Η Qualcomm λανσάρει τη νέα midrange πλατφόρμα Snapdragon 710

by George Polyzos • On 24-05-2018 • AT 1:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Qualcomm προχώρησε στην παρουσίαση της νέας της mobile πλατφόρμας Snapdragon 710 η οποία προορίζεται να εξοπλίσει midrange συσκευές με λειτουργικό Android.

Η πλατφόρμα Snapdragon 710 τοποθετείται ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες Snapdragon 660 και στην high-end πρόταση Snapdragon 845 που εξοπλίζει τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς. Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα πρόταση προσφέρει δύο φορές καλύτερη AI απόδοση σε σχέση με την πλατφόρμα Snapdragon 660 καθώς επίσης βελτιωμένη απόδοση σε μία ευρεία γκάμα λειτουργιών από το περιβάλλον χρήσης μέσω φωνητικών εντολών έως τη φωτογραφία και τη λειτουργία βάσει βιομετρικών χαρακτηριστικών.

Η πλατφόρμα συμπληρώνεται από το X15 LTE modem και τον επεξεργαστή εικόνας Spectra 250 τα οποία αποτελούν ελαφρά χαμηλότερων επιδόσεων εκδόσεις των X20 modem και Spectra 280 που συμπληρώνουν τη σειρά Snapdragon 800. Ως εκ τούτου τα τηλέφωνα που θα βασίζονται στον Snapdragon 710 ενδεχομένως να είναι τα πρώτα (με επεξεργαστές Qualcomm αυτής της κατηγορίας) που θα υποστηρίζουν αναπαραγωγή βίντεο 4K HDR, πέρα από τις ναυαρχίδες των διαφόρων κατασκευαστών. Το X15 LTE modem αναμένεται να προσφέρει ταχύτητες πρόσβασης της τάξης των 800 Mbps και βελτιωμένη ισχύ σήματος.

Ο Snapdragon 710 είναι κατασκευασμένος με βάση την αρχιτεκτονική 10nm, μέσω της οποίας η Qualcomm ευελπιστεί ότι θα προσφέρει καλύτερη συνολική απόδοση κατά 20% σε σχέση με τις συνολικές επιδόσεις του Snapdragon 660. Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, ειδικά όταν ο χρήστης παρακολουθεί βίντεο ή παίζει παιχνίδια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Qualcomm είχε προαναγγείλει την σειρά Snapdragon 700 κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, τον περασμένο Φεβρουάριο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons