Πώς να κατεβάσετε τα δεδομένα που συλλέγει το Facebook

by Nikos Kaimakamis • On 02-04-2018 • AT 10:15 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες εβδομάδες για την ασφάλεια των δεδομένων που υπάρχουν στα προφίλ των χρηστών του Facebook. 

Το ίδιο το Facebook έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα να διαχειρίζονται όπως το επιθυμούν τα δεδομένα από τη δραστηριότητά τους εκεί, ενώ έχει ήδη γνωστό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Wired, ότι σε πολλές περιπτώσεις Android χρηστών έχει γίνει λήψη μεταδεδομένων από την πλευρά του Facebook για την τηλεφωνική δραστηριότητά τους. Έτσι, είναι χρήσιμο να γνωρίζει κανείς ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από κάποιον χρήστη που θέλει να κατεβάσει τα δεδομένα που κρατά το Facebook.

Αρχικά, θα πρέπει να οδηγηθεί κανείς στο πεδίο των ρυθμίσεων του Facebook, στην καρτέλα Γενικά και από εκεί να επιλέξετε το πεδίο Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook. Μόλις το κάνετε αυτό, θα λάβετε δύο email, το ένα εκ των οποίων θα σας ενημερώνει ότι το Facebook έχει λάβει το αίτημά σας και ακόμα ένα το οποίο θα έχει ως συνημμένο ένα αρχείο το οποίο περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα που έχει κρατήσει για εσάς το Facebook. To μέγεθος του αρχείου αυτού εξαρτάται από τη δραστηριότητά σας εκεί και περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο, μαζί με το αρχείο index.htm το οποίο ανοίγει μία καρτέλα στον browser, η οποία σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα που κρατά το Facebook για εσάς.

Στο link https://www.facebook.com/invite_history.php μπορείτε να διαγράψετε όλες τις επαφές που έχετε εισαγάγει στο Facebook, ενώ από την κεντρική σελίδα του προφίλ σας μπορείτε να δείτε την αναθεώρηση χρονολογίου και το αρχείο δραστηριότητας προκειμένου να διαγράψετε εάν το επιθυμείτε μία παλαιότερη δημοσίευση, κάνοντας χρονολογική αναζήτηση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons