Ψηφιακοί εγκληματίες χρησιμοποιούν επιθέσεις DDoS ως προπέτασμα καπνού

by George Polyzos • On 04-02-2017 • AT 2:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Οι επιθέσεις DDoS χρησιμοποιούνται μερικές φορές από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να αποσπάσουν την προσοχή των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα οι χάκερς τρυπώνουν κρυφά από την «πίσω πόρτα».

Αυτό τουλάχιστον έδειξε σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η Kaspersky Lab σε συνεργασία με την B2B International. Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που ερωτήθηκαν (56%) είναι πεπεισμένες ότι οι DDoS [Κατανεμημένες Επιθέσεις Άρνησης Εξυπηρέτησης (Distributed Denial of Service – DDoS)]έχουν χρησιμοποιηθεί ως προπέτασμα καπνού για άλλα είδη ψηφιακών εγκλημάτων, ενώ από τις επιχειρήσεις που απάντησαν, η μεγάλη πλειοψηφία (87%) ανέφερε ότι είχε πέσει επίσης θύμα μιας στοχευμένης επίθεσης.

Η έρευνα Kaspersky Lab IT Security Risks 2016 έδειξε ότι σε αρκετές επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύμα ψηφιακής εγκληματικότητας οι DDoS έχουν υπάρξει μέρος των τακτικών της επίθεσης (29%). Για παράδειγμα, ένα ανησυχητικό 26% των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί απώλεια δεδομένων, ως αποτέλεσμα μιας στοχευμένης επίθεσης, υπέδειξε τις DDoS ως έναν από τους συμβάλλοντες φορείς. Συνολικά, το 56% των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα πίστευαν ότι οι επιθέσεις DDoS που είχαν υποστεί οι εταιρείες τους ήταν προπέτασμα καπνού ή δόλωμα για άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όταν οι επιθέσεις DDoS έχουν χρησιμοποιηθεί από ψηφιακούς εγκληματίες ως προπέτασμα καπνού, οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν ταυτόχρονα άλλες απειλές, όπως ζημίες και exploits μέσω φορητών συσκευών (81%), μέσω ενεργειών άλλων οργανισμών (78%), phishing απάτης (75%), ή ακόμη και κακόβουλης δραστηριότητας εναντίον του προσωπικού της εταιρείας (75%). Η πλειοψηφία (87%) είχε πέσει επίσης θύμα στοχευμένων επιθέσεων.

Για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τον έλεγχο επάνω στην αυξανόμενη απειλή που αποτελούν οι επιθέσεις DDoS και όλα αυτά που φέρνουν μαζί τους, η λύση Kaspersky DDoS Protection παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη προστασία, για την υπεράσπιση των επιχειρήσεων σε κάθε στάδιο μιας απόπειρας επίθεσης.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons