Η Qualcomm απορρίπτει και την βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς της Broadcom

by George Polyzos • On 09-02-2018 • AT 12:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Qualcomm, μεγαλύτερος προμηθευτής chips για φορητές συσκευές, απέρριψε και τη δεύτερη, βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς της Broadcom θεωρώντας ότι «περιέχει σοβαρές ελλείψεις».

Η βελτιωμένη πρόταση της Broadcom, ύψους 121 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατέθηκε την Πέμπτη, ενώ στην ανακοίνωση απόρριψης η Qualcomm ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να γνωστοποιήσει στην Broadcom τα σημεία τα οποία καθιστούν την πρόταση απορριπτέα.

Ουσιαστικά η Qualcomm, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, θεωρεί ότι τα 82 δολάρια ανά μετοχή που προσφέρει η Broadcom «υποτιμά» την αξία της εταιρείας και επιπλέον, στην πρόταση εξαγοράς, «δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς ο κίνδυνος η συναλλαγή να απορριφθεί εξαιτίας αντιμονοπωλιακών ανησυχιών».

Η Broadcom, η οποία κατασκευάζει chips για κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή, είχε καταθέσει την αρχική της προσφορά εξαγοράς τον περασμένο Νοέμβριο με μία τιμή ανά μετοχή στα 70 δολάρια ή 105 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν η πρόταση γινόταν αποδεκτή θα μιλούσαμε για την μεγαλύτερη εξαγορά στον χώρο της τεχνολογίας.

Πρακτικά, μία συνένωση των δύο θα δημιουργούσε έναν πραγματικό κολοσσό που θα παρήγαγε chips για κάθε ηλεκτρονική συσκευή που συναντάμε σήμερα στην καθημερινότητά μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική προσφορά της Broadcom είχε απορριφθεί από την Qualcomm θεωρώντας ότι η τιμή δεν ήταν αρκετά υψηλή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons