Πώς θα μπορούσε να ωφεληθεί η Apple από το πάθημα του Galaxy Note 7;

by George Polyzos • On 18-10-2016 • AT 12:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

apple-iphone7

Η Samsung ανακάλεσε για δεύτερη φορά το Note 7 και τερμάτισε την παραγωγή του, δυσάρεστη κατάσταση για την ίδια, αλλά ίσως αποτελεί ευκαιρία για την Apple να εκμεταλλευθεί προς όφελός της την κατάσταση.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα ένας κάτοχος Galaxy Note 7 μπορεί είτε να αντικαταστήσει τη συσκευή του με κάποια άλλη συσκευή της Samsung ή να του επιστραφούν τα χρήματα και αν το επιθυμεί να επιλέξει κάποιο smartphone άλλου κατασκευαστή.

Σε πρόσφατη αναφορά της η KGI Securities θεωρεί ότι ο «άλλος κατασκευαστής» θα είναι η Apple για έναν αριθμό καταναλωτών που θα ποικίλει από τα πέντε έως τα επτά εκατομμύρια. Μάλιστα, οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν ότι η πλειοψηφία αυτού του κοινού θα επιλέξει το iPhone 7 Plus λόγω της dual lens κάμεράς του καθώς πολλοί χρήστες είχαν αρχικά επιλέξει το Note 7 λόγω των φωτογραφικών του επιδόσεων.

Πρακτικά η αναφορά της KGI θεωρεί ότι από τα περίπου 12 εκατομμύρια καταναλωτές που είχαν αγοράσει το Galaxy Note 7, περίπου οι μισοί θα μπορούσαν να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους και να στραφούν σε κάποιο μοντέλο iPhone. Μερίδιο από αυτήν την πίτα προβλέπεται επίσης να λάβουν η Huawei και η Google με τις συσκευές Pixel και Pixel XL.

Φυσικά πρόκειται για καθαρά υποθετική εκτίμηση του πώς θα κινηθεί το καταναλωτικό κοινό, δεδομένου ότι μεγάλη μερίδα κατόχων του Note 7 αρνούνταν πεισματικά να επιστρέψει τη συσκευή του ακόμη και με τον κίνδυνο έκρηξης ή ανάφλεξης να ελλοχεύει.

Η KGI Securities εκτιμά επίσης ότι το θέμα με την ανάκληση του Note 7 δεν θα επηρεάσει τη Samsung περισσότερο από μερικούς μήνες, ωστόσο σημειώνεται ότι εάν προκύψουν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη συνολική εικόνα της κορεατικής εταιρείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons