Ψηφιακοί κληρονόμοι του προφίλ στο Facebook

by Nikos Kaimakamis • On 13-02-2015 • AT 3:48 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

legacy-contact_timeline

To Facebook αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του να αφήσουν τη διαχείριση του προφίλ τους σε κάποιον άλλο χρήστη που επιλέγουν. 

Στο πλαίσιο της… ψηφιακής διαθήκης τους οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν έναν άλλον χρήστη της επιλογής τους, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το προφίλ του μετά τον θάνατό του. Απαιτείται μία συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία αφότου ολοκληρωθεί θα κληθεί ο χρήστης να στείλει ένα μήνυμα που θα ενημερώνει το πρόσωπο της εμπιστοσύνης του ότι τον έχει ορίσει ως διαχειριστή του προφίλ του μετά θάνατον.

Οι χρήστες του Facebook μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις και τις προϋποθέσεις της ψηφιακής του διαθήκης όποια στιγμή το επιθυμούν, ενώ θα πρέπει αφότου συμβεί το μοιραίο, να αποδειχθεί στο Facebook και μετά να προχωρήσει ο ψηφιακός σας “κληρονόμος” σε όποιες αλλαγές έχουν οριστεί από τον αποθανόντα. Στο προφίλ του χρήστη θα σημειωθεί ότι εκείνος έχει χάσει τη ζωή του , ενώ θα μπορεί να αλλάξει η φωτογραφία του προφίλ και θα μπορούν να γίνουν προσθήκες νέων φίλων που θέλουν να θυμούνται τον αποθανόντα.

Ο βασικός λόγος που το Facebook προσφέρει αυτές τις δυνατότητες είναι για να μπορούν οι φίλοι και οι συγγενείς ενός αποθανόντα να επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω του προφίλ του και να ενημερώνονται για τυχόν εκδηλώσεις στη μνήμη του.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons