Το PS Vita τρέχει και retro games από Sega Megadrive

by Stefanos Kofopoulos • On 02-01-2012 • AT 3:58 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το PS Vita τρέχει και retro games από Sega Megadrive

Περιμένουμε το PS Vita πως και πως να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας για να δούμε από κοντά το νέο handheld θαύμα της Sony. Ήδη αρκετοί το έχουν αποκτήσει παραγγέλνοντάς το από την Ιαπωνία και μάλιστα ορισμένοι, όπως ο κύριος frwololo μας δείχνει πως μπορεί να τρέξει παλιά παιχνίδια του Sega Megadrive στο PS Vita.

Φυσικά κάποιος που θα δώσει περί τα 300 ευρώ για να αποκτήσει τη high-end κονσόλα της Sony, δεν θα έχει κατά νου πως θα την κάνει να παίξει 16-μπιτα παιχνίδια εικοσαετίας, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς τη γοητεία του retro gaming. Άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, ότι είχε αγοράσει το αρχικό PSP για να μπορεί να παίζει και retro games του Megadrive, του NES και του Gameboy, στην κονσόλα του.

Επί του προκειμένου τώρα, αυτό που βλέπετε στο βίντεο είναι το αποτέλεσμα του emulation του emulation, αφού για να τρέξει game του Megadrive, χρησιμοποιείται το compatibility mode του PS Vita που προσομοιώνει το PSP και εν συνεχεία, πάνω σε αυτό το emulation τρέχει ο PicoDrive Emulator για το Megadrive.

Όπως αναφέρεται, είναι θέμα χρόνου μέχρις ότου η Sony κόψει αυτή τη δυνατότητα για emulation του PSP, αφού σκοπεύει να προσφέρει επανακυκλοφορημένους τίτλους του PSP από το δίκτυό της σε digital μορφή. Άλλωστε ΚΑΙ η Sony βγάζει μπιμπικάκια μόλις ακούει τις λέξεις “emulator”, “homebrew” και “jeilbreak” (και δικαίως αφού τα δικαιώματά της θέλει να προασπίσει…).

[via]

 

Ενημέρωση: Το
άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.

Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε
και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει ένα θεματάκι με τον ήχο, αλλά κατά τα άλλα μια χαρά. Με τέτοιο hardware θα σηκώνει μέχρι και Nintendo 64 emulators άνετα!

    • Ακόμα περισσότερη δύναμη από ό,τι έχουμε δει σε κονσόλα. Το περιμένω πως και πως το PS Vita, νομίζω θα γίνω ξανά gamer

Top

Show Buttons
Hide Buttons