Δημόσια δεδομένα με την δύναμη του Google Search

by Stefanos Kofopoulos • On 29-04-2009 • AT 1:38 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

us and California unemployment rate powered by google search

Αν και κλισε φράση, μια νέα εποχή ξεκινά για το Google και την επεξεργασία και προβολή των δημόσιων δεδομένων που είναι διαθέσιμα στους Αμερικανούς πολίτες. Με την μαγική δύναμη του Google Search, οι μηχανικοί του Mountain View αποφάσισαν να δώσουν σάρκα και οστά σε δημόσια δεδομένα από που έχει συγκεντρώσει και διαθέτει το U.S. Bureau of Labor Statistics και το U.S. Census Bureau’s Population Division.

Η εξαγορά της εταιρείας Trendalyzer πριν από 2 χρόνια περίπου, λίγο Flash και AJAX επιτρέπουν στο Google να προβάλλει αυτά τα δεδομένα. Επισκευθείτε το Google.com, πληκτρολογήστε unemployment rate ή population μαζί με το όνομα της πολιτείας και θα δείτε τα αποτελέσματα μαζί με το ανάλογο γραφικό και εργαλεία για συγκρίσεις. Επειδή τα δημόσια δεδομένα αφορούν μόνο την Αμερική το Google.com από την Ελλάδα δεν μου επιστρέφει το γράφημα που θα έπρεπε αλλά με λίγο παιχνίδι στα URLs δείτε μερικά παραδείγματα για τον πληθυσμό των ΗΠΑ σε σύγκριση με τον πληθυσμό της Καλιφόρνια και την ανεργία στις ΗΠΑ σε σύγκριση με την ανεργία στην Καλιφόρνια.

Υπάρχουν δημόσια δεδομένα για ένα σωρό άλλα πράγματα όπως τιμές μπισκότων, εκπομπές CO2, περιστατικά άσθματος, αριθμός πυρκαγιών κλπ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια από αυτά θα εμφανιστούν πολύ σύντομα στις οθόνες μας!

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα σπάει! Αν και στο PC μου δεν μπορώ να το δω! Ίσως επειδή δεν μπορώ να μπω στο google com…

Top

Show Buttons
Hide Buttons