Πτώση στις παραδόσεις υπολογιστών βλέπουν Gartner και IDC

by Nikos Kaimakamis • On 10-10-2015 • AT 10:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Laptop-on-the-couch

Τα συμπεράσματα των αναλυτών της αγοράς PC δείχνουν ότι η πτώση συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2015, με την πτώση των πωλήσεων να αγγίζει το 7,7%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Gartner, το 2015 είναι μια δύσκολη χρονιά για τους κατασκευαστές PC, αφού μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2015 δεν κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερες από 73,7 εκατομμύρια μονάδες. Σε επίπεδο κατάταξης, ο πρώτος σε πωλήσεις κατασκευαστής PC είναι η Lenovo, η οποία ακολουθείται από τις HP, Dell, Apple, ενώ το Top 5 κλείνει η Acer.

Η Gartner σημειώνει ότι μόνο η Apple και η Dell είδαν τις αποστολές PC να αυξάνονται, εντός του τρίτου τριμήνου του έτους, ενώ η κατάσταση φαίνεται πως είναι αρνητική τόσο για την Asus όσο και για την Acer, οι οποίες είδαν διψήφια ποσοστά πτώσης στις πωλήσεις τους.

Τα δεδομένα της IDC είναι ελαφρώς διαφορετικά, καθώς η πτώση των πωλήσεων PC σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζει το 10,8%, με 71 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2015. Το top 5 των κατασκευαστών σύμφωνα με την IDC διαμορφώνεται ως εξής: Lenovo, HP, Dell, Apple και Acer.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία από τα δεδομένα της αγοράς είναι το ότι η Apple βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση αναφορικά με το μερίδιο αγοράς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons