Ψηφιακή κάμερα με αποσπώμενο χειριστήριο

by George Polyzos • On 27-08-2014 • AT 2:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Exilim EX-FR10 a

 

Ήδη οι κατασκευαστές smartphones έχουν αρχίσει να δημιουργούν τις πρώτες selfie-friendly συσκευές, τον ίδιο δρόμο φαίνεται να ακολουθεί και η Casio, ένας από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε την Exilim EX-FR10 η οποία πάει ένα βήμα παραπέρα από τη σειρά Exilim TR, την πρώτη που διέθετε selfie «δυνατότητες». Κύριο χαρακτηριστικό της EX-FR10 είναι ότι αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα ώστε να διευκολύνεται η λήψη από υπό οποιαδήποτε γωνία και απόσταση.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών η νέα Exilim διαθέτει αισθητήρα CMOS f/2.3 ανάλυσης 14 Megapixel και τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού (BSI). Διαθέτει δυνατότητα αυτόματης εστίασης βασισμένη στην τεχνολογία τύπου Contrast Detection και μπορεί να λαμβάνει φωτογραφίες ανάλυσης 4320 x 3240 pixels και βίντεο Full HD στα 30fps.

Exilim EX-FR10 b

Ωστόσο, το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της παραμένει η δυνατότητα διαχωρισμού της EX-FR10 σε δύο μέρη: την μονάδα της κάμερας και τη μονάδα ελέγχου η οποία επίσης φιλοξενεί την οθόνη LCD των 2 ιντσών.

Στο σώμα της κάμερας διατηρείται ένα πλήκτρο ενεργοποίησης του κλείστρου ενώ εκεί γίνεται και η αποθήκευση των λήψεων. Αντίστοιχα, λήψεις μπορούν να γίνουν και από το χειριστήριο με τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth για τη μεταβίβαση της εντολής ελέγχου του κλείστρου. Παράλληλα, με τη χρήση του Bluetooth και του WiFi είναι εφικτή η άμεση μεταβίβαση των λήψεων σε άλλες φορητές συσκευές.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να γίνουν λήψεις από σημαντική απόσταση και υπό γωνίες οι οποίες σε διαφορετικές συνθήκες θα ήταν αδύνατο να επιτευχθούν. Παράλληλα, η κάμερα συνοδεύεται από διάφορα αξεσουάρ που επιτρέπουν την τοποθέτηση στα ρούχα του χρήστη, ακόμη και από ένα τρίποδο.

Exilim EX-FR10 c

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κάμερα της Casio είναι αδιάβροχη (πιστοποίηση IPX6/IPX7) και ανθεκτική στη σκόνη (πιστοποίηση IP6X). Ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο λογισμικό για την δημιουργία κολάζ φωτογραφιών (Highlight Photo) και λογισμικό δημιουργίας μικρής διάρκειας βίντεο από τη συρραφή επιλεγμένων φωτογραφιών (Highlight Movie). Η τιμή της Exilim EX-FR10 προσδιορίζεται στα 480 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons