανακάνει κάτι χειρότερο την επόμενη φορά.

    Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έκαναν περικοπές και ξεκαθάρισμα στο πλαίσιο μιας στρατηγικής. Έχω θέμα με αυτό που γίνεται τώρα. Λές και είμαστε Νιγηρία ή κάτι τέτοιο. Την επόμενη φορά θα αντιμετωπίσουν έτσι τον οποιονδήποτε επειδή μπορούν και το έχουν πετύχει ήδη.

 24. Επίσης αντίστοιχο επάγγελμα έχει καταντήσει και η φράση “α ρε Έλληνα” άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουν μερικοί!

 25. BillDanos, κανείς δεν συμφωνεί με τα 40 ευρώ που δίνουμε στην ΕΡΤ γιατι απλά δεν τα αξίζει. Συζητάμε το θέμα που προκύπτει απο όλους αυτούς που τα ρίχνουν μόνο στον Δημόσιο Τομέα και βάζουν στην άκρη (προκλητικά) τον Ιδιωτικό Τομέα και θέλουν να δείξουν πως (και καλά) ο Ιδιωτικός Τομέας είναι μέλι-γάλα ενω ΠΑΝΤΑ ο Δημόσιος Τομέας είναι για ντομάτες…

  Ψάξτε λίγο γύρω σας και θα δείτε πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ κάνουν μία μίξη… ΟΛΑ αυτά είναι συνδεμένα μεταξύ τους ! Τί άλλο να πώ?..

  Αν κάνουμε πως δεν βλέπουμε παραπέρα και τα ρίχνουμε συνέχεια στον πιό εύκολο στόχο, πραγματικά να μην το συζητάμε άλλο…

  Μιλάμε για ένα κύκλωμα διαφθοράς που δεν έχει να κάνει με ΔΗΜΟΣΙΟ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ. Αυτά πάνε μαζί εδώ και χρόνια.. απο μίζες, σκάνδαλα κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο…

  Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ , ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ … βάλε και αυτό σαν επάγγελμα..

  • @Μαρίνος προφανώς όπως έχω ξαναπεί καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ. Δεν θα έπρεπε όμως -κατά τη γνώμη μου- να πάρουμε ως παράδειγμα το θέμα της ΕΡΤ για να συζητήσουμε για το θέμα αυτό! Εκεί διαφωνώ και πουθενά αλλού!

   :)

   • Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό… αλλα είναι κ αυτό…

    Έγινες αντιληπτός.

 26. Πρώτη φορά Τιτάνα που διαφωνώ τόσο μαζί σου.
  Προσωπικά δεν θα γκρίνιαζα για τις αμοιβές αν
  1. Η ΕΡΤ δεν ήταν ζημιογόνος
  2. Παρήγαγε/προωθούσε πολιτισμό σε επίπεδο BBC.

  Αφού δεν καλύπτει ούτε το ένα τουλάχιστον από τα δύο (με σημαντικότερο το 2ο), τότε θεωρώ τις αμοιβές υπερβολικές για το παραγόμενο έργο. Δηλ. τι προσφέρουν οι κ.Λυριτζής/Οικονόμου στον δημοσιογραφικό τομέα και αξίζουν τα λεφτά τους?

 27. Το που ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα είναι κατεξοχήν δημόσια πληροφορία (εξαιρούνται, όπως πάντα, πληροφορίες “ευαίσθητες” για την εθνική ασφάλεια).

  Το πως κατέληξε στην δημοσιότητα η λίστα των “μισθών” έχει ένα ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει καμία σημασία σε σχέση με την πληροφορία αυτή καθ’ αυτή και ούτε με απασχολεί εμένα ως πολίτη. Ήδη θα έπρεπε να είναι γνωστά αυτά τα νούμερα δηλαδή.

  Μπορεί και να είναι διαθέσιμα ήδη πάντως… δεν το έχω ψάξει.

 28. Αν η αγορά έχει τέτοιους μισθούς στα ιδιωτικά κανάλια, αναγκαστικά θα ακολουθήσει και η ΕΡΤ. Είναι ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  Και όταν μιλάω για ανταγωνισμό, δεν μιλάω για νούμερα ή για ποιότητα προγράμματος. Μιλάω για εργασιακές ευκαιρίες.
  Σκεφτείτε, ποιος καλός παρουσιαστής/σκηνοθέτης/δημοσιογράφος θα κάτσει να παράγει καλό υλικό για την ΕΡΤ όταν μπορεί να δουλέψει για πολύ περισσότερα χρήματα στον ιδιωτικό τομέα; Μάλλον κανείς. Αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που αναγκάζει την ΕΡΤ να λειτουργεί ανταγωνιστικά και να κινείται με παρόμοιο τρόπο με τα ιδιωτικά κανάλια.
  Από την άλλη, ένα σωστό και ποιοτικό πρόγραμμα θεωρητικά ανεβάζει τελικά και τα νούμερα, άρα βάση εσόδων διαφήμισης μπορεί να αποσβέσει και το κόστος του.
  Με λίγα λόγια το πρόβλημα της ΕΡΤ δεν είναι οι μισθοί της. Σίγουρα έχει προβλήματα στο πρόγραμμά της, σίγουρα πολλοί εκεί μέσα λειτουργούν με λογική δημοσίου (με την κακή έννοια), όμως αυτά δεν είναι σχετικά με τη συζήτησή μας.
  Τώρα, σχετικά με τη δημοσίευση των μισθών, υποθέτω ότι έχει να κάνει με το ότι είναι δημόσιο και είναι υποχρεωμένη η ΕΡΤ να δίνει τέτοιες αναφορές.
  Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το πως δημοσιεύτηκαν, όσο το πως χρησιμοποιήθηκαν. Πιστεύω ότι το να ρίχνουμε την ευθύνη για τα προβλήματά μας σε τρίτους και να προσωποποιούμε το πρόβλημα της οικονομίας μας σε διάφορες ομάδες, βασισμένοι σε τέτοιου είδους λίστες, μάλλον κάποιους βολεύει. Αποπροσανατολισμός είναι.

 29. Τιτάνα, σε διαβάζω αρκετό καιρό και είναι η πρώτη φορά που νιώθω την ανάγκη να σχολιάσω.

  Λυπάμαι αλλά κατά τη γνώμη μου κάνεις ένα σημαντικό λάθος όσον αφορά τα περί ηθικής στη δημοσιοποίηση των ονομάτων. Η ΕΡΤ είναι ένας δημόσιος φορέας του οποίου μέτοχοι και βασικοί χρηματοδότες με τους φόρους μας είμαστε όλοι εμείς (αλλά και όσοι δανείζουν το Ελληνικό κράτος). Όλοι εμείς (αλλά και οι δανειστές μας) λοιπόν έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε που πηγαίνουν τα χρήματά μας, με πόσο αμοίβεται ο κάθε “υπάλληλός” μας και τί έργο παράγει. Το να θεωρούμε μεμπτό τη δημοσίευση ονομάτων είναι σαν να επικαλείται λόγους ηθικής η δίοικηση μιας ιδιωτικής επιχείρησης προκειμένου να μη δώσει στοιχεία για τις αμοιβές του προσωπικού στους μετόχους της. Ειδικά μάλιστα, στο δημόσιο τομέα τα πράγματα πρέπει να είναι ακόμη πιο αυστηρά γιατί οποιαδήποτε απόκλιση εμπεριέχει την υπόνοια συναλλαγής και βολέματος…

  Ενώ όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να γνωρίζουμε πόσα παίρνουν οι της ΕΡΤ, δεν ισχύει το ίδιο για τα ιδιωτικά κανάλια (και οποιαδήποτε ιδ. επιχείρηση) γιατί ΔΕΝ είμαστε μέτοχοί τους και δεν μας αφορά αφού δεν τους πληρώνουμε εμείς.

  Τέλος, στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να δίνουν τα λεφτά, αλλά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά δεν διστάζουν να τους διώξουν ασχέτως ονόματος. Κάτι που βέβαια δε συμβαίνει στο δημόσιο εκτός αν αλλάξει η κυβέρνηση και διώξουν τους προηγούμενους για να φέρουν τους δικούς τους για λόγους άσχετους με την απόδοση.

  Όσον αφορά τα περί ROI, ας μη συζητήσουμε καλύτερα τόσο για το το ROI της ΕΡΤ, όσο και του δημοσίου γενικότερα…

  • Χαίρομαι που σχολιάζεις παρά την διαφωνία μας. Έτσι προάγεται ο διάλογος.

   Θα ξαναπώ ότι δεν διαφωνώ για την αγανάκτηση του τέλους προς ΕΡΤ, δεν λέω ότι έχει καλό ROI η ΕΡΤ, δεν λέω ότι τόσα χρόνια έχουν φύγει εκατομμύρια ευρώ σε εκπομπές που δεν έγιναν ποτέ κλπ κλπ. Δεν σχολιάζω αυτό.

   Το βγάζω εκτός πραγματικότητας για ένα λεπτό και σκέφτομαι αυτό που συμβαίνει με το θέμα. Μίλησα για κοινωνικό πρόβλημα. Μίλησα για ρατσισμό. Μίλησα για μισθούς που πρέπει να είναι μεγάλοι και όχι ταμίας και διευθυντής να παίρνουν περίπου τα ίδια. Σχολίασα πως ο μισθός αντανακλά ένα μπουκέτο προσόντων, ευθύνης, εμπειρίας, γνώσης κλπ. Είπα ότι όλο αυτό είναι πανέμορφα στημένο και μονόπλευρα παρουσιασμένο με μεγάλες δόσεις συναισθήματος και αφορισμού (εκτός του ρατσισμού) γιατί δεν ξέρουμε πόσο πληρώνει η αγορά στην οποία κινούνται οι κύριοι και οι κυρίες για τους οποίους γίνεται λόγος. Είπα επίσης ότι με όλο αυτό το ζήτημα, αυτός / οι / ες που κίνησαν τις διαδικασίες και βλέπουν τις αντιδράσεις θα έχουν ένα πολύ καλύτερο λόγο την επόμενη φορά να κάνουν κάτι πολύ χειρότερο. Μόνο που την επόμενη φορά μπορεί να είμαι εγώ, εσύ, ο κολλητός μου, το MEGA, το Υπουργείο Υγείας, η θέση στην εταιρεία που τόσο περίμενες αλλά επειδή δεν σου αρέσει να τρως ρύζι δεν θα σε προσλάβουν στην θέση marketing βιομηχανίας ζυμαρικών κλπ κλπ.

   Καταλαβαίνεις που το πάω, χωρίς να μπλέκω καθόλου σε αυτό όσα ανέφερα ότι βγάζω εκτός και με τα οποία σχεδόν στην πλειοψηφία τους συμφωνώ.

  • @ yannisb: Σωστότατος !
   Ακριβώς αυτό (θα έπρεπε να) είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ !

 30. Παιδιά Έλεος, δλδ τι να πω, Τιτάνα έχεις κολλήσει και δεν βλέπεις καθαρά.

  1. Μιλάμε για μια εντελώς ρατσιστική αντιμετώπιση
  Τους πληρώνω κάθε 2 μήνες (όχι απο επιλογή) ούτε μου παρέχουν κάποια υπηρεσία. Τουλάχιστον σήμερα 2009 δεν βλέπω Νέτ ΟΥΤΕ για πλάκα, καλύτερα να δω ΣΚΑΙ που έχει και τα απίστευτα ντοκιμαντέρ.
  Και δεν θα το πληρώσω με την ΔΕΗ, μπορεί να το πληρώσω μέσω της αυξημένης τιμής της κοκα-κολα γιατί έκανε διαφήμισή στο ΣΚΑΙ και ανέβασε την τιμή του λίτρου για να βγάλει τα λεφτα, αλλά και πάλι ΕΠΙΛΕΓΩ αν και τι θα αγοράσω από τα διαφημιζόμενα προίόντα.

  2. Πρόκειται για παραβίαση κάθε αρχής και ηθικής
  Παραβίαση είναι να μην έχω δουλειά και οι απολαβές μου να είναι τα 420 του Ο.Α.Ε.Δ. και παράλληλα να δουλεύω 2 μέρες την εβδομάδα σε καφέ χωρίς ένσημα γιατί ζούμε σε Κ#$%#$%ΚΡΑΤΟΣ
  (αν βάλω ένα ένσημο χάνω το ταμίο και τα μόρια για να κάνω προκύριξη για το δημόσιο, που θέλω να μπώ όχι για να κάθομαι αλλά για να πληρώνομαι κανονικά + άδειες + επιδόματα + υπερωρίες γιατί στην επαρχία αυτά συνήθως δεν τα πληρώνουν)
  και πές μου εσύ για τους “κυρίους” που βγάζουν σε ένα χρόνο όσα λεφτά δεν θα βγάλω σε 30 μπορεί και στην ζωή μου ολόκληρη και τους οποίους ΠΛΗΡΩΝΩ κιόλας ελεος. δεν είναι ανήθικο να πληρώνω με τα 650ευρώ που βγάζω καθαρά?
  Στην τελική ΝΕΤ δεν βλέπει σχεδόν κανείς ή να κλήσει ή να πέρνουν τον βασικό μισθό και οι τηλεπαρουσιαστές, και αν δεν θέλουν το μπούλο και σπίτι τους, να πάει κάποιος άλλος ευτυχώς τα ΚΑΝΑΛΙΑ ειναι 10-20 αυτά είναι, όλο και κάποιος ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ δεν θα έχει πρόβλημα με 1500-2500 απολαβές τον μήνα, θα ζεί δεν θα πεινάει σαν εμένα παράδειγμα.

  3. Ενισχύεται όλο και περισσότερο το αίσθημα στην άκρη και σας έφαγα
  Α.. μάλιστα δλδ κακός έστειλε ο υπουργός τα καθίκια τους “αστυνομικούς” σπίτι τους για τον ξυλοδαρμό του αλλοδαπού. (ή καλύτερα την απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως) όχι δεν τα ισοπεδώνω όλα, αλλά αν δουλεύεις στο δημόσιο κύριε δημοσιογράφε πρέπει να έχεις σαν μότο το “σεμνά και ταπεινα” και εσυ φίλε παρουσιαστή, Δουλεύεις στο Δημόσιο.. θα πέρνεις ΑΥΤΑ, που σου φτάνουν για να ζήσεις και θα φτάσεις να πέρνεις μέχρι και εκείνα (τυχαίο νούμερο 5000 τον μήνα)και αν δεν σε καλύπτουν να φύγεις να πας αλλού δεν δίνουμε παραπάνω.
  Η βουλευτική αποζημίωση είναι 7000 τον μήνα έτσι?? γιατί ο δημοσιογράφος στην ΝΕΤΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ να βγάζει 27000, 20 χιλιάδες ευρώ παραπάνω από τον βουλευτή?? δλδ κάνει κάτι πιο δύσκολο??

  4. Είναι μονομερής η αντιμετώπιση
  Αν δεν πλήρωνα την ΝΕΤ ΆΜΕΣΑ δεν θα είχε τέτοια αντιμετώπισή, μονομερή…. αιντε δλδ όλα τα τσουτσέκια… δεν μπήκανε μέσα στο Δημόσιο, αλλά έκκαναν και κονέ έκαναν και εταιρίες και το αρμέγουν το δημόσιο….. ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ / ΜΑΣ.

  5. Θα πάει κανείς φυλακή τελικά????????? Σαν παραδειγματική τιμορία??
  to egrapsa prin to grafw kai tora. Δεν μπορώ… με πνίγει το δίκιο.

  • σήμερα 2010 σορυ για παραπάνω.

 31. Αν καταλαβαίνω καλά το νόημα του post λες οτι δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι, αλλά αυτοί που τους τα δίνουν.

  Θα συμφωνήσω απόλυτα. Όπως είπε και ο Οικονόμου μην κατηγορείτε εμάς αλλά αυτούς που τα δίνουν.

  Άμα τρελάθηκε ο εργοδότης δεν φταίει ο εργαζόμενος, αυτο έλλειπε, και εγώ θα ήθελα να δουλέψω στη ΕΡΤ και σε οποιον δίνει τα περισσότερα. Παράλογο;

  Όσοι τρελαίνονται και λένε τα απίστευτα δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τον συναισθηματισμό τους και να δουν πως λειτουργεί το πράγμα. Θα έλεγα να ηρεμήσουν και να αρκεστούν σε αυτά που τους έχει φέρει η ζωή. Κρίμα τόση ζήλια.

 32. Εγώ πάντως την “δουλειά” θα την ψάξω και αν γίνεται ΕΡΤ δεν θα πληρώνω.Δεν με ενδιαφέρουν τα περί ρατσισμού κτλ κτλ,με ενδιαφέρουν τα χρήματα μου.Άιντε γιατί πολύ ανοχή έπεσε.

 33. Η αποτυχία στην Ελλάδα να αναλύουμε τα προβλήματα, σαν την κατάσταση στην ΕΡΤ, είναι ότι απομονώνουμε 2-3 παραμέτρους και δεν τις βλέπουμε μέσα στο σύνολο της κατάστασης.

  Π.χ. οκ με το θέμα του ρατσισμού, τα καημένα τα παιδιά της ΕΡΤ τα θίξαμε και δεν θα κοιμηθούν το βράδυ. Δεν θα γινόταν όμως αν δεν υπήρχε πλειάδα παραδειγμάτων που παίρνουν παχυλούς μισθούς χωρίς να αποδεικνύεται το added value της εργασίας τους.

  Άρα, προσωπικά αδυνατώ να μελετήσω την όποια κατάσταση σε υποκομμάτια, όσο το σύνολο πάσχει σε σημείο προχωρημένης σήψης.

  Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν και 10 άξιοι και τίμιοι εργαζόμενοι, βάλτε όποιο νούμερο θέλετε στο 10.

  Αλλά το μακροσκοπικό στιγμιότυπο είναι ένας οχετός κομματόσκυλων χωρίς αξία.

 34. Για να πω την αλήθεια βαρέθηκα να διαβάζω τον τοίχο του κειμένου.

  Ο μισθός πρέπει να είναι ανάλογος:
  1. των προσόντων
  2. της παραγωγικότητας
  3. της οικονομικής δυνατότητας του εργοδότη.

  Ο δημόσιος υπάλληλος της ΕΡΤ έχει σαν προσόν το βύσμα, παράγει τα στοιχειώδη και ο εργοδότης του είναι χρεωμένος πέρα από κάθε κατανόηση. Δεν είμαι ενάντια στο μεγάλο μισθό, αλλά πρέπει να τον δικαιολογούν κιόλας, κάτι που δεν γίνεται.

  Επίσης η σύγκριση δημοσίου και ιδιώτη είναι εντελώς άκυρη. Αποτελεί παραβίαση ιδιωτικότητας να απαιτεί ο κάθε πολίτης την αμοιβή του άλλου πολίτη που ΔΕΝ ανήκει στο δημόσιο. Οι μισθοί του δημοσίου ΠΡΕΠΕΙ να είναι γνωστοί για να ξέρει ο πολίτης που πάνε τα χρήματα των φόρων του και αν θέλει να αλλάξει την κατάσταση.

  Πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα όλοι οι μισθοί για να δούμε πως η καθαρίστρια του υπουργείου οικονομικών παίρνει μεγαλύτερο μισθό από πτυχιούχο σε “μικρότερο” υπουργείο…

  • Απολύτως σωστός. Το δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι διάφανο.

   Είμαστε μακριά από δημοκρατικές κοινωνίες. Στη Νορβηγία είναι στο διαδίκτυο ελεύθερα προσβάσιμα τα ετήσια εισοδήματα κάθε πολίτη. Εδώ επειδή είμαστε στην πονηριά και στην απατεωνιά, θα πέφταμε να τον φάμε όποιον κατέβαζε για ψήφιση σχετικό νομοσχέδιο.

 35. Ορίστε και ένα ωραίο αρθράκι μόλις σημερινό …

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4555386

  … και να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω με τεκμηριωμένα νούμερα πριν κάνουμε άτυχες συγκρίσεις.

Top

Show Buttons
Hide Buttons