Ψηφιακή τηλεόραση μέσω του Xbox One

by George Polyzos • On 08-08-2014 • AT 11:28 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Xbox One Digital TV Tuner

 

Οι κάτοχοι της κονσόλας Xbox One στην Ευρώπη απέκτησαν άλλον ένα τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση: μέσω του ψηφιακού TV tuner που ανακοίνωσε η Microsoft.

Μέσω του TV tuner για το Xbox One οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν τις δωρεάν ψηφιακές μεταδόσεις, σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές. Ποιες θα είναι αυτές; Η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία (με κόστος 30 ευρώ) καθώς επίσης και η Βρετανία (με κόστος 25 λίρες). Οι πωλήσεις της συσκευής θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι χρήστες θα μπορούν συνδέοντας τη συσκευή TV tuner σε μία από τις θύρες USBτης κονσόλας να αποκτούν άμεσα πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο. Ουσιαστικά, πρόκειται για την ίδια συσκευή που διατίθεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη μόνη διαφορά ότι εκεί το TV tuner συνδέεται στο boxτης καλωδιακής τηλεόρασης, ενώ στην Ευρώπη θα αφορά τα δωρεάν (over-the-air) ψηφιακά κανάλια.

Το ψηφιακό TV tuner της Microsoftθα επιτρέπει στους χρήστες του Xbox One να κάνουν παύσεις σε ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα. Ωστόσο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δεν θα υποστηρίζεται λειτουργία DVR.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μία παιχνιδοκονσόλα αποκτά TV tuner. Η Sony είχε κάνει το ίδιο όταν λανσάρισε το Play TV για το PlayStation 3 (όχι όμως και για το PlayStation 4) ενώ ακόμη παλαιότερα η Sega είχε λανσάρει την προσθήκη μίας  κεραίας για το Game Gear της δεκαετίας του ’90.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons