ΜΜΜ 2009: Αυξήσεις στο ενιαίο εισιτήριο, φθηνότερες κάρτες

by Stefanos Kofopoulos • On 31-12-2008 • AT 5:15 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

euro money

Με αύξηση στο ενιαίο εισιτήριο μπαίνει το 2009. Από αύριο, 1 Ιανουαρίου 2009 οι επιβάτες θα πληρώνουν €1 αντί €0.8 για το ενιαίο εισιτήριο. Το ενιαίο ισχύει για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχει διάρκεια 1.5 ώρα και γενικά βολεύει όταν δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους ή χρησιμοποιούνται ΜΜΜ σταθερής τροχιάς.

Αν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών (το συνιστώ από προσωπική εμπειρία 5 ετών) το 2009 έρχεται με χαμηλότερες τιμές. Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα Μέσα κοστίζει μειώνεται στα €35 από τα €38. Η κάρτα για λεωφορεία, Τραμ και Τρόλεϊ μειώνεται στα €15 από €17,5. Η μηνιαία κάρτα για ΗΣΑΠ θα κοστίζει €25 ενώ η μηνιαία κάρτα για το Μετρό €30.

Ελπίζω το 2009 να είναι η χρονιά που οι μηνιαίες κάρτες θα εξελιχθούν και θα δούμε έστω και πειραματικά χρήση RFID ή Smart Cards για να ξεφύγουμε επιτέλους από την χαζομάρα βγάζω φωτογραφίες, χάρτινη κάρτα, πλαστική άθλια θήκη κλπ.

Update: Η τιμή της κάρτας για όλα τα μέσα εδώ φαίνεται στα €38 αλλά τελικά κοστίζει €35 μήνες τώρα. Thanks Matrix

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλησπερά titana,

  Οι κάρτες ήταν ήδη 35 ευρώ από τον Μαιο, επομένως δεν μειώνονται αλλά μένουν σταθερές, ενώ σωστά γράφεις τα εισιτήρια αυξάνονται 25%.

  Καλή χρονιά!

 2. Ναι στις μηνιαίες κάρτες
  Οχι στο RFID.

  • Γιατί διαφωνείς για την χρήση RFID, smart card ή άλλης παρόμοιας τεχνολογίας;

   • Διαφωνώ γιατί η χρήση RFID θα γενικευθεί και θα προωθηθεί και για χρήση που θα καταπατά την ιδιοτικότητα. Για Smart Card (όπως π.χ. η τηλεκάρτα) δεν έχω τόση αντίθεση, παρόλο που και αυτή μπορεί να προσωποποιήσει όλες τις κινήσεις ενός ανθρώπου. Αν θες μπορώ να σου δώσω να διαβάσεις ένα βιβλίο που έχω σχετικά με το RFID και πώς οι μεγάλες εταιρείες το προωθούν για να καταλήξουν τελικά να παρακολουθούν τα πάντα μέσω της χρήσης του. Οι περισσότεροι λένε οτι η εμβέλειά του είναι μικρή και δεν μπορεί να διαβαστεί πέρα από κάποια λίγα μέτρα αλλά η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι.

   • Το RFID τωρα λέγεται NFC και χρησιμοποιείται από την Gillette πχ εδώ και χρόνια. Ναι προφανώς έχει θέμα με ασφάλεια σε κάποια implementations αλλά αυτό με την παρακολούθηση δεν το δέχομαι. Η πιστωτική σου, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς και τα cookies στον υπολογιστή σου δεν είναι πρόβλημα; Η τράπεζα ξέρει πότε τι από που και πόσο αγόρασες κάτι, η εταιρεία κινητής γνωρίζει πότε με ποιον είπες κάτι και τα cookies άστα να πάνε.

   • επειδή με ρωτάς προσωπικά θα σου πω οτι δεν έχω πιστωτική παρα μόνο χρεωστική και περιορίζομαι μόνο στις αγορές από το ιντερνετ και κατα προτίμηση μέσω Paypal. Επειδή όμως η τράπεζα γνωρίζει τις συναλλαγές μου θα πρέπει σύντομα να τις γνωρίζουν όλοι; Σε κάθε περίπτωση και για το κινητό έχω επιλέξει να το χρησιμοποιώ και γνωρίζω οτι η εταιρεία μπορεί να με παρακολουθήσει. Αν όμως το αφήσω κάπου αυτο τελειώνει. Αν όμως σε ό,τι φοράω, στα λεφτά, και στο αυτοκίνητό μου υπάρχει ένα τέτοιο chip τα πράγματα είναι αλλιώς. Αν π.χ. είναι στην κάρτα απεριορίστων σε κάθε σταθμό θα αφήνω ένα σημαδι μου. Κι αν η υλοποίηση όπως λες είναι κακή πιθανώς κάποιος να διαβαζει τα RFID της κάρτας απεριορίστων και σε άλλα σημεία που περνάω. Επιμένω στο βιβλίο γιατί είναι πολύ αναλυτικό. Οταν δεις οτι στις πατέντες για το RFID (γιατί άλλαξε όνομα άραγε;) οι εταιρείες είναι ξεκάθαρες οτι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να παρακολουθούν πλήρως κάθε ξεχωριστό πρόσωπο και τις συνήθειές του, θα το σκεφτείς για την παρακολούθηση.
    Είμαι πρόθυμος να σου το δανείσω ή να σου πω τον τίτλο και να το αγοράσεις αν θες.
    Η Gilette είναι πρωτοπόρος στην χρήση του αλλά και στην προσπάθειά της να παρακολουθήσει τους χρήστες των προϊόντων της με το RFID.

 3. Ω ναι δείτε τώρα που πάμε… http://ventetta.blogspot.com/2012/01/rfid-gps-e-2017-rfid-chip.html

Top

Show Buttons
Hide Buttons