Πτήση ρεκόρ για το αμερικανικό διαστημοπλάνο Boeing X-37B

by Nikos Kaimakamis • On 08-05-2017 • AT 1:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το Χ-37Β κατάφερε να ολοκληρώσει με πλήρη επιτυχία την μυστική αποστολή του πετώντας για 718 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη. 

Το Χ-37Β είναι ένα διαστημοπλάνο της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο περιβάλλεται με αρκετή μυστικότητα, αλλά είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ επενδύουν αρκετά σε αυτό και το θέτουν σε διάφορες δοκιμασίες. Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο σκάφος, κατασκευασμένο από την Boeing, το οποίο είναι το πρώτο που καταφέρνει να πετά σε τροχιά γύρω από τη Γη για 718 ημέρες, ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να προσγειωθεί στο Kennedy Space Center της Φλόριντα, στο διάδρομο του οποίου είχε να σημειωθεί προσγείωση εδώ και περίπου πέντε χρόνια.

Οι Αμερικανοί ονομάζουν το X-37B ως OTV, δηλαδή Orbital Test Vehicle (Δοκιμαστικό Σκάφος σε Τροχιά), το οποίο χρησιμοποιείται για να δοκιμαστούν τεχνολογίες πτήσης σε τροχιά και αντοχής υλικών για τη NASA. Το X-37B που προσγειώθηκε πρόσφατα είναι το OTV-4, το οποίο και κρατά το ρεκόρ πτήσης σε τροχιά σε σχέση με τους προκατόχους του.

Η αποστολή του ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 2015 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε μια προσπάθεια της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας να εξετάσει της δυνατότητες της πτήσης σε τροχιά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αργότερα, μέσα στο έτος, σύμφωνα με το New Atlas, θα εκτοξευθεί το OTV-5, το επόμενο στάδιο των δοκιμών με τη χρήση του X-37B.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons